یادداشت / صیادنورد ؛ حمایت مالی بخش دولتی و خصوصی به همراه سابقه مدیریت دولتی و ورزشی، توشه راه دنیامالی
متن یادداشت مجید صیادنورد به شرح زیر است:
بعد از وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت و آموزش، پرورش؛ فربهترین و گستردهترین حوزه شمول، تنوع کاری و شرح وظایف، متعلق به وزارت ورزش و جوانان است. مجموعه وزارتی جدیدی که از دی ماه ۱۳۸۹ و با ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان شروع به کار نمود؛ دو سازمانی که در قامت معاون رییس جمهور به صورت مستقیم با عالیترین مقام اجرایی و رییس قوه مجریه کشور در ارتباط بوده و طی ۱۴ سال گذشته در قالب یک وزارتخانه از قابلیت تدقیق در نظام برنامه ریزی، و نظارت مجلس شورای اسلامی برخوردار شده است.
فارغ از مباحث کارشناسی در خصوص اولویت سابقه ورزشی بر مدیریت، یا برعکس به عنوان شاخصی مهم در ارزیابی مقام زعامت ورزش همگانی و حرفهای کشور باید اشاره کرد انتخاب دکتر احمد دنیامالی از سوی رییس جمهور پزشکیان، یکی از بهترین گزینهها برای مدیریت وزارتخانه مزبور است.
احمد دنیامالی با تنوع گستردهای از سوابق خدمت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، معاون فنی-مهندسی شرکت راه آهن، مدیرعاملی منطقه ویژه اقتصادی انزلی، مدیریت سازمان بنادر و دریانوردی، معاونت فنی-مهندسی شهرداری تهران از یک سو و ریاست فدراسیون قایقرانی، رییس هیأت مدیره باشگاه ملوان بندرانزلی بهمراه عضو هیأت مدیره فدراسیون جهانی کانوئینگ و معاون فدراسیون جهانی درآگون بوت؛ ترکیب به ظاهر ناهمگونی از مدیریت فنی-عمرانی و ورزشی درعرصه ملی و بین المللی را در سابقه خود تجمیع نموده است.
اگر وجه تمایز مدیریت غیر ورزشی وزیر پیشنهادی پزشکیان پیگیری طرحهای در حال احداث و موضوعات محوله تا حصول نتیجه در زمان مقرر با تکیه بر دانش و تجربه بوده؛ در حوزه ورزشی، موفق به جذب حامیان مالی از بخش دولتی و خصوصی جهت ارتقاء کمی و کیفی امکانات ورزشی مورد نیاز ورزشکاران شده است.
به نظر کارشناسان آغاز دوران جدید تغییر امکانات سخت افزاری و نرم افزاری سازمان بنادر و دریانوردی از دوره ریاست دنیامالی بود که گستره قابل توجهی از افزایش کمی و کیفی زیرساختهای بندری، لجستیکی، انبارداری، تجهیز ناوگان حمل و نقل دریایی ایجاد گردید و در معاونت عمرانی شهرداری تهران نیز بسیاری از نمادهای جدید شهری پایتخت کشور طی یک دهه گذشته در مقطع مدیریت وی ایجاد شده است.
با حضور دنیامالی در اوایل دهه هشتاد در فدراسیون قایقرانی دوران جدیدی از گسترش و تنوع بخشی به رشتههای ورزشی به ویژه روئینگ و بادبانی، تأمین امکانات ورزشی با استانداردهای بین المللی، ایجاد پایگاههای قهرمانی، حمایت از ورزشکاران که منجر به افزایش علاقمندان به رشتههای متنوع این فدراسیون پرمدال المپیکی شد؛ را شاهد بودیم.
از نیمه دوم دهه هشتاد به دلیل شرایط مالی و موقعیت متزلزل باشگاه ملوان (متعلق به شهر زادگاه او) دنیامالی با همکاری نیروی دریایی و جلب نظر مثبت آنها-در حالیکه مغضوب رییس دولت وقت بود-از دبیر شورایعالی مناطق آزاد (محمودصلاحی) و مدیرعامل وقت منطقه آزاد انزلی (کمال فیروزآبادی) رضایت حمایت همه جانبه از باشگاه ملوان بندر انزلی توسط سازمان منطقه آزاد جلب و فوتبال کشور ملوانی را تجربه نمود که در نیمه بالایی جدول بود و تا فینال جام حذفی نیز صعود کرد.
آنچه از مدل پیگیری مدیریت پروژه توسط دنیامالی در ناسیه پیمانکاران و مشاورین طرحهای زیرساختی-عمرانی، بخشهای بندری و مدیریت شهری به یادگار مانده، نظارت و پیگیری ۲۴ ساعته این مدیر ارشد دولتی است. موضوعی که با توجه به تکثر طرحهای نیمه کاره ورزشی نقاط مختلف کشور میتواند به نقطه قوت وزارتخانه او در مسیر تکمیل این طرحها و بازتعریف پروژههای جدید، تبدیل شود.
