بررسیهای اولیه و کلیات ایجاد دوقلوی دیجیتال در فضای متاورس برای شهر رشت انجام شد
در جلسه بیست و ششم کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت به ریاست مسعود عباسنژاد و با حضور اعضای کمیسیون، کارشناس شرکت مشاور و همکاران شهرداری رشت، به رایزنیها برای هوشمندسازی شهری و ایجاد دوقلوی دیجیتال در فضای متاورس و نحوه بهینه مدیریت و ارائه خدمات شهری پرداخته شد.
عصر کاسپین/ مسعود عباسنژاد در این جلسه ضمن گرامیداشت فرارسیدن دو عید بزرگ مسلمانان جهان، عید سعید قربان و عید غدیر خم به شهروندان ، سانحه آتش سوزی بیمارستان قائم رشت را به شهروندان و به ویژه خانواده های داغدار تسلیت گفت و برای درگذشتگان ، مقام قرب الهی مسئلت نمود.
وی از تلاش پرسنل آتشنشانی شهر برای حضور زودهنگام و مهار آتش سوزی با تجهیزات محدود قدردانی کرد و بار دیگر اهمیت مجهز بودن سازمان آتش نشانی را خاطرنشان نمود.
عباسنژاد در موضوع جلسه که با حضور نماینده شرکت مشاور فعال در حوزه متاورس و همچنین کارشناسانی از حوزه شهرسازی شهرداری رشت برگزار شد عنوان کرد: به لحاظ اهمیت موضوع ، این جلسه در ساعتی خارج از ساعات معمول این کمیسیون و به شکل ویژه تشکیل شد تا نحوه گام نهادن رشت به فضای دیجیتال و ایجاد یک همتا و دوقلوی دیجیتال به شکل سه بعدی برای کلانشهر رشت را بررسی کنیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی با عنوان آنکه این فرآیند درصورت اجرا به شکل کاملا شهروندمحور برای ارائه خدمات و مدیریت بدون خطا و هوشمند شده عمل خواهد کرد گفت : در صورت اجرا شهر رشت میتواند شهر پایلوت ایرانی در فضای متاورس شناخته شده و همپای کشورهایی در منطقه و در جهان که چندسالی است به این تکنولوژی روی آورده اند به مدیریت هوشمند و موفق شهری دست یابد.
در این جلسه مطرح شد نسخه همتای دیجیتال شهر رشت در صورت ایجاد و پویایی یک دارایی ارزشمند و ممتاز برای رشت خواهد شد و میتوان از ظرفیت های آن برای مدیریت های همه جانبه شهر از قبیل ارائه خدمات اداری به شهروندان، بررسی تراکم و شناسایی ساخت و سازها در لحظه ، تصویرگری نقشه جامع شهر، کنترل ترافیک و حتی پیش بینی های روند پیشرفت پروژه ها و مواردی از این قبیل را در دسترس داشت.
عباسنژاد پس از گفتگوی حاضران و اعضای کمیسیون در این رابطه با ذکر آنکه ایجاد نمونه متاورسی برای شهر رشت میتواند یک آورده نوین، جذاب و بسیار کاربردی برای رشت باشد و مهمترین آورده آن آسان شدن مدیریت بدون خطا برای رشت خواهد بود اعلام کرد: معاونت شهرسازی بررسی های تخصصی در این موضوع را انجام داده و مزایا و معایب احتمالی آن را شناسایی و جمع بندی و خروجی مطالعات کارشناسی را به شورای شهر ارائه دهد.
نادر حسینی عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی نیز ضمن گرامیداشت اعیاد و تسلیت واقعه آتش سوزی بیمارستان قائم اظهار کرد: شهر رشت شهر اولین ها بوده و ایجاد نمونه دیجیتال در جهت هوشمندسازی نیز ضمن تاثیرات مهم بر ارائه مطلوب و در لحظه موارد مدیریتی ، شهرسازی، خدماتی و فرهنگی ، امتیازی خاص برای این شهر فرهنگ مدار محسوب میشود.
وی ضمن اشاره به لزوم توجه به برآورد هزینهای این اجرا گفت: لازم است صفر تا صد کار با مطالعه به انجام برسد.
روزبهانی ، نماینده شرکت مشاور و عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت تهران در معرفی و تعریف نحوه هوشمندسازی و ایجاد شهر دوقلوی دیجیتال با این توضیح که متاورس فضایی بین محیط فیزیکی و محیط مجازی است و زمانی ایجاد میشود که اتصال بین نمونه دیجیتال با محیط برقرار شود.
وی توضیح داد: بهره وری در لحظه، دسترسی آسان و بدون خطا، شبیه سازی های عمرانی و پیش بینی شرایط ایجاد شده قبل و پس از اجرای پروژه های عمرانی تنها بخشی از دامنه وسیع کاربردی متاورس است و
زیرساختهای گوناگون باغبانی زهکشی و بسیار امور دیگر قابلیتهایی است که در این راستا تامین میشود.
این متخصص فضای دیجیتال توضیح داد : به عبارتی میتوان گفت دوقلوی دیجیتال شهری ، شهر هوشمند شدهی به بلوغ رسیده و هر روز آپدیت شده است.
ویسی ، معاونت شهرسازی شهرداری رشت نیز با تاکید بر آنکه به روز بودن در حوزه شهرسازی صرفهجویی در منابع بوده و امتیاز مهمی برای یک شهر است گفت : تصمیم صحیح امروز ما بر کالبد شهر اثرات مستقیم دارد و با توجه به اینکه دارایی های دیجیتال شهر رشت تاکنون ضعیف بوده، اجرای این سازوکار و بهبود های حاصل از آن در آینده ای نزدیک مشهود خواهد شد.