مشکلات و دغدغه های موجود در اجرای پروژه های عمرانی شهر با حضور نمایندگان مردم شهرستان های رشت و خمام و اعضای شورای اسلامی رشت بررسی شد
سرپرست شهرداری رشت امروز شنبه ۸ بهمن ۱۴۰۱ در صحن علنی شورای اسلامی شهر، ضمن ارائه گزارش کاملی از اقدامات جاری و در حال اجرا در حوزه های مختلف عمرانی و خدماتی شهر اظهار داشت: سهم تخصیص یافته دولتی با عنوان ارزش افزوده برای رشت در مقایسه با دیگر مراکز استانهای کشور ضعیف و بسیار ناکافی است!
عصر کاسپین/ یزدانی در این جلسه در حضور نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، آقایان احمدی سنگری، جبار کوچکی نژاد و سید علی آقازاده و اعضای شورای اسلامی شهر اظهار داشت: بودجه تخصیص یافته بر ارزش افزوده برای شهر رشت از سوی دولت با توجه به جمعیت ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت رشت در نظر گرفته میشود در حالیکه کلانشهر رشت عملا دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت شناور و بطور میانگین سالانه میزبان ۵۰ میلیون نفر مسافر است!وی در خصوص افزایش این بودجه از نمایندگان مردم شهرستان رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی خواهان انعکاس به مقامات کشوری شد.یزدانی در این جلسه ضمن شرح مبسوطی از روند اجرای پروژه های زنجیره ای ساماندهی پسماند، افزایش ظرفیت خطوط پردازش کود آلی، تصفیه خانه شیرابه ها، بحث زباله سوز، اجرای پروژه ژ- ۵، بازگشایی رینگ ۹۰ متری، پروژه بزرگ تالاب عینک و عملیات بازآفرینی ابنیه تاریخی رشت، اتمام این پروژه های کلان را نیازمند حمایتهای دولتی دانست و در این خصوص خواستار همراهی نمایندگان مردم رشت در مجلس شد.یزدانی گفت: پروژه احداث رینگ ۹۰ متری رشت به طول ۳۳ کیلومتر خود به تنهایی به صرف بودجه ای بالغ بر ۳۵۰۰ میلیارد تومان منجر میشود که بدون بهره گیری از ظرفیت اعتبارات کشوری قابل انجام نیست. یوسف یزدانی اظهار داشت: در دیداری که اخیرا با معاونت سازمان برنامه و بودجه کشور داشتهایم ، قولهای مساعد در رابطه با تامین بودجه اجرای رینگ ۹۰ متری از محل اعتبارات ملی را اخذ کرده ایم.
واثق کارگرنیا ریاست شورای اسلامی شهر رشت در جلسه صحن علنی شورای شهر با موضوع ارائه گزارشات پروژه های توسعه شهری گفت: حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در این جلسه مغتنم میدانیم.وی ضمن تقدیر از پیگیریها و اهتمام سرپرست شهرداری در پیشبرد اجرای پروژه های توسعه شهری رشت گفت: هدف از این گردهمایی، اجماع کلی و هم اندیشی در جهت پیشبرد فرآیند توسعه شهر است و البته که حرف و سخن به تنهایی کارساز نخواهد بود و عملیاتی شدن پروژه ها منوط به این امر است که هر یک از مسئولان به سهم خود در جهت پیشبرد این اهداف گامهای موثر بردارند.
هادی رمضانی، نائب رییس شورای اسلامی شهر و رئیس کمیسیون توسعه پایدار شهری در این جلسه اظهار داشت: با یک خرد جمعی میتوان به نتایج حداکثری در دست یافتن به آنچه که برای توسعه شهر رشت لازم است دست یافت.وی گفت: پروژه احیاسازی تالاب عینک تحولی در توسعه ظرفیت گردشگری شهر رشت ایجاد خواهد نمود و لذا در این خصوص نیز خواستار حمایت های خاص دولتی در این پروژه هستیم و اهتمام نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در این خصوص بسیار موثر خواهد بود.
مسعود عباس نژاد، رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر ضمن تشکر از حضور نمایندگان رشت در مجلس شورای اسلامی در جلسه گفت: بحران جدی آب و فاضلاب در آینده نزدیک شهر رشت را تهدید میکند و این معضل گریبان همه مسئولان شهری را خواهد گرفت!عباس نڗاد اشاره داشت: بسیاری از کوچه های ما هم اکنون انشعاب فاضلاب ندارد. وی هم چنین به معضل هدر رفت آب تصفیه شده در منطقه جانبازان رشت اشاره داشت و از سازمان آب منطقه ای گیلان درخواست رفع معضل را در اسرع وقت داشت.وی در خصوص مشکلات حمل و نقلی شهر رشت گفت: ما مبلغ ۳۰ دستگاه اتوبوس را که شامل ۸۰ درصد تخفیفات دولتی بود پرداخت کرده ایم اما دولت تنها ۹ دستگاه اتوبوس در انتیار ما گذاشته، در شرایطی که برخی کلانشهرها ۱۰۰ دستگاه اتوبوس با تخفیفات ۸۰ درصدی تحویل گرفته اند
شمس شفیعی رئیس کمیسیون برنامه ، بودجه و امور حقوقی شورای اسلامی شهر نیز در این جلسه اظهار داشت: انتظار جدی ما از نمایندگان محترم حاضر در مجلس این است که برای توسعه شهر رشت اعتبارات ملی جذب کنند. شمس شفیعی گفت: کلانشهری مانند رشت در برخورداری از بودجه های جاری مختص به مراکز استان از محل اعتبارات دولتی در پایین ترین سطح بوده و ما برای جبران کسری بودجه در هزینه های جاری ناچار به صرف بودجه های عمرانی در هزینه های جاری شده ایم.نوری هریس رئیس کمیسون عمران و توسعه شهری شورای اسلامی شهر رشت نیز در خصوص صدور سند برای اراضی نسقی و قولنامه ای مواردی را مطرح کرد و گفت: با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد املاک در شهر رشت نسقی و قولنامه ای است، خواستار این مطلب هستیم که شرط ساخت و ساز برای سنددار شدن املاک مانند قوانین جاری در تهران برداشته شده و مالکان بتوانتد با ساخت یک دیواره در اطراف زمینهای نسقی، املاک خودرا سند دار نمایند تا مشکل بزرگ تنظیم و صدور سند ،برای املاک در رشت به شکل ریشه ای حل شود.
