هادی حق شناس، نماینده اسبق انزلی: تحریم ها هزینه های زندگی مردم را افزایش داده است! دولت قوی در کنار مجلس قوی می تواند مشکل تحریم را رفع کند
نماینده مردم انزلی در مجلس هفتم با اشاره به اینکه همه مشکلات کشور به تحریم ها مربوط نمی شود ولی تا زمانی که راهبردی درست برای این ظلمی که به کشور وارد شده تعیین نگردد و تحریم ها رفع نگردد، مشکلات کشور حل نخ اهد شد؛ البته این بدان معنا نیست که از عزت و استقلال و منافع کشور عبور کنیم.
عصر کاسپین/ استاندار سابق گلستان با بیان اینکه در برخی از کشورها همچون ایران با تاخیر به دنبال استفاده از تکنولوژی های روز می روند اظهار کرد: تصور کنید اگر رادیو، تلویزیون، ماهواره و فضای مجازی نبود چگونه می توانستیم با مردم ارتباط حداکثری بگیریم و باید بگویم تکنولوژی خلق شده توسط انسان به معنای واقعی رفاه را افزایش داده است.
این استاد دانشگاه استفاده از تکنولوزی را فرصتی برای ایجاد جهش در تولید کالا و خدمات و اشتغالزایی برشمرد و افزود: تحریم نوعی زندان کالا و ارائه خدمات است که برای کشورما در زمینه های مختلف به ویژه تامین نیازهای اساسی مردم و جوانان خلل ایجاد نموده است.
دکتر حق شناس با اشاره به اینکه کشورهای دنیا به دنبال استفاده از انرژی های بادی و هسته ای به عنوان انرژی های نوین هستند یاد آور شد: باید به دنبال جایگزینی انرژی نوین به جای نفت باشیم و از نفت به عنوان ثروت استفاده کنیم و در صورتی که نفت به هزینه های جاری تبدیل شود، ایراد دارد.
وی فروش نیمی از نفت کشور و کاهش ذخائر نفتی به نصف و همچنین عدم دسترسی به تکنولوژی های نوین و مشکلات مبادلات بانکی را بزرگترین مشکل ایجاد تحریم ها دانست و ادامه داد: امروزه خودرو سازان به دلیل نبود تکنولوژی خودروهایی با کیفیت پایین تر و با مصرف دو برابری سوخت نسبت به خودروهای خارجی تولید کرده و هزینه های آن نیز به مردم تحمیل می شود.
دکتر هادی حق شناس با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی موجبات تولید کالای با کیفیت و ارزان تر را فراهم می سازد خاطرنشان کرد: در دوران کرونا نیز واکسن تولید شده توسط دانشمندان دنیا به دلیل تحریم با تاخیر وارد ایران شد و معتقدم عدم دسترسی به دانش روز و تکنولوژی های نو هزینه های زندگی مردم را افزایش می دهد.
این تحلیلگر ارشد حوزه اقتصادی با اشاره به اینکه همه مشکلات کشور به تحریم ها مربوط نمی شود اضافه کرد: پایین بودن بهره وری و ناکار آمدی برخی دولتمردان هم یکی دیگر از مشکلات کشور است، چرا که وقتی وزیری ادعای ایجاد شغل با یک میلیون تومان را مطرح کرده و وزیری دیگر مدعی ایجاد یک میلیون مسکن در طول یک سال شده و به وعده های خود عمل نمی کنند، نمی توان آن را گردن تحریم انداخت.
نماینده اسبق مردم بندرانزلی با اشاره به دور زدن مکرر تحریم ها توسط دولت و تجار و بازرگانان تاکید کرد: تحریم ها باعث شده تکنولوژی های جدید و کالا به کشور وارد نشود و استفاده از ناوگان فرسوده حمل و نقل هوایی و عدم استفاده از برخی هواپیماها به خاطر فرسودگی چند ده ساله ، عدم واردات خودروهای کم مصرف و به روز و همچنین عدم مبادله ارز با سایر کشورها از جمله مشکلات تحریم است که مردم هزینه های آن را پرداخت می کنند.
