اولین همایش علمی گردشگری خوراک و جشنواره غذا درهتل شهرزاد لاهیجان برگزارشد.
اولین همایش علمی گردشگری خوراک و جشنواره غذا درهتل شهرزاد لاهیجان برگزارشد.
عصرکاسپین / اولین همایش علمی گردشگری خوراک باحضورمتخصصان ودست اندرکاران صنعت غذایی ودرکنارآن نمایشگاه وجشنواره غذا درهتل شهرزاد لاهیجان برگزارشد.
علاوه بر سخنرانی علمی ،واحد های پذیرایی شهرستانهای شرق گیلان شامل لاهیجان، لنگرود، رودسر، سیاهکل و همچنین آستانه اشرفیه انواع تولیدات غذایی خودرا درمعرض نمایش وعرضه گذاشتند. شهرود امیر انتخابی دراین خصوص گفت: خوراک و غذا به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری حال حاضر در دنیا مطرح است و برهمین اساس، جهت شناسایی و معرفی بیشتر انواع مدل های غذایی شهرستانهای دیگر استان گیلان درراستای ثبت شهر رشت به عنوان شهرخلاق خوراکی ها این همایش علمی برگزار شد. امیر انتخابی یادآورشد: با توجه به ثبت شهر رشت به عنوان شهرخلاق غذا از سوی یونسکو به نمایندگی از استان گیلان و به دلیل تنوع غذا، امیدواریم که این همایش بتواند به اهداف خود برسد وگردشگران و مسافران بیشتری با این همایش آشنا شوند. وی تصریح کرد: امروز این نیاز حس می شود که بتوانیم در بحث های علمی هم این موضوع را دنبال کنیم و با تنوع بخشی وآشنایی همگان با انواع غذاهای گیلانی و گسترش دانش، این محصولات با تنوع وکیفیت بیشتری عرضه شوند. باتوجه به اینکه در بیستم آذر۱۳۹۴شهر رشت به طور رسمی ازسوی یونسکو به عنوان شهرخلاق خوراک شناسی انتخاب و در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو ثبت شده بیش از ۴۵۰ خوراکی محلی تنوع خوراک و فرآورده های غذایی در استان گیلان وجود دارد که در فرآیند تولید آن در مزرعه تا سفره مهمترین ویژگی، سلامت محور بودن آن است. مرغ ترش ، اناربیج ، باقلاقاتوق ، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و گمج کباب از جمله شش غذای محلی گیلان هستند که به ثبت ملی رسیده اند. این جشنواره با هدف معرفی فرهنگ غذایی، آداب پذیرایی ، راهکارهای علمی جذب گردشگران با تاکید بر تنوع غذایی استان که به عنوان یکی از شیوه های کارآمد جذب وماندگاری گردشگران محسوب می گردد. امیر انتخابی اضافه کرد: یکی از اهداف مهم این همایش علمی معرفی غذا های بومی و منطقهای استان، سفره غذای گیلانی و احیای دوباره فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانواده ها و ترویج طبخ و ارائه غذاهای سنتی، بومی و محلی هر منطقه در رستوران ها، مراکز طبخ و توزیع غذا، هتل های هر شهر و استان و تاثیری گذاری آن در ورود گردشگران به استان عنوان داشتند. مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان افزود: تغییرشیوه زندگی والگوی مصرف غذا،رژیم غذایی ناسالم افراد و همچنین آمار رو به افزایش تهیه غذای روزانه افراد از فست فودها و عدم توجه به استفاده از محصولات سالم غذایی، زمینهساز شیوع روز افزون بیماریهای مانند سکتههای قلبی و مغزی، افزایش فشارخون، دیابت، چاقی و انواع سرطانها شده که ضمن کاهش طول عمر افراد جامعه، هزینههای درمانی سنگینی را به کشور تحمیل نموده است. لذا«همایش گردشگری خوراک » با رویکرد«نقش غذادر جذب گردشگران داخلی وخارجی » با چشمانداز«دستیابی به اهداف گردشگری از طریق معرفی فرهنگ غذایی با نگرش استفاده از غذاهای محلی وارگانیک » در راستای « ارتقای سطح آگاهی، نگرش و فرهنگ تغذیه سالم در جامعه» برگزار شده است.