پیشنهاد دکتر بالو به گروه مامایی برای ارایه طرحی جهت کاهش عمل سزارین در استان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به بالا بودن عمل سزارین در استان در مقایسه با سایر استان‌های کشور، پیشنهاد کرد تا گروه مامایی جهت کاهش عمل سزارین در گیلان، طرح تحقیقاتی مدونی که قابلیت اجرا در استان داشته باشد را ارایه دهند.

عصر کاسپین/ جمعی از اعضای گروه هیئت‌علمی مامایی دانشکده شرق گیلان با دکتر حیدرعلی بالو-سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان دیدار و گفت‌وگو کردند.

 

دکتر حیدرعلی بالو – سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تأکید بر انسجام در بین اعضای هیئت‌علمی گروه مامایی در راستای دستیابی به جایگاه معین‌شده برای آن‌ها در نظام سلامت، اظهار کرد: مامایی در نظام سلامت، جایگاه ویژه‌ای دارد و به نظر می‌رسد این گروه نیز باید همچون گروه پرستاری در خود انسجام بیشتری به وجود بیاورد.

 

وی با اشاره به تلاش‌های بی‌وقفه ماماها در نظام سلامت، افزود: ارائه خدمات سلامت‌محور مراقبتی پیش، حین و پس از زایمان به مادران، نشان‌دهنده پرکاری و مشغله وسیع این گروه علمی است.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر ضرورت تقویت ارتباط ماماها با زنان و مادران در روستاها تأکید کرد و گفت: بخشی از مردم در روستاها نیز برای دریافت خدمات حوزه مامایی به متخصصین در شهرها مراجعه می‌کنند که بایستی  در جهت  شناساندن خدمات مامایی به ذینفعان، اطلاع رسانی  شده  و نقش  این گروه، در صنوف  پررنگ تر شود. 

 

دکتر بالو با اشاره به فعالیت کاملاً مستقل دو گروه علمی مامایی در سطح دانشگاه علوم پزشکی گیلان، خاطرنشان کرد: وجود و فعالیت دو گروه مامایی مستقل در یک دانشگاه، منطقی نیست و ادغام آن‌ها درصورتی‌که منع قانونی وجود نداشته باشد، الزامی است.

 

وی، با اشاره به طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» و نقش مؤثر ماماها در صیانت از جمعیت جوان کشور، تصریح کرد: نقش ماماها در تحقق این سیاست ملی بسیار مهم است و اعضای هیئت‌علمی این گروه باید به این فریضه واجب و البته حیاتی بیشتر، کمک کنند.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین با اشاره به شعار تعیین‌شده امسال از سوی مقام معظم رهبری، گفت: اعضای هیئت‌علمی گروه مامایی نیز می‌توانند طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی خود را که به مردم و جوان شدن جمیعت استان کمک کنند، ارائه و از حمایت‌های قانونی دانشگاه در این رابطه برخوردار شوند.

 

دکتر بالو با اشاره به بالا بودن عمل سزارین در گیلان، نقش ماماها را در نظام سلامت، ارجاع مادران و پیشگیری از عمل سزارین بسیار اثرگذار دانست.

 

وی همچنین به اعضای هیئت‌علمی گروه مامایی دانشگاه پیشنهاد کرد تا با دستور کار قرار دادن یک طرح تحقیقاتی مدون با قابلیت اجرا در گیلان، منجر به کاهش عمل سزارین و اثرات سوء آن در استان شوند.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، موفقیت و عامل پیشرفت در هر مجموعه‌ای را مرهون تلاش و ممارست پیگیرانه آن‌ها دانست و افزود: تجارب متعدد در دانشگاه علوم پزشکی گیلان نشان داده، گروه‌هایی که بیشترین تلاش را به‌صورت هماهنگ و یک‌جانبه دارند، موفق‌تر هستند و این موفقیت به‌صورت مستقیم در سلامت مردم نیز مؤثر است.

 

دکتر بالو با اشاره به برخی از دغدغه‌های مطرح‌شده از سوی اعضای هیئت‌علمی مامایی ازجمله ارتقا در این رشته در دانشکده شرق گیلان، گفت: برای ارتقای رسته‌های تخصصی در رشته مامایی در چارچوب قانون، تلاش همه‌جانبه خواهد شد، اما شرط آن همکاری، ممارست و مطالبه گری اعضای گروه است.

 

گفتنی است در این نشست، هرکدام از اعضای هیئت‌علمی گروه مامایی دانشکده شرق گیلان ضمن تبریک انتصاب دکتر بالو به‌عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، به بیان دغدغه‌ها، نظرات و راهکاری لازم جهت توسعه رسته‌های آموزش در دانشکده مامایی پرداختند.

نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.