عزم مدافعان سلامت گیلان برای واکسینه کردن واکسن نزدهها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز در نشست هماهنگی اجرای سند ملی واکسیناسیون کرونا در گیلان در سالن اجلاس حوزه ریاست دانشگاه با بیان اینکه هماکنون یک هزار و ۳۲ مرکز واکسیناسیون در سطح استان فعال است، اظهار کرد: یک هزار و ۸۰ تیم ثابت و ۴۷ تیم سیار در مناطق صعب العبور و ارتفاعات در اجرای واکسیناسیون همکاری دارند.
عصر کاسپین/ گیلان در صدر واکسیناسیون کشور قرار دارد
وی با بیان اینکه گیلان خوشبختانه تاکنون در صدر استانهای کشور با بالاترین درصد واکسیناسیون قرار گرفته، افزود: بنا بر آخرین گزارش مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در گیلان ۸۸.۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال نوبت اول واکسن و حدود ۶۸ درصد افراد ۱۲ سال به بالا هر دو نوبت واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
ارسلان سالاری با اشاره به جمعیت در صف دریافت واکسن استان نیز گفت: هنوز ۱۱.۵ درصد گیلانیان دز نخست و بیش از ۳۲ درصد همین جمعیت دز دوم واکسن را دریافت نکردهاند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به آخرین وضعیت واکسیناسیون دانش آموزان بالای ۱۲ سال گیلان نیز بیان کرد: ۱۰۰ درصد دانش آموزان بالای ۱۲ سال در گیلان نوبت اول واکسن و ۵۴.۵ درصد همین جمعیت نیز هر دو دز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
وی با تقدیر از زحمات شبانه روزی کادر بهداشت و درمان و همچنین گروههای مشارکت کننده از جمله بسیج، سپاه و هلال احمر در اجرای سند ملی واکسیناسیون بیان کرد: با مشارکت فعالانه و مجدانه این گروه ها، اکنون گیلان در صدر پوشش واکسیناسیون قرار دارد و شمار مرگ میرهای ناشی از ابتلا به این بیماری نیز کاهش محسوس داشته است.
راه اندازی تیمهای سیار و خانهبهخانه یکی از تاکتیکهای افزایش پوشش واکسیناسیون کرونا در گیلان
سالاری با بیان اینکه در برخی از شهرستانهای گیلان پوشش درصد واکسیناسیون پایینتر از حد انتظار است، تصریح کرد: یکی از راهکارها برای افزایش ضریب واکسیناسیون در استان، راه اندازی تیمهای سیار و خانه به خانه است که با راه اندازی تیمهای سیار و اتوبوسهای واکسیناسیون در بازار، مناطق پر تردد و پر ازدحام و همچنین در مناطقی که استقبال مردم کمتر است، میتوان جمعیت باقی مانده را با سرعت بیشتری واکسینه کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین بر لزوم ثبت و یکپارچهسازی اطلاعات دریافت کنندگان واکسن در سامانه سیب وزرات بهداشت تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه در آینده نزدیک بسیاری از خدمات عمومی دولت به دارندگان کارتهای هوشمند واکسیناسیون تعلق میگیرد، ثبت اطلاعات هویتی دریافت کننده واکسن، بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه تمرکز اصلی نظام سلامت گیلان، واکسینه کردن شهروندان رشتی است، افزود: علیرغم پای کار بودن ظرفیت کامل دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رشت، هنوز حدود ۱۹۰ هزار نفر از جمعیت رشت واکسینه نشدهاند که باید هم افزایی و همگراییها در این زمینه بسیار بیشتر شود.
همچنان در کنار کادر بهداشت و درمان هستیم
فرمانده سپاه قدس گیلان نیز در این نشست از آمادگی همه جانبه سپاه در تزریق واکسن کرونا به گیلانیان همچون گذشته خبر داد و اظهار کرد: سپاه و بسیج با تمام امکانات و استعدادها در کنار کادر بهداشت و درمان است تا در واکسیناسیون نیز پیشگامی گیلان حفظ شود.
وی بر لزوم مشارکت همگانی از جمله در شهرستانها تاکید کرد و افزود: باید با بهرهمندی از ظرفیت عالمان دینی و همچنین با دعوت مستقیم از مردم، نسبت به اقناعسازی جمعیت باقی مانده در انتظار تزریق واکسن اقدام کرد.
سردار محمد عبدالله پور با بیان اینکه حوزه بهداشت و درمان استان چالشهای عدیدهای دارد، گفت: یقینا اگر همراهی همه مسؤولان نباشد، چالشها و مشکلات بخش بهداشت و درمان قابل حل نیست.
فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه جمعیت قابل توجهی در رشت هنوز واکسن نزده اند، تصریح کرد: لازم است با راه اندازی تیمهای سیاری و در اختیار گذاشتن حداقل ۲۰ دستگاه خودرو ون توسط دستگاههای اجرایی از جمله شهرداری، واکسیناسیون در رشت نیز به حد قابل قبولی برسد.
سید امیرحسین علوی شهردار رشت نیز در این نشست از همکاری مجموعه شهرداری در تحقق اهداف نظام سلامت گیلان خبر داد و اظهار کرد: شهرداری رشت قادر است پنج اتوبوس و مینیبوس را برای طرح واکسیناسیون در اختیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان قرار دهد.
در این نشست وضعیت شهرستانهایی که در پوشش واکسیناسیون از میزان متوسط استانی پایینتر هستند نیز با مشارکت مجازی مدیران شبکههای بهداشت و درمان و همچنین فرماندهان سپاه نواحی شهرستانها مورد بررسی قرار گرفت.