رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان: پژوهشهای کاربردی جهت افزایش موالید در گیلان ضروری است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر ضرورت پژوهش های کاربردی با رویکردهای اقتصادی برای افزایش موالید در گیلان تأکید کرد و گفت: باید مداخلات اقتصادی در کنار مداخلات فرهنگی و اجتماعی به جدیت در دستور کار متولیان امر و دانشگاه ها قرار گرفته و طرحهای پیشنهادی در این رابطه به ستاد استانی و ملی ارائه شود.
عصر کاسپین/ صبح امروز نشست دانشگاهی قرارگاه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با حضور دکتر محمدتقی آشوبی – رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و دیگر اعضای قرارگاه در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد.
دکتر محمدتقی آشوبی – رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تأکید بر ترویج مستمر و بدون وقفه فرهنگ زادآوری، اظهار کرد: ترویج و فرهنگسازی فرزند آوری در گیلان با توجه به هرم جمعیتی حاکم بر آن لازم و ضروری است.
وی با اشاره به برخی از اقدامات و مداخلات پزشکی در حفظ و افزایش جمعیت در گیلان، افزود: طرحهایی نظیر نفس و یا درمان زوجهای نابارور در کنار مشوقهای اقتصادی از جمله اشتغال در افزایش جمعیت بسیار مؤثر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر ضرورت تعیین راهکاری علمی و اقتصادی پیرامون فرزند آوری و افزایش زادوولد در گیلان تأکید کرد و گفت: یافتن راهکاری علمی مبتنی بر پژوهشهای کاربردی با مشارکت کارشناسان بودجه و اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و سایر متولیان امر در خصوص فرزند آوری به جهت پیشنهاد به ستاد استانی و ملی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، ضرورت دارد.
دکتر آشوبی با اشاره به تهدیدات کاهش نسلی در کشور و گیلان، افزود: با اینکه هنوز وضعیت گیلان به سطح بحرانی نرسیده در بسیاری از بخشهای تخصصی و مهارتی با کمبود نیرو مواجهایم که نمونه بارز آن کمبود پزشکان متخصص از جمله در رشته بیهوشی، قلب و دیگر رشتههای خاص است.
وی به تلاش مجاهدانه و بیوقفه کادر سلامت استان در راستای تحقق جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اشاره کرد و گفت: کادر بهداشت و درمان در همه مناطق روستایی و شهری نظام سلامت گیلان برای جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در تلاش هستند و خوشبختانه فرهنگ حمایتی خوبی در همین رابطه ایجاد شده است.