رشد جمعیت و احداث بیمارستان جنرال، بزرگ‌ترین دغدغه مشترک اصحاب رسانه و خادمان مردم در نظام سلامت گیلان

 آیین تجلیل از جمعی از اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه سلامت استان گیلان با حضور دکتر محمدتقی آشوبی – رئیس دانشگاه علوم پزشکی، جمعی از معاونین و مدیران ستادی  در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد.

عصر کاسپین/ دکتر محمدتقی آشوبی – رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تقدیر از تلاش‌های خبرنگاران به‌عنوان چشمان بیدار جامعه، اظهار کرد: خبرنگاران، افسران روایت گری در عصر کنونی هستند و نقش آن‌ها در دوران طلایی ارتباطات، بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

وی با بیان اینکه زحمات خبرنگاران با هیچ نشست و همایشی قابل‌تقدیر نیست، افزود: این قشر با سعه صدر، بصیرت، دانش و تجربه، تمام‌وقت خود را برای ارتقا و تعالی جامعه سپری می‌کنند و ما در نظام سلامت نیز شاهد مطالبه گری های منصفانه و مردم مدارانه آن‌ها هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به بخشی از چالش‌های نظام سلامت استان، گفت: سالمندی، رشد منفی جمعیت، کمبود فضای فیزیکی متناسب با نیاز حوزه سلامت استان، محدود بودن منابع مالی و عدم جذب بودجه‌های استانی و کشوری، عدم وجود سازوکار مناسب در خرید دارو و تجهیزات استان، توزیع نامتناسب نیروهای تخصصی، فرسوده بودن امکانات و تجهیزات تخصصی در مراکز درمانی و بهداشتی و مشکلات زیست‌محیطی، تنها بخشی از چالش‌های نظام سلامت استان است.

وی مطالبه گری را حق خبرنگاران دانست و تصریح کرد: خوشبختانه رسانه‌ها و مطبوعات در گیلان همسو با خادمانشان در دانشگاه علوم پزشکی گیلان مطالبه و دغدغه‌ای جز ارتقای نظام سلامت و برقراری عدالت ندارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به برخی دغدغه‌های مشترک اصحاب رسانه و مسئولان و مدیران دانشگاه، گفت: رشد جمعیت و داشتن بیمارستان جنرال در گیلان بزرگ‌ترین دغدغه مشترک اصحاب رسانه و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.

 دکتر آشوبی یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها و اقدامات دانشگاه در دوره کنونی را توجه به قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده دانست و افزود: با عزم و اراده همگانی و با تمرکز بر موضوع جمعیت و صیانت از آن، گیلان رتبه نخست اجرای برنامه‌های تکلیفی در راستای این قانون را کسب کرده است.

 وی با اشاره به مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته پیرامون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی کلینیک ویژه سلامت باروری و جوانی جمعیت، راه‌اندازی مراکز سطح یک و دو درمان ناباروری در رشت و تالش و به‌زودی در لاهیجان، شناسایی بیش از یک هزار زوج نابارور و معرفی به بیمه جهت دریافت خدمات بیمه‌ای، روند کاهشی سقط‌جنین با همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان و بسیج جامعه پزشکی، انجام چهار طرح پژوهشی در حوزه جوانی جمعیت، برگزاری نشست با طلاب جوان و خانواده آنان در راستای تبیین وضعیت جمعیتی و اقناع افکار عمومی، جهت‌دهی نیّات و منابع خیران سلامت به افزایش جمعیت و حمایت از خانواده‌های دارای فرزند در دهک‌های آسیب‌پذیر و همچنین انجام اقدامات اولیه برای برگزاری جشنواره چند قلوها به همت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تنها بخشی از اقدامات صورت گرفته در این راستا بوده است.

 دکتر آشوبی به برخی دیگر از اقدامات دانشگاه ازجمله در راستای توسعه زیرساخت‌های درمانی اشاره کرد و افزود: پس از پیگیری های انجام شده جهت دریافت مجوز بیمارستان ۸۰۰ تخت خوابی سردار جنگل رشت، خوشبختانه این نیاز مبرم استان در ردیف اعتباری ملی قرار گرفت و در لایحه قانون بودجه امسال نیز توسط رئیس‌جمهوری ابلاغ‌شده است.

وی با بیان اینکه از ظرفیت قانون مولدسازی جهت تأمین مالی پروژه‌های عمرانی دانشگاه بهره گرفته‌شده، گفت: شناسایی چندین ملک باقابلیت مولدسازی در دانشگاه علوم پزشکی، مکاتبه با اداره کل دارایی و امور اقتصادی، دریافت مجوزات و دستورات مرتبط با مولدسازی و همچنین برگزاری نشست با ریاست سازمان خصوصی‌سازی کشور جهت تسریع در اجرای این قانون از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به  برگزاری اثربخش سمپوزیوم کشوری و تخصصی ارتقا آموزش علوم پزشکی و کاربرد فناوری مصورسازی در گیلان افزود: از نتایج این سمپوزیوم، راه‌اندازی رشته ارشد مصورسازی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان بوده است.

دکتر آشوبی همچنین به برگزاری همایش سه‌روزه اورژانس‌های جراحی، تروما و نقش پاراکلینیک با همکاری سازمان نظام پزشکی کشور در دانشکده داروسازی رشت اشاره کرد.

 وی از پرداخت منظم و به‌موقع مطالبات پرسنلی و غیر پرسنلی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد و تصریح کرد: این دانشگاه در بین ۶۳ دانشگاه کشور ازنظر پرداخت مطالبات، در رتبه ۱۲ قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اخذ مجوز راه‌اندازی فلوشیپ جراحی سوختگی از وزارت متبوع، کسب رتبه دوم کشوری در جشنواره آموزشی شهید مطهری، نمایه شدن دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای نخستین بار در سیستم رتبه‌بندی تایمز و راه‌اندازی اولین پژوهشگاه ترومای کشوری در گیلان را مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در بحث آموزشی و تحصیلات تکمیلی برشمرد.

دکتر آشوبی با اشاره به فرسوده بودن برخی امکانات و تجهیزات تخصصی در مراکز درمانی و بهداشتی، از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در این زمینه را، راه‌اندازی MRI، سی آرم، آندوسکوپی، میکروسکوپ جراحی، دستگاه دیالیز، الکتروکاردیوگراف، رادیولوژی، ونتیلاتور و بسیاری دیگر از تجهیزات موردنیاز، برشمرد.

 وی، راه‌اندازی فاز دوم بیمارستان ۱۷ شهریور رشت، آماده‌سازی بخش شیمی‌درمانی سرپایی تالش و انزلی، راه‌اندازی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی شهدای سلامت، آماده‌سازی بخش تشخیص زودهنگام لاهیجان جهت دریافت تجهیزات، تأمین تجهیزات سرمایه‌ای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، راه‌اندازی پت اسکن و شتاب‌دهنده خطی در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت، تحویل دستگاه CT اسکن در ۱۷ شهریور، MRI در لنگرود و همچنین آخرین اقدامات برای جذب یک دستگاه MRI جدید در بیمارستان شهید نورانی را از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی چند ماه اخیر برشمرد.

 

دکتر سیدعلی حزنی- سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز  در این نشست، ضمن تبریک روز خبرنگار و تقدیر از تلاش های اصحاب رسانه گفت: رسانه ها در حوزه سلامت بر رفتار اجتماعی جامعه بسیار تاثیرگذارند و نقش موثری در ترویج سبک زندگی سالم،  جلوگیری از مصرف بی رویه داروها و همچنین پیشگیری از بیماریها ایفا می کنند.

وی با بیان اینکه پیشگیری و رعایت نکات بهداشتی بر درمان مقدم است، خاطرنشان کرد:  مطالبه گری به حق و به دور از حاشیه سازی در دستور کار دانشگاه قرار دارد و مسوولان دانشگاه  آماده شنیدن انتقادات سازنده خبرنگاران هستند و اصحاب رسانه نیز می توانند پیگیر مطالبات خود تا حصول نتیجه باشند.

 

دکتر حزنی با اشاره به ضرورت احداث یک  مرکز درمانی جامع در استان تصریح کرد:  مطالبه گری یکسان و همسو در  رسانه های استان برای  احداث یک بیمارستان جنرال، نیازمند همگرایی همه جانبه است.

خبرهای تازه
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.