برای ارتقای سلامت از تمام ظرفیتها باید استفاده کرد/ جهت بازسازی و نوسازی مراکز درمانی فرسوده گیلان نیازمند اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد ریال بودجه میباشیم
آئین افتتاح همزمان ۲۷ پروژه سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور دکتر زلفیگل – نماینده عالی دولت و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر اسداله عباسی – استاندار گیلان و جمعی از مسئولین استانی برگزار شد.
عصر کاسپین/ در این مراسم دکتر اسداله عباسی – استاندار گیلان ضمن خیرمقدم به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ با گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس و سلامت و دولت، از جانفشانیهای کادر بهداشت و درمان صمیمانه قدردانی کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ویزیت حضوری و یا حتی تماس تلفنی با پزشکان در همان لحظه نخست بروز بیماری و یا حوادث میتواند دغدغه بیمار را برطرف کند؛ گفت: این میزان از اثرگذاری کادر درمان ناشی از این است که پزشکان به غیر از تخصص، تعهد لازم را نیز دارا هستند.
دکتر عباسی با اشاره به اینکه امنیت کشور مدیون کسانی است که از کشور دفاع کردهاند؛ تصریح کرد: سلامت امروز کشور مدیون کادر بهداشت و درمان است و آنان مدافعان امنیت سلامت هستند.
استاندار گیلان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و شعار «ما میتوانیم»، خاطرنشان کرد: میبایست برای ارتقای سلامت از تمام ظرفیتها استفاده کرد.
وی با یادآوری بسیج ملی در ریشهکنی بیماری فلج اطفال در دهه ۷۰، افزود: در بحران کرونا تمامی کارکنان بخش بهداشت و درمان ایثار و فداکاری کردند.
در ادامه دکتر عباسی با اشاره به تحریمهای ظالمانهی جهانی در حوزه پزشکی، گفت: همزمان با همهگیری ویروس منحوس کرونا، دیپلماسی دولت تنها به چند کشور اروپایی، محدود بود و حتی با همسایگان خود نیز ارتباط مناسب نداشتیم، اما در دولت سیزدهم این دیپلماسی بود که راهگشا شد.
استاندار گیلان با بیان اینکه پیش از شروع واکسیناسیون کرونا میزان مرگ و میر روزانه بیش از ۷۰۰ نفر بود؛ تاکید کرد: طی چند ماه اخیر، استان گیلان روزهای زیادی را با مرگ و میر صفر کرونایی پشت سر گذاشت که در این خصوص باید به رتبه نخست واکسیناسیون کرونایی گیلان در سطح کشور اشاره کرد.
دکتر اسداله عباسی با اشاره به تلاشهای مستمر و نتیجهبخش دولت سیزدهم در حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: در کنار کادر بهداشت و درمان که حقیقتاً خستگی را خسته کردهاند، دولت سیزدهم آنقدر تلاش کرد که ما توانستیم حتی واکسن کرونا را نیز صادر کنیم.
وی با اشاره به اینکه گیلان از لحاظ زیرساختهای پزشکی جز ۴ استان آخر کشور است، گفت: در گیلان بیمارستانهای قدیمی نوسازی و بازسازی شده و حتی در تالش بیمارستان تازهای افتتاح شد که نیازمند تامین نیروی متخصص برای بهرهبرداری از امکانات این مرکز درمانی میباشد، سایت لاکان که مرکز ترومای استان است میبایست هرچه سریعتر به بهرهبرداری رسیده تا سایر شهرستانهای استان نیز بتوانند در اسرع وقت بیماران را به این مرکز منتقل نمایند.
دکتر عباسی با تاکید بر وجود دیپلماسی متوازن در دولت سیزدهم و کسری بودجه و نبود ارز در کشور؛ گفت: به لطف همین دیپلماسی اکنون ۴۰ میلیارد ذخیره ارزی داریم و باید در بخش پزشکی بدرخشیم، همچنان که در ارتقای بیمه و رفاه عملکردی مناسب به ثبت رسیده و براساس اظهارات ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان مراکز درمانی دولتی استان امکاناتی دارند که مراکز درمانی خصوصی ندارند، باید به همین روند ادامه دهیم که سطح امکانات این مراکز دولتی افزایش یابد و مراکز درمانی خصوصی با مراکز درمانی دولتی رقابت کنند.
استاندار گیلان اذعان داشت: انتظار ما بر این است که علاوه بر اختصاص ۱۰۰۰۰ میلیارد ریال که جهت بازسازی و نوسازی مراکز درمانی فرسوده تخصیص یافته است، هم اکنون با اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد ریال دیگر روند ارتقای زیرساختهای درمانی استان گیلان فراهم گردد.
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود برنامه راهبردی گیلان در ذیل برنامه راهبردی دولت سیزدهم براساس شاخص توسعه، برنامهریزی شود تا عقب نیافتیم و جایگاه استان گیلان در حوزه سلامت به ردههایی مابین ۱۰ تا ۱۵ کشور برسد.
وی در پایان با اشاره به ظرفیتهای توریست درمانی استان، تصریح کرد: ما در شهرستان مرزی آستارا منطقه آزاد تجاری داریم و پرواز خارجی به استان گیلان در حال انجام است، لذا میبایست از این ظرفیت ویژه استفاده نماییم.