
آغاز طرح غربالگری سلامت در رشت
عصرکاسپین، طرح غربالگری سلامت در راستای اجتماعی شدن سلامت، به همت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با مشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری رشت، نیروی انتظامی و سازمان هلال احمر، در محله حمیدیان رشت، گشایش یافت.
دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در آیین افتتاح طرح غربالگری سلامت در محله حمیدیان رشت، ضمن تشکر از شهرداری رشت بخاطر ایجاد بستر لازم برای استقرار کانون سلامت محله، گفت: در گذشته حوزه سلامت در باور عموم مردم معادل درمان بود و هنوز هم عده زیادی از مردم، سلامت را مساوی درمان می دانند و بر اساس این تعریف، بیمارستان ها مسوول سلامت مردم هستند. در حالی که بیمارستان ها فقط زمانی که فرد بیمار می شود و به آن ها مراجعه می کند، مسوولیت درمانش را برعهده می گیرند.
وی ادامه داد: دانشگاه برای ارایه خدمات، مردم را در محلات به چهار گروه؛ مادر و کودک، نوجوان و جوان، میان سال و سالمند تقسیم کرده و هر کدام از این گروه ها مشکلات خاص خود را دارند و باید آموزش های ویژه خود را ببیند. در این راستا، هدف فقط پیدا کردن بیمار نیست، هدف آموزش مستقیم خانوارهاست. دکتر شاهرخ یوسف زاده، خاطرنشان کرد: برای افزایش مشارکت مردم، حضور رسانه ها به ویژه صدا و سیما موثر است اما کافی نیست.
محله حمیدیان پیشتاز یک طرح ملی
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان یاد آور شد: در کنار این چهار کارگروه، دو کارگروه دیگر هم وجود دارد، یکی بهداشت محیط که محیط زیست مردم را بررسی می کند و دیگری تحکیم بنیاد خانواده که مسایل مختلفی اعم از طلاق، ازدواج و … را مد نظر دارد. در مجموع، شش کارگروه در کانون سلامت محله فعالیت خواهند کرد. البته این مهم فقط با مشارکت مردم، سازمان های ذی ربط، دانشجویان و حمایت مسوولان به انجام خواهد رسید و امروز این رسالتی که بر عهده ما است یک رسالت ملی برای ارتقای سلامت آحاد مردم جامعه است. وی ادامه داد: در حال حاضر، محله حمیدیان پیشتاز یک طرح ملی است که توسط دانشگاه علوم پزشکی طراحی شده و به همت گیل مردان و گیل زنان این استان قرار است اجرایی شود.
در ادامه دکتر علی داودی – معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گزارشی از عملکرد کانون سلامت محله ارایه کرد و گفت: از زمان افتتاح این کانون تقریبا ۵۶ کارگاه آموزشی در قالب گروه های مختلف، مادر و کودک، نوجوانان، سالمندان، میانسالان، محیط زیست، و تحکیم بنیان خانواده در این محل برگزار شده است. وی ادامه داد: تقریبا به هدف مورد انتظار دانشگاه در فاز اولیه، دست یافته ایم. در دور اول غربالگری، ۴ هزار نفر از مزایای این طرح بهره مند خواهند شد. در این زمینه، پرسشنامه هایی تهیه شده که به سامانه سیب متصل است. این فرم ها اطلاعات بیماری های خاص مردم را جمع آوری می کند. با انجام دور اول غربالگری، ۴ هزار نفر بعدی مد نظر قرار خواهد گرفت تا به ۱۲ هزار نفر مورد انتظار در کانون سلامت محله، دست یابیم.