کریمی کرنق رئیس کمیسیون بهداشت ،محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی نیز در این رابطه به مشکلات موجود در ارائه خدمات شهری و ساماندهی پسماند و چرخه بازیافت و اعتبارات لازم در این پروژه ها خواستار حمایت شد. وی هم چنین کمبودهای جدی تجهیزات در سازمان آتش نشانی رشت را در این جلسه خاطرنشان ساخت.
تاج شهرستانی، رئیس کمیسون فرهنگی اجتماعی شورای شهر در جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر گفت:_ مسئول کار فرهنگی در رشت کیست ؟ چند متولی گری در مباحث فرهنگی شهر رشت حاصلی جز ناهماهنگی در امور ندارد.وی گفت: سوال من در این جلسه که نمایندگان محترم شهر رشت در مجلس شورای اسلامی هم در آن حضور دارند این است که آیا کمیسیون فرهنگی شهر متولی اصلی و شماره یک امور فرهنگی شهر رشت هست یا خیر؟!
وی در ادامه گفت: متاسفانه روال به شکلی پبش میرود که در مناسبتهای ملی و مذهبی سازمان فرهنگی متولی هزینه و ایجاد زیرساختها هست اما در تصمیم گیریها و نحوه اجرا باید گوش به فرمان ارگانهای مختلف و گوناگون باشد! تاج شهرستانی گفت: این یک سوء تفاهم است که باید در مورد آن یکبار برای همیشه تعیین تکلیف کرد.
وی در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: موضوع مهم فرهنگی دیگر، مربوط به مرمت بناهای تاریخی رشت است که نیازمند بودجه های کلان بوده و خارج از امکانات شهرداری است. وی تاکید داشت در این خصوص از سازمات فرهنگی و اداره کل ارشاد خواستار همفکری و حمایت هستیم. رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی از تلاشهای شبانه روزی نیروهای انتظامی در ایجاد نظم در سطح شهر تقدیر کرد و گفت: متاسفیم که نیروهای لباس سرمه ای سد معبر شهرداری گاه از سوی شهروندان مورد بی مهری قرار گرفته اند و نیاز به حمایت نیروهای انتظامی میباشد .تاج شهرستانی معضل فراوانی دست فروشان در معابر شهر را لازم به رسیدگی عاجل دانست و گفت: پدیده دست فروشی در معابر شهر باید ساماندهی شود و نیاز به مشارکت تمام نهادهای ذیربط میباشد .
احمدی سنگری نماینده مردم شهرستان رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی در جلسه صحن علنی شورا با حضور سرپرست شهرداری رشت و اعضای شورای اسلامی اظهار داشت: سخنان تمامی اعضا در این جلسه شنیده شد. وی گفت: توقع ما این است که برای جلسات آتی به صورت برنامه محور عمل شود و چند پروژه کلی و بزرگ بصورت مدون شده و شفاف ارائه و پیگیری آنها به نمایندگان مجلس سپرده شود.احمدی سنگری گفت: بهتر است دو یا سه پروژه بزرگ هدف قرار گرفته و در خصوص آنها خواستار حمایتهای دولتی شویم.
سید علی آقازاده دیگر نماینده مردم شهرستان رشت و خمام در مجلس اسلامی نیز ضمن تقدیر از دغدغه ها و پیگیری های سرپرست شهرداری و اعضای شورای اسلامی در امور مختلف گفت: در پروژه پسماند ، سراوان طبق دستور مستقیم ریاست جمهوری و استانداری لازم است پروژه ساماندهی دفنگاه زباله سراوان با سرعت به اتمام برسد.
وی گفت: در تلاشیم برای احیاسازی دو رودخانه شهر اعتبار دولتی تخصیص دهیم.کوچکی نژاد دیگر نماینده مردم شهرستان های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: در خصوص تعیین تکلیف املاک نسقی در سال ۹۶ مصوباتی از سوی دولت اعلام گردید که در عمل به شکل درست اجرایی نشد.وی گفت: این مطلب مجددا در سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفته و طبق برنامه تا سه سال آینده مشکل نسق سازان با تبصره های قانونی حل خواهد شد.