معاون رئیس جمهور در بازدید از زندان زنان رشت گفت :هیچ مادری نباید در زندان باشد
عصرکاسپین ؛ معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده که در سفر یکروزه خود به گیلان با حضور در زندان زنان رشت ضمن دیدار چهره به چهره با زندانیان از کارگاه های اشتغال و حرف
ه آموزی این زندان شامل کارگاه خیاطی ، اشتغال نشسته ، سراجی سنتی ، کارگاه قالی بافی و… نیز بازدید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل زندانهای گیلان ؛ در پایان این بازدید معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت : در بازدید از بند زندان زنان رشت از اقدامات و فعالیت های که برای توان افزایی زنان ، توانمند سازی و مهارت افزایی زندانیان، امورات مددکاری و کمک به حل مشکلات آنان ، بهداشت درمان ، وضعیت ظاهری و زیبایی اتاق ها صورت گرفته از کلیه مدیران و مسئولان زندان تقدیر و تشکر می شود .
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه شاهد تلاش های مسئولین ، مددکاران این زندان برای توان افزایی و حل مشکلات زنان زندانی بودیم ، تصریح کرد : گام های مهمی در این راستا برداشته شده است امیدواریم این اقدامات بتوانند زمینه ساز بازگشت این زندانیان به کانون گرم خانواده باشد.
ابتکار وضع موجود بند نسوان رشت را مثبت ارزیابی نموده و اظهارداشت : بازدیدی که از کارگاهای حرفه آموزی و اشتغال داشتیم و با توضیحاتی که مددجویان و مسئولین زندان ارایه دادند نشان از اهتمام جدی این مرکز برای بازتوانی اجتماعی این قشر آسیب دیده دارد ، و انصافا طی بازدیدهایی که از زندانهای کشور داشتم زندان زنان رشت از لحاظ برنامها های اصلاحی و تربیتی ، اشتغال ، بهداشتی و درمانی ، وضعیت ظاهری ، زیباسازی اتاقها و نظم و انظباط از شرایط بسیار مطلوبی برخوردار است .
وی در پایان در جمع مددجویان تصریح نمود : هیچ کس دوست ندارد که کسی در زندان باشد و هیچ مادری نباید در زندان باشد ، امید است با توجه به برنامه های فرهنگی که از طرف زندان برای شما تهیه و تدوین شده از قبیل کلاس های فرهنگی ، آموزشی ، اشتغال و حرفه آموزی ، حفظ و قرائت قرآن ، با زندانی کردن نفس خود و توسل و توکل به بانوی دو عالم حضرت فاطمه الزهرا (س) و الگو قرار دادن از سیره و روش ایشان از زندان آزاد و دیگر مرتکب جرم نشوید .
سید حمید حسینی مدیرکل زندانهای گیلان ضمن تشکر از حضور ابتکار، معاون محترم رییس جمهور ، گزارشی از آمار جمعیت کیفری و فعالیتهای بازپرورانه در بخشهای مختلف ارایه نمود و افزود: نقش زنان در خانواده به عنوان هسته پایدار جامعه و محور بنیادین تحولات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شناخته شده و همیشه مورد تأیید بوده است . ما معتقدیم با توجه به نقش حساس زن در سلامت، موفقیت ویا شکست خانواده وجامعه، باید به کلیه نیازهای روانی، عاطفی، جسمانی و معنوی آنان بپردازیم و آنرا ارتقا بخشیم ، مع الوصف یکی از اولویتهای اول ما در ارایه برنامه های اصلاحی توجه بیشتر به این قشر آسیب پذیر می باشد
ما با همکاری آموزش و پرورش و دانشگاه پیام نور، زمینه های لازم جهت ادامه تحصیل مددجویان نسوان را آماده نموده ایم تا بتوانند تحصیلات خود را حتی در مقاطع بالای دانشگاهی ادامه دهند.
ما با تدوین برنامه های اصلاحی و تربیتی ، در تلاشیم با همکاری دیگر ارگانها و نهادهای استان، در چارچوب قانون، ضمن توانمند کردن زندانیان به حِرَف مختلف، اشتغال آنان را فراهم نموده و زمینه بازگشت اثربخش آنان به کانون گرم خانواده را ارتقاء بخشیم. ولی همچنان به کمک ها دولت و سازمان های ذیربط جهت توسعه زیرساخت ها نیازمندیم.
وهابی معاون قضایی دادگستری استان نیز در این بازدید با نگاه به اینکه دو گروه از افراد وارد زندان می شوند ، یک گروه جمعیت کیفری هستند که برحسب ارتکاب نوع جرم بایستی در زندان تحمل کیفر کنند و گروه دیگر جمعیت مدنی هستند و بیشتر زندانیان جرایم مالی می باشند که تحمل حبس مینمایند و با سیاستها و رویکردهای قوه می توانند از تاسیسات قانونی استفاده نمایند