مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان گفت: بسیاری از مشکلات اقتصادی و اشتغال کشور با استفاده از ظرفیت‌های صنعت دریایی برطرف می‌شود.

عصرکاسپین ،حسین چراغی ظهر امروز در مراسم بزرگداشت روز دریانوردی در سالن اجتماعات اداره‌کل بنادر و دریانوردی گیلان در بندرانزلی اظهار داشت: دریانوردان در فعالیت‌ها و ارائه خدمات دریایی از شرایط خاص و حساسی برخوردار هستند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه امسال دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی به منظور شرکت در مراسم روز جهانی دریانوردی در ایران حضور دارد افزود: این امر بیانگر این است که صنعت دریانوردی ایران اسلامی در سطح بین‌المللی حضور شایسته و مفید داشته است.

چراغی با بیان اینکه این امر می‌تواند فرصت‌های مناسبی را برای صنعت دریانوردی ایران اسلامی به دنبال داشته باشد گفت: این حضور موجب آشنایی بیشتر دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دریایی ایران اسلامی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این امر موجب می‌شود تا ارتباط و تعامل موثری در حوزه بین‌المللی برای توسعه صنعت دریانوردی ایران اسلامی حاصل شود گفت: صنعت دریانوردی ایران اسلامی همواره توانسته در حوزه‌های اقتصادی و نظامی دستگیر و مددکار جوامع بین‌المللی باشد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه بالغ بر ۹۰ درصد حمل و نقل تجاری و بین‌المللی در کشور از از طریق حمل و نقل دریایی انجام می‌شود تاکید کرد: در جامعه دریایی سطح بین‌المللی و در ایران اسلامی نگاه به حفظ محیط زیست دریایی یک رکن اساسی است.

چراغی بیان کرد: ۷۰ سال گذشته در سازمان جهانی دریانوردی با حضور نمایندگان کشور‌های عضو تلاش‌های گسترده‌ای انجام شده تا علاوه بر تجارت و بازرگانی در دریا شرایط ایمن و امنیت کامل برای حضور در حوزه‌های مختلف تجاری و نظامی حاصل شود.

وی با بیان اینکه سالانه حجم بسیار گسترده‌ای از کالا سوختی و غیرسوختی در سطح اقیانوس‌ها جابه‌جا شده که می‌تواند آلودگی بسیار زیادی را برای محیط زیست دریایی ایجاد کند افزود: با تدوین کنوانسیون‌های بین‌المللی تدابیر زیادی در حوزه‌های مختلف اندیشیده شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تاکید بر اینکه توسعه دانش دریایی و ناوگان دریایی در طول این ۷۰ سال بسیار گسترده بوده است خاطرنشان کرد: امروز در دنیا بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دریانورد وجود دارد که ماموریت جابه‌جایی کالا را بر عهده دارند.

چراغی با اشاره به اینکه ایران اسلامی بالغ بر ۱۴۰ هزار دریانورد دارد تاکید کرد: با توجه به میزان دسترسی کشور به دریا و آب‌های آزاد باید از طریق آموزش و ارتقای آموزش‌های حوزه دریایی جوانان را به سمت صنعت دریایی علاقمند کرد.

وی با بیان اینکه شغل‌های دریایی از مشاغل پایدار و توسعه‌گر در حوزه تجاری و نظامی است خاطرنشان کرد: سختی‌های کار دریانوردی بر کسی پوشیده نیست و دوری از خانواده یکی از عواملی اصلی عدم انگیزه جوانان برای ورود به این عرصه محسوب می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تاکید بر اینکه باید با فرهنگ‌سازی و ایجاد انگیزه رویکرد جوانان را به سمت فعالیت‌های دریانوردی سوق‌ داد گفت: طبق بیانات مقام معظم رهبری باید صنایع دریایی و فعالیت‌های دریایی را در سواحل کشور توسعه دهیم.

چراغی با اشاره به اینکه درصد تراکم جمعیتی کشور در سواحل و مناطق نزدیک به دریا با استاندار‌های جهانی فاصله بسیار زیادی دارد افزود: خالی بودن سواحل از لحاظ استراتژی نظامی و استفاده از ظرفیت‌های دریایی در کشور نیازمند توجه ویژه است.

وی با تاکید بر توسعه چشمگیر سواحل مکران و بندر چابهار و با اشاره به اینکه نقاط ساحلی کشور می‌تواند در تعاملات بین‌‌المللی، تجاری و نظامی ایران اسلامی اثرگذار باشد خاطرنشان کرد: باید در سواحل شمالی و جنوبی کشور به تغییر الگویی جابه‌جایی کالا و توسعه صنعت دریانوردی توجه شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه صنعت دریانوردی کشور باید خود را در حوزه سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و نیروی انسانی با استاندارد‌های جهانی همگام کند گفت: با تغییر و توسعه در صنعت دریانوردی باید به نیاز‌های این صنعت در حوزه بین‌المللی پاسخ داد.

چراغی با بیان اینکه امروز جوامع غربی با استفاده از تحریم‌های اقتصادی در تلاشند تا ایران اسلامی را به انزوا ببرد تصریح کرد: در شرایط کنونی دریا و صنعت دریایی می‌تواند با اتکا به توان داخلی نقطه قوت توسعه اقتصادی کشور باشد.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی و اشتغال کشور با استفاده از ظرفیت‌های صنعت دریایی برطرف می‌شود گفت: برای رسیدن به این هدف نیازمند همگرایی، همکاری و تعامل همه‌جانبه در کشور هستیم تا با استفاده از این ظرفیت خدادادی به توسعه پایدار دست یابیم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه دریا می‌تواند برای ایران اسلامی نشانی از اقتدار و توانایی باشد تصریح کرد: دریانوردان در اقتصاد کشور به عنوان شریان‌های تجاری کشور شناخته می‌شوند.

خبرهای تازه
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.