فرماندار شهرستان رشت: با مافیای آرد و نان در شهرستان قاطعانه برخورد می‌کنم /نان خط قرمز دولت

فرماندار شهرستان رشت با تاکید بر اینکه نان خط قرمز دولت در سبد حمایتی ملت است، گفت: واحدهایی که پیش‌تر پلمب شده‌اند، در صورت تکرار تخلفات مشابه و تهدید سلامت مردم که خط قرمز محسوب می‌شود از امتیاز فعالیت محروم شده و مجوز آنها به متقاضیان جدید واگذار خواهد شد.
.
عصرکاسپین/سیداسماعیل میرغضنفری