همایش “نقش مکانیزاسیون کشاورزی در توسعه صنایع وابسته” در رشت برگزار شد
عصرکاسپین، همایش تخصصی نقش مکانیزاسیون کشاورزی در توسعه صنایع وابسته در استان گیلان صبح امروز در اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان در رشت برگزار شد.
سروش مرزبان کارشناس امور ارشد مدیریت کشاورزی در این جلسه اظهار داشت: ما در حال حاضر در استان گیلان از سطح مکانیزاسیونی موجه و قابل قبول برخورداریم.
وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از اراضی گیلان به شکل مکانیزاسیونی کشت میشود اعلام کرد: در شرایط فعلی برای توسعه مکانیزاسیون لازم است سرمایهگذاری را روی تولید ادوات کشاورزی بیاوریم.
فعال حوزه مدیریت کشاورزی افزود: استان گیلان از سال ۷۷ به بعد عملاً وارد تغییر ساختاری و اجتماعی رشد مکانیزاسیون شد و از سال ۹۱ تا ۹۶ ما شاهد افزایش سطح مکانیزاسیون و درجه مکانیزاسیون هستیم.
وی با بیان اینکه ادوات خاک ورزی عمدتاً در داخل تولید میشود گفت: سه ماشین اصلی در کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی یعنی تراکتور، نشاکار و کمباین و ماشین آلات تبدیل محصول بهطور عمده از خارج از کشور وارد میشود.
مرزبان عنوان کرد: شرایط ما چه از لحاظ موضع قدرتهای جهانی علیه ما و چه از لحاظ تورمی که در کشور وجود دارد این ضرورت را بهوجود میآورد که به افزایش تولید ناخالص داخلی توجه کنیم.
کارشناس امور مدیریت کشاورزی ابراز داشت: تکنولوژی ماشینهای کشاورزی وارداتی، تکنولوژی پیچیدهای نیست و ما با حداقل تکنولوژیهای مکانیکی میتوانیم به این عرصه وارد شویم.
وی با بیان مشکلات واردات ادوات کشاورزی خاطرنشان کرد: تنوع برندهای موجود و عدم ثبات در واردات از یک برند باعث میشود ما در بحث خدمات پس از فروش با مشکلاتی مواجه شویم.
مرزبان با اشاره به خروج ارز از کشور برای واردات ادوات کشاورزی گفت: اختلال در کشاورزی بهدلیل وابستگی صنعت کشور به ماشین آلات خارجی در صورتی که با خارج از کشور قطع ارتباط شود از جمله این مشکلات است.
وی با بیان مزیتهای سرمایهگذاری در حوزه ادوات کشاورزی افزود: ایجاد فرصت در تولید داخلی، ایجاد اشتغال، جلوگیری از خروج ارز، اطمینان از خدمات پس از فروش و امنیت خاطر کشاورز از مهمترین ویژگیهای سرمایهگذاری در این حوزه است.
این فعال حوزه مدیریت کشاورزی عنوان کرد: ظرفیت بالای استان نیروی کار ماهر آن است اما متاسفانه متخصصان تحصیلکرده ما خیلی به این موضوعات توجه نکردهاند.
وی خاطرنشان کرد استان گیلان ظرفیت فراوری برنج را هم در بخش تولید، هم در بخش بسته بندی و هم در بخش فروش را دارد اما این موضوع بیش از همه نیازمند فرهنگ سازی را دارد.
مرزبان تصریح کرد: اگر تولید در کشور ما بهطور جدی پیگیری میشد ما مصادیق آن را در توسعه کارخانهها میدیدیم نه اینکه شاهد تعطیل شدن کارخانههای خود باشیم.