“کلاهبرداری اینترنتی” بیشترین جرم حوزه سایبری در استان گیلان است

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی گیلان با بیان اینکه بیشترین جرایم حوزه فضای مجازی استان کلاهبرداری‌ اینترنتی است گفت: ۹۵ درصد جرایم سایبری ااستان گیلان کشف می‌شود.

عصر کاسپین/ سرهنگ امیرحسین نقی‌مهر درباره کشفیات حوزه سایبری در گیلان اظهار داشت: در پی تلاش شبانه‌روزی افسران پلیس فتا در ۱۲ ماهه سال گذشته ۹۵ درصد از پرونده‌های متشکله در حوزه جرائم سایبری کشف شد.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی گیلان خاطرنشان کرد: از این میزان کشفیات بیشترین جرایم حوزه فضای مجازی در استان گیلان را کلاهبرداری‌های اینترنتی تشکیل داده که نسبت به سال گذشته با ۱۶ درصد افزایش روبه‌رو بوده است.

وی در مورد نظارت جهت جلوگیری از نشر و ترویج رفتارهایی خشن نظیر کودک‌آزاری و مواردی از این قبیل در شبکه‌های اجتماعی گفت: پلیس فتا گیلان برای مقابله با جرایم این چنینی در فضای مجازی بر این حوزه رصد داشته و اقداماتی را در دستور کار دارد.

نقی‌مهر ابراز داشت: اقدامات پلیس فتا استان در راستای رصد فضای مجازی و شناسایی موارد خلاف قانون و برخورد قاطعانه با مجرمین در شبکه‌های اجتماعی جهت جلوگیری از نشر و ترویج رفتارهای خشن با هماهنگی مقام قضایی در دستور کار این پلیس قرار دارد.

رئیس پلیس فتا استان گیلان درباره برنامه پلیس فتای استان برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی حضوری در سطح مدارس افزود: به منظور برگزاری کارگاه‌های آموزشی به صورت حضوری و چه در بستر نرم‌افزار شاد پلیس فتا تعاملاتی با اداره‌کل آموزش و پرورش دارد.

وی تصریح کرد: پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گیلان در راستای کاهش آسیب‌های فضای مجازی از طریق انتشار محتوای پیشگیرانه در فضای مجازی سعی در آشنایی دانش‌آموزان و والدین آنان با موارد مجرمانه و پیشگیری از آسیب‌های فضای مجازی دارد.

نقی‌مهر روش‌هایی را برای پیشگیری از گرفتار شدن افراد در دام کلاهبرداران فضای مجازی ارائه و بیان کرد: اعتماد شهروندان به افراد در فضای مجازی به‌ویژه فروشگاه‌های آگهی‌محور و شبکه‌های اجتماعی، بستر کلاهبرداری را برای افراد سودجو فراهم می‌کند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گیلان با تأکید بر اینکه افراد قبل از اطمینان به صحت اطلاعات ارائه‌ شده توسط فروشنده، اقدام به واریز وجه نکنند خاطرنشان کرد: شهروندان حتی‌الامکان خرید و فروش‌های خود را به‌ صورت حضوری انجام دهند.

وی با بیان اینکه شهروندان از افرادی خرید کنند که امکان ملاقات حضوری آن‌ها پیش از انجام معامله فراهم باشد گفت: باید پیش از خرید، کالا با دقت مورد بررسی قرار گیرد تا خریدار آگاهی لازم را از کیفیت و اصالت کالای مدنظر پیش از خرید آن به دست آورد.

نقی‌مهر افزود: لازم به ذکر است که ارائه اطلاعات حساب از سوی فروشنده نباید موجب اعتماد شهروندان شود زیرا ممکن است اطلاعات شخص دیگری مورد سوءاستفاده قرارگرفته باشد لذا به هیچ عنوان پیش از دریافت کالا هزینه‌ای پرداخت نشود.

وی گفت: شهروندان در صورت مواجهه با جرائم رایانه‌ای می‌توانند با مراجعه حضوری به پلیس فتا و یا با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir و ثبت درخواست در قسمت درخواست‌های مردمی از راهنمایی کارشناسان بهره‌مند شوند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گیلان افزپد: شهروندان همچنان می‌توانند از طریق تماس با مرکز فوریت‌های سایبـری با شماره‌ ۰۹۶۳۸۰ و با استفاده از مشاوره‌ها و راهنمایی‌های کارشناسان پلیس فتا در جهت رفع مشکلات احتمالی خود اقدام کنند.

نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.