خبرنگار صداوسیما به ایران اینترنشنال پیوست!

خبرنگار صداوسیما به ایران اینترنشنال پیوست!

خبرنگار صداوسیما به ایران اینترنشنال پیوست!

عصرکاسپین / حضور خبرنگار اعزامی صداوسیما به آلمان در شبکه ایران اینترنشنال، تایید رسمی گزارش‌های غیررسمی سرنوشت شماری از خبرنگاران اعزامی بود که پس از پایان ماموریتشان یا بازنگشتند و یا به دیگر کشورها مهاجرت کردند؛ اتفاقی که سازوکاری برای مقابله قطعی با آن به جز تعهد اخلاقی خبرنگاران اعزامی و تدابیری نظیر به کارگیری خبرنگاران محلی، وجود ندارد و دور از انتظار نیست در سال‌های آینده به شکل وسیع‌تری شاهدش باشیم.

شبکه ایران اینترنشنال شب گذشته – جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ – گفت‌وگویی با احمد صمدی خبرنگار اعزامی صداوسیما به آلمان منتشر کرد که نشان می‌داد صمدی با حضور در استودیو این شبکه سعودی در لندن، درباره روابط ایران و ناتو موضع‌گیری می‌کند. این حضور تاییدی بر آغاز همکاری این خبرنگار صداوسیما با شبکه سعودی و احتمالاً قطع ارتباط با رسانه رسمی ایران است. این خبرنگار پس از پایان ماموریت سه ساله‌اش در آلمان، درخواست یک سال مرخصی بدون حقوق می‌کند و در این کشور می‌ماند و در این مدت امور شغلی و اقامتش را پیگیری می‌کند و بازنمی‌گردد و حالا سر از لندن درآورده است.

شبکه ایران اینترنشنال به واسطه به واسطه تامین نامحدود منابع مالی از سوی سعودی‌ها، بشدت در حال جذب نیروهای شبکه‌های مختلف از جمله شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان نظیر بی‌بی‌سی فارسی و من‌وتو با پرداخت دستمزدهای کلان است، به گونه‌ای که صادق صبا مدیر پیشین بی‌بی‌سی فارسی حاضر می‌شود در این شبکه سعودی یک شغل سطح پایین را برعهده بگیرد و یک برنامه هنری اجرا کند و قاعدتاً میزان دستمزد نقش کلیدی در این زمینه داشته است.

با توجه به ارقام پرداختی این شبکه سعودی، دور از انتظار نیست پس از مزدک میرزایی و حالا احمد صمدی، گروه دیگری از برنامه‌سازان یا مجریان صداوسیما نیز به گزینه زندگی در انگلیس و دریافت دستمزد قابل توجه به پوند فکر کنند و به ایران بازنگردند یا از ایران به این کشور بروند. این رفتارها اگر از جنس احمد صمدی باشد که به ماموریت رفته بود و بازنگشته بود، طبیعتاً شائبه غیراخلاقی بودنشان و سوءاستفاده از اعتمادی که به آنها برای اعزامشان به چنین ماموریتی شده را نیز پیش می‌کشد و این شائبه نیاز به توضیح متهمان به آن دارد.

البته صرفاً این خبرنگار اعزامی نبوده که بازنگشته و ظاهراً این اتفاق برای شماری دیگری از خبرنگاران صداوسیما نیز رخ داده، هرچند اغلب آنها یا بازنگشته‌اند یا مدتی پس از بازگشت از ایران مهاجرت کرده‌اند و نمونه مشابهی از قطع همکاری خبرنگار اعزامی صداوسیما و آغاز همکاری با شبکه‌های فارسی‌زبان گزارش نشده است. با این حال با توجه به پیشنهاد اغواگر شبکه‌هایی نظیر ایران اینترنشنال، دور از انتظار نیست برخی از این خبرنگاران با اهداف مختلف اعم از پوشش خبری یا دستیابی به آرشیوشان، به خدمت گرفته شوند و این اتفاق باز هم تکرار شود.

شاید به جز تعهد اخلاقی راهی برای حفظ خبرنگاران اعزامی و رفتار مسئولانه‌شان نباشد، چرا که تجربه نشان داده اگر خبرنگاری قید همه چیز را بزند، اخذ یک تعهد مالی از او نیز منجر به رفتار مسئولانه‌اش نمی‌شود. در عین حال شاید بهتر باشد صداوسیما در اعزام پرهزینه خبرنگار و عوامل فنی به کشورهای مختلف نیز تجدیدنظر کند و صرفاً از عوامل بومی و مقیم بهره‌برداری کند؛ رویکردی که مصداق بارزش حمید معصومی‌نژاد است و قاعدتاً قابل تسری به طیف وسیعی از کشورهای دنیاست.

خبرهای تازه
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.