معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان مطرح کرد: ضرورت تجمیع منابع فعلی شهرداری رشت در اجرای پروژه تراموا

عصرکاسپین ، صبح امروز هفتم آذر ماه در جلسه ای با ریاست علی اوسط اکبری مقدم سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان و با حضور علی بهارمست سرپرست شهرداری رشت، مشاورین و طراحان پروژه قطار شهری رشت و شرکت چینی همراه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
علی اوسط اکبری مقدم در جلسه فوق هزینه اولیه اجرای پروژه تراموا را ۲۱۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با توجه به فاصله زمانی اجرای این پروژه صلاح نیست تا هزینه اوراق مشارکت پروژه تراموای شهری بر اساس یورو فعلی محاسبه گردد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان زمان واقعی اتمام این پروژه را ده سال آینده پیش بینی کرد و افزود: زمانبندی اجرای این پروژه باید در کوتاهترین زمان ممکن انجام گردد. مطالعات حاکی از آن است، زمان واقعی اتمام این پروژه یک فاصله زمانبندی ده ساله است و این برای شهروندان می تواند دلسرد کننده است.

اوسط مقدم به شناخت داشته های اولیه شهرداری از سوی شهرداری رشت تاکید داشت و گفت: شهرداری مصمم بر اتمام پروژه در سه سال آینده است اما طبیعی است که ابتدا باید شهرداری منابع سرمایه ای خود را مشخص نماید و با مشخص شدن اهداف و برنامه این زمان را اعلام نماید.
وی تصریح کرد: تاکنون مطالعات زیاد اما بی نتیجه در شهر رشت انجام شده و اکنون نباید قول های بی اساس به شهروندان داد که به دلیل عدم تحقق این وعده ها مردم از ما دلسرد خواهند شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان بیان داشت: بر اساس مطالعات کنونی مسیر انتخاب شده عبور تراموا تنها مسیری است که خدمات بهینه را ارائه می دهد اما شایسته است، مسیر ریل و توزیع مسافر تا انتهای شهرداری در فاز یک پروژه گنجانیده شود.
اوسط مقدم با تاکید بر ضرورت تجمیع منابع فعلی شهرداری رشت یادآور شد: اگر مشاور بتواند زمین های منابع طبیعی را تعرفه کند ما نیز گمانه زنی و مشورت های خود با این سازمان آغاز خواهیم کرد.
این مسئول با تاکید بر ضرورت تسریع بخشی در تکمیل مطالعات مشاور گفت: جلسات ما باید خروجی مثبت داشته باشد. لذا با تهیه مستندات می توان راحت تر اداره برق و منابع طبیعی را پای کار آورد.

بهره برداری از پروژه تراموای رشت در ۴ سال آینده

شمسی مدیرعامل شرکت بهرو تهران، مشاور و طراح خط تراموای رشت در سخنانی بیان داشت: پس از ابلاغ و آغاز کار این پروژه در شهر رشت ، مطالعات ترافیکی کریدور بحث تراموا رشت آغاز و به موازات آن کار شناخت سیستم تراموا و کارهای عمرانی متناسب با آن نیز شروع شد.
وی در ارائه گزارش اولیه این پروژه تصریح کرد: با توجه به شناخته شدن سیستم تراموا در شهر رشت این پروژه به لحاظ ایمنی موقعیت مناسبی را برای شهر رشت ایجاد خواهد کرد.
مشاور و طراح خط تراموای رشت ضمن شمردن مزایای اقتصادی تراموا خاطرنشان کرد: این کریدور از مسکن مهر آغاز و به سمت میدان گیل میدان مصلی شهرداری و فرودگاه با طی ۱۴ کیلومتر و احداث ۲۰ ایستگاه ادامه خواهد داشت.
شمسی گفت: برنامه کلان این پروژه با تکمیل مطالعات قبلی و با رفع معارضین و در طی ۴ سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت به رو تهران برآورد اولیه بودجه پیش بینی شده برای این پروژه را ۲۱۰ میلیون یورو عنوان کرد و یادآور شد: در سال اول ۱۳ درصد بودجه پروژه هزینه و در سال دوم و سوم ۳۱ و سال چهارم ۲۱ درصد بودجه هزینه خواهد شد.

ضرورت ارتقای حساسیت مسئولین شهر رشت در تسریع بخشی اجرای پروژه تراموای شهر
مدیرکل دفتر حمل و نقل ریلی درون شهری و حومه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت ارتقای حساسیت مسئولین شهر رشت در تسریع بخشی اجرای پروژه تراموای رشت خاطرنشان کرد: رشت اولین شهری است که بحث تراموا به صورت پایلوت در آن اجرا خواهد شد.

رجب صلاحی گفت: ۹ شهر کشور خطوط مترو دارد و در ۵ شهر از این ۹ شهر در حال بهره برداری خطوط مترو است و آغاز اجرای پروژه مترو در برخی از شهر ها شاید از ۱۸ سال پیش آغاز شده است.

وی تصریح کرد: از حدود ۸۴۰ کیلومتر خطوط متروی در کشور حدود ۲۹۰کیلومتر در حال بهره برداری و ۲۹۰ کیلومتر در حال ساخت است.

مدیر کل سازمان حمل و نقل شهرداریهای کشور از آغاز اجرای طرح تامین ۲ هزار دستگاه واگن توسط دولت خبر داد و تصریح کرد: با توجه به اینکه تامین ناوگان شهری رشت یک موضوع حساس و بحرانی است ضرورت دارد تا مشاور هرچه سریع تر نسبت به مطالعه خط ناوگان اقدام نماید.
صلاحی از فعالیت ۵ واگن ساز در کشور خبر داد و یادآور شد: با توجه به اهمیت واگن شایسته است تا مسئولین شهری نسبت به شناخت شرکت طرف قرارداد خود اقدام نمایند.
عزم شهرداری رشت در راستای اتمام پروژه تراموا تا پایان دولت فعلی است.
مدیر پروژه تراموای شهرداری رشت نیز در این جلسه با تاکید بر عزم شهرداری در دوره سه ساله در زمینه اتمام پروژه تراموا گفت: در حال حاضر زمین های دپو ما مشخص شده که با کمک استانداری موضوع تملک آن نیز برطرف خواهد شد
محمد محبتی با اشاره بر ضرورت همراهی و همکاری تمامی سازمان های مرتبط استان در اجرای پروژه تراموا خاطرنشان کرد: شهر رشت در کشور به عنوان شهر پایلوت اجرای پروژه تراموا معرفی شده است لذا با کمک استانداری و با بهره بردن از وجود دکتر نوبخت در بدنه دولت و نیز پیگیری ها و تلاشهای شبانه روزی شهرداری این پروژه تا پایان دولت فعلی به بهره برداری خواهد رسید.

شایان ذکر است مدیرکل دفتر حمل و نقل ریلی درون شهری و حومه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و هیات همراه پس از پایان جلسه از پیاده راه فرهنگی تاریخی شهرداری رشت و میدان گیل بازدید نمودند.

 

خبرهای تازه
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.