پیوند عضو از افتخارات گیلان/ ثبت ۳۳ مورد اهدای عضو در گیلان از ابتدای امسال تاکنون
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، این استان با داشتن پزشکانی متخصص و خبره در حوزه پیوند عضو، مفتخرانه درخشیده بهگونهای که گفته می شود در این استان از ابتدای امسال تاکنون، ۳۳ مورد اهدای عضو به ثبت رسیده است.
عصر کاسپین/ دکتر حیدرعلی بالو – سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان صبح امروز در نشستی که با حضور جمعی از معاونین و اعضای شورای پیوند در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد، اظهار کرد: پیوند اعضا بهویژه پیوند کبد و کلیه از افتخارات گیلان است.
به گفته وی، شمار بالای پیوند اعضا در گیلان موجب ارتقای رتبهبندی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بین دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور شده است.
آنطور که دکتر بالو – سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان عنوان کرده، راهاندازی پیوند مغز استخوان، جانشین پروری در پیوند، توسعه رادیولوژی و پاتولوژی در پیوند از چشماندازهای پیوند در گیلان است که باید همه تلاش کنند تا به آن برسند.
به گفته وی، یکی از عمده چالشهای نظام سلامت گیلان کمبود تختهای درمانی است که اگر همه همت کنند و تختهای درمانی به استان ازجمله مرکز استان افزوده شود، یقیناً به دنبال آن، امکانات و تجهیزات پیشرفته به استان اختصاص یافته و در قبال آن، خدمات گستردهتری به مردم استان ارائه میشود.
استمرار پیوند عضو در گیلان و توسعه آن به پیوند مغز استخوان در کنار بها دادن به واحد مولتی دیسیپلینری پزشکی بازساختی در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت میتواند گیلان را در جایگاه مطلوب درمان در کشور بهویژه در پیوند اعضا قرار دهد.
گفتنی است؛ استان گیلان در پیوند اعضا از استانهای پیشرو و پیشگام است. گیلان از سال ۱۳۷۷ با انجام پیوند کلیه از دهنده زنده، پیوند عضو را شروع کرده است. از سال ۱۳۹۶ نیز پیوند کبد در مرکز آموزشی و درمانی رازی رشت آغاز شد.
بنابر آمارهای موجود، دانشگاه علوم پزشکی گیلان بالغ بر ۶۸۵مورد پیوند کلیه از دهندگان زنده و بیماران مرگ مغزی و همچنین ۴۶مورد پیوند کبد را به ثبت رسانده است. با راه اندازی واحد فراهم آوری اعضای پیوندی در سال ۱۳۹۴ تا کنون ۲۴۰ مورد اهدای عضو را به انجام شده است.
از ابتدای امسال تاکنون ۳۳مورد اهدای در استان گیلان، توسط متخصصان این حوزه در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت انجامشده است.
پی نوشت؛ اهدای عضو، سالانه جان هزاران نفر را نجات داده و یا زندگی آنها را بهبود میبخشد. اهدای عضو علاوه بر افرادی که با مرگ مغزی مواجه میشوند از افراد زنده (مانند اهدای یکی از کلیهها به بیمار نیازمند) نیز صورت می پذیرد.
اهدای عضو که عموماً بعد از مرگ مغزی بیماران با رضایت خانوادهها آغاز میشود، میتواند منتهی بهسلامت یک یا چند نفر شود . سالانه هزاران نفر در کشور ازجمله استان گیلان براثر حوادثی نظیر تروما دچار مرگ مغزی میشوند که اهدای اعضای بدن آنها میتواند نجاتبخش زندگی بسیاری از افراد باشد.