خسارت سیل تابستانه در گیلان / آبگرفتگی منازل ۱۰۰ خانوار / ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی آسیب دید
بارش شدید و سیلآسای باران در گیلان که در مدت بسیار کوتاهی نیز اتفاق افتاد در بخش ابنیه فنی، راههای دسترسی و پلها خساراتی نداشت اما طبق برآوردهای اولیه انجام شده سیل در گیلان، نشان میدهد بین ۴۰ تا ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان دچار آسیب و خسارت شدهاند.
عصر کاسپین/ سازمان هواشناسی و اداره کل مدیریت بحران گیلان از بارش بیش از ۳۷۸ میلیمتری باران در املش در ۲۴ ساعت گذشته خبر داده و این میزان بارش را در ۳۰ سال اخیر بیسابقه خواندند از سوی دیگر خبرهایی از جهاد کشاورزی در روز گذشته رسید مبنی بر اینکه مزارع و شالیزارهای استان در مناطق مختلف دچار خوابیدگی یا ورس شدند.
مدیرکل هواشناسی گیلان مقادیر بارندگی ثبت شده در ایستگاههای هواشناسی استان در ۲۴ ساعت گذشته تاکنون را برشمرد و اظهار داشت: در این مدت در املش ۳۷۸ میلیمتر، چابکسر ۱۸۶ میلیمتر، رودسر۱۳۵ میلیمتر، رضوانشهر ۱۰۱ میلیمتر، تالش ۸۳ میلیمتر و در خمام ۸۳ میلیمتر باران باریده است.
محمد دادرس بارش باران در سیاهکل به میزان ۸۲ میلیمتر، پره سر و پونل ۷۲ و صومعهسرا ۶۹ میلیمتر را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته در بندرانزلی ۷۵، فومن ۶۴، لاهیجان ۷۸، سیاهمزگی شفت ۵۹، رشت (فرودگاه) ۵۳، اسبه وونی۵۱، بندرآستارا ۴۸، آستانه اشرفیه ۴۲ و در شاندرمن ماسال ۴۲ میلیمتر باران بارید.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان نیز با بیان اینکه در جریان باران سیل آسای استان تلفات جانی و انسانی نداشتیم اظهار داشت: حجم بارش باران به گواه آمارها و ارقام منتشر شده هواشناسی بسیار بالا بود به طوریکه فقط در املش آن هم در مدت کوتاهی چیزی حدود ۴۰۰ میلیمتر باران بارید.
امیر مرادی با تأکید بر اینکه به علت بارش شدید باران در مناطق مختلف گیلان پل و راه دسترسی تخریب نشده است و به آبنماها نیز آسیبی وارد نشده عنوان کرد: در حال حاضر ترددها در مسیرهای مختلف به شکل عادی در جریان است از طرفی نیروهای امدادی و راهداری نیز به موقع برای کمک به مردم و بازگشایی راهها اقدام کردند.
وی همکاری خوب فرمانداریها، بخشداریها، دهیاریها با مجموعه مدیریت بحران گیلان را یکی از عوامل کاهش خسارات سیلاب در استان ذکر کرد و افزود: تخریبی به امکانات زیرساختی استان گیلان در ساعات گذشته وارد نشده است و با هماهنگیهای خوبی که انجام دادیم مشکلات مربوط به آبگرفتگیها هم برطرف شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه طبق برآوردهای اولیه بین ۴۰ تا ۶۰ هزار هکتار از اراضی بخش کشاورزی استان به جهت بارش شدید باران دچار خسارت و آسیب شدند گفت: نخستین گامی که درصدد انجام آن هستیم تشکیل یک بانک اطلاعاتی جامع و کامل از خسارتهای وارده به بخشهای مختلف استان است.
مرادی تشکیل کارگروه ویژه و بررسی ارزیابان از خسارتهایی که سیلاب به بخش کشاورزی استان و احیاناً سایر حوزهها وارد آورده است را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: باید تمام خسارتها به شکل تجمیعی تدوین و طبقهبندی شود سپس این اطلاعات برای بررسی و جبران آسیبها به مراکز اعتباری ارسال میشوند.
وی از رویکرد و نگاه جدید اداره کل مدیریت بحران استانداری گیلان برای مواجهه با حوادث غیرمترقبه خبر داد و در تشریح این موضوع ابراز داشت: ما نباید منتظر بمانیم تا سیل و حادثهای در استان گیلان رخ بدهد و بعد برای کمک وارد میدان شده و اعتبار تخصیص دهیم بلکه باید برای کاهش آسیبها و خسارات وارده تلاش و برنامهریزی کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان استفاده بهینه از ظرفیت رسانهها، صدا و سیما، فضای مجازی و خبرنگاران برای اطلاعرسانی هشدارهای قبل از وقوع حادثه را لازم و ضروری دانست و افزود: لازم است قبل از بارش باران و برف، جاری شدن سیل و وقوع آتشسوزی در استانی نظیر گیلان اطلاعرسانیهای لازم به مردم داده شود.
مرادی نقش سایر دستگاههای اجرایی و خدماترسان و رفتار مسئولانه آنان در مواقع قبل، حین و بعد از وقوع بحرانها را امری لازم و ضروری اعلام کرد و بیان داشت: در همین راستا و برای عبور از بحران یک کارگروه بازتوانی در گیلان تشکیل شده است تا با مشارکت تمام گروهها میزان خسارات حوادثی نظیر سیل را در استان کاهش دهیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان نیز با بیان اینکه شدت بارشهای باران در تالش، رودسر و املش بیشتر از نقاط دیگر بوده است اظهار داشت: به محض اطلاعرسانی در مورد آبگرفتگی و بروز برخی مشکلات، جمعیت هلال احمر گیلان، واحدهای امداد و نجات و شعبات آن به مناطق اعزام شدند.
سیاوش غلامی بیشترین سطح آبگرفتگی را با توجه به شدت بسیار زیاد بارش باران در شهرستان املش واقع در شرق استان گیلان ذکر کرد و ابراز داشت: با توجه به اطلاعات و گزارشاتی که از سوی فرمانداریها و مدیریت بحران استانداری گیلان برای ما ارسال شد جمعیت هلال احمر اقدامات خود را برای امدادرسانی آغاز کرد.
وی از آبگرفتگی منازل برخی از ساکنان مناطق شرق گیلان در حوزه املش و رانکوه خبر داد و با تأکید بر اینکه نیروهای امداد و نجات هلال احمر برای کمک به مردم اعزام شدند تصریح کرد: از دیروز تا امروز نیروهای هلال احمر استان گیلان به حدود ۱۰۰ خانواری که در پی جاری شدن سیلاب احتیاج به پشتیبانی داشتند کمک کردهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان تخلیه آب جمع شده در منازل مردم را با استفاده از موتور پمپها از جمله اقداماتی که تاکنون توسط نیروهای جمعیت هلال احمر استان گیلان انجام شده است ذکر کرد و گفت: توزیع موکت و اقلام خوراکی و بهداشتی در بین مردم گرفتار در سیلاب نیز از دیگر کارهایی بوده است که تاکنون عملیاتی شده است.
غلامی با بیان اینکه همچنان فرآیند خدماترسانی به مردم به ویژه در منطقه املش که با بارش باران بیسابقهای مواجه بود ادامه دارد خاطرنشان کرد: در یکی دو روزه اخیر به علت سیلاب تلفات جانی در گیلان نداشتیم از سوی دیگر تلفن ۱۲۳ هلال احمر استان به شکل شبانهروزی آماده پاسخگویی به مردم و آسیبدیدگان است.