استاندار پیشین گلستان با بیان اینکه مردم در تنش های تحریم همواره نگران افزایش نرخ ارز، مسکن و اقلام مختلف مصرفی وتولیدی و معیشت روزمره خود هستند گفت: تاخیر در تامین نهاده های دامی برای ما در تولید گوشت و مرغ ما را دچار مشکل می کند، به گونه ای که استان گلستان که من استاندارش بودم ، بیش از ۲۰۰ هزار تن مرغ تولید می کند و در صورت نرسیدن نهاده های دامی یا گران شدن آن جوجه های یکروزه دور ریخته می شود.
وی به افزایش نرخ بیکاری، طلاق، خودکشی و مهاجرت اشاره و تصریح کرد: در صورت عدم رفع تحریم ها، عدم بهره گیری از ظرفیت های غنی و متنوع کشور و به ثمر ننشستن برجام، جمعیت فقیر، فقیر تر و قشر متوسط به سمت جمعیت فقیر سقوط می کند و در صورتی که به هردلیلی خانواده ها، رفاهیات موجود در کشور را متناسب با خودشان ندیده و نتوانند آینده زندگی خود را پیش بینی کنند مهاجرت می کنند.
وی با بیان اینکه برخی از کاندیداهای انتخابات در تبلیغات انتخاباتی خود از خسته بودن دولت قبل و ناکارمدی دولتمردان سخن می راندند یادآور شد: اکنون که دو سال و نیم از عمر دولت فعلی گذشته چرا نرخ کالاهای اساسی ، دلار، سکه و مسکن همچنان در روند صعودی است؟ چرا سال ۹۵ و ۹۶ و سه ماهه اول سال۹۷ که برجام اجرایی می شد، مردم توان خرید کالاهای مورد نیاز خود را داشتند؟ پس اخلالی در نظام اقتصادی وجود دارد و اگر واقعیت را نپذیریم طبیعی است که اقتصاد مسیر خود را به همین صورت طی می کند.
این مدرس دانشگاه به توقف اجرای “اف ای تی اف” (گروه ویژه اقدام مالی در پولشویی) اشاره و اظهار کرد: ما همین اشتباه را در خصوص “اف ای تی اف” کردیم با وجود اینکه “اف ای تی اف” در مجلس تصویب شد در مجمع تشخیص مصلحت نظام متوقف مانده است و از سوی کشورهای دوست عنوان شد چون ایران عضو نیست نمی توانیم مبادله ارزی با کشور داشته باشیم و به شکل تهاتر مبادله کالا به کالا انجام شد اما باید گفت این تهاتر فقط در بحران ها و شرایط ویژه کارایی داشته و تجارت مستقیم با پول رایج کشورها موثر و راهگشا است.
دکتر حق شناس با اشاره به انتشار واقعیت ها از سوی بانک مرکزی و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی افزود: تحریم ظلمی بزرگ بر مردم ایران است که باید رفع شود در غیر این صورت مشکلات و تورم و خط فقر همچنان روند افزایشی خواهد داشت و تنها راه برون رفت از این مشکل داشتن مجلس قوی در کنار دولت قوی است.
معاون اسبق سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه کشور در سال های ۹۵ و ۹۶ از مزایای برجام بهره مند شد ادامه داد: در سال ۱۳۹۰ در بندر انزلی هر روز بیش از هزار ماشین کالاهای مورد نیاز واحد های تولید کشور را حمل می کردند و امروز این مقدار به یک سوم رسیده و این یعنی متضرر شدن شرکت های حمل و نقل، کشتیرانی و فعالان بندری و دریایی شهر در این صورت است که هزینه های تاخیر در تصمیم گیری ها را مردم پرداخت می کنند در بنادر جنوبی هم تحریم در روند رشدشان تاثیر گذار بوده است.
این کارشناس مسائل کلان اقتصادی یکی از مشکلات اساسی کشور را عدم تصمیم گیری برخی از افراد و نهاد ها در زمان مورد نیاز عنوان و اظهار کرد: تا زمانی که راهبردی درست برای ظلمی که به مردم وارد شده تعیین نگردد و تحریم ها رفع نشوند، مشکلات کشور حل نمی شود و این بدان معنا نیست که از عزت، استقلال و منافع کشور عبور کنیم.