از سوی دیگر سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی، کمک حال وزارتخانهای خواهد بود که در تصویب بودجههای سنواتی و برنامههای پنج سال توسعه؛ با عدم تخصیص کامل بودجه پیشنهادی یا بازتعریف طرحهای زیرساختی ورزشی غیر ضروری دست به گریبان بوده؟! موضوعی که زمینه تقسیم نامناسب ردیفهای بودجهای برای تکمیل امکانات ورزشی در حال احداث و یا از اولویت خارج شدن آنها را در سطح کشور به وجود آورده است. طرفه اینکه با توجه به تغییرات نسلی و جمعیتی کشورمان، طولانی بودن دوره زمانی تصویب تا بهره برداری یک مجموعه ورزشی، در برخی مواقع مجموعه ورزشی احداث شده دستاوردی جز از حیّز انتفاع ساقط شدن آن در قالب تغییر علایق ورزشی، کمبود یا ازدیداد جمعیت ورزشکار استفاده کننده را بهمراه نداشته است.
نقطه قوت دیگر دنیامالی در عرصه مدیریت ورزشی؛ امکان جذب اسپانسرهای دولتی، خصولتی و بخش خصوصی است که در سابقه مدیریتی وی بر فدراسیون قایقرانی و در باشگاه ملوان بندرانزلی، تجربه شده؛ این مهم زمانی اهمیت صدچندانی پیدا میکند که دغدغههای ورزشکاران المپیکی از منظر امکانات لازم و توجهات مالی برای گذران زندگی یک ورزشکار حرفهای عنایت داشته باشیم.
حال با عنایت به تجربیات پیشین وی و ظرفیتهای متکثر و متنوع ورزش قهرمانی-حرفهای اقصی نقاط کشور، در اولویت قرار دادن برنامههای پیشنهادی ذیل از احمد دنیال مالی در وزارت ورزش دور از انتظار نیست:
کمک به تجاری سازی ورزش کشور، مشتمل بر جذب شبکه حمایتی-اسپانسر- رشتهها و باشگاههای ورزشی (حامیان داخلی و خارجی)؛ توسعه و ارتقاء کمی-کیفی امکانات و تجهیزات ورزشکاران در سطح ورزش همگانی و قهرمانی؛ حمایت از تولید کنندگان کالاها و محصولات ورزشی داخلی و بهره گیری از ظرفیت مناطق آزاد برای جذب سرمایه گذاران خارجی در این زمینه؛ تقویت رشتههای دانشگاهی از طرقی همچون تبادل استاد و برگزاری دورههای علمی مشترک با فدراسیونهای جهانی ورزشی، کمیته بین المللی المپیک و دانشگاههای معتبر جهانی؛ برپایی دورههای آموزشی جهت ارتقاء کیفی سواد تخصصی مربیان، داوران، کارشناسان و کارمندان حوزه تربیت بدنی و ورزش؛ عملیاتی سازی تفاهم نامههای همکاری با وزارت آموزش و پرورش به منظور استعدادیابی دانش آموزان؛ تقویت و گسترش پایگاههای تخصصی و اختصاصی رشتههای ورزشی در شهرستانهای مستعد؛ گسترش شبکه حمایتی از ورزشکاران قهرمان در قالب هم افزایی و همرایی مجموعه هایی، چون نمایندگان مجلس، امامان جمعه، شوراهای شهر، شرکتهای دولتی، خصولتی و خصوصی از مدال آوران؛ جدی گرفتن اهمیت حضور روانشناسی ورزشی جهت حفظ و تقویت روحیه قهرمانی ورزشکاران حاضر در اردوهای طولانی مدت مسابقات آسیایی، جهانی و المپیک؛ گسترش امکانات ورزشی همگانی با همکاری وزارتخانههای کشور و راه-شهرسازی به منظور افزایش ضریب سلامت عمومی جامعه؛ موضوعی که در کیفیت و کارآمدی نیروی جوان، سلامت عمومی سالمندان، نشاط عمومی و کاهش بیماریهای جامعه نقش محوری ایفا میکند.
بی تردید سهل و ممتنع بودن حوزه ورزش و جوانان یکی از نقاط بحث برانگیز عملکردی این وزارتخانه به دلیل تحت الشعاع بودن امور جوانان بر ورزش بوده؛ اما ارتقاء شاخصهای ورزش عمومی که به بالابردن و حفظ سلامت بدن و روان جامعه منجر میشود در کنار حمایت از قهرمانان ورزشی: روح جمعی جامعه را تقویت نموده و جامعه مملو از مشکلات عدیده اقتصادی، مدیریتی و ناهنجاریهای مختلف را میتواند به آینده ایران عزیزمان امیدوار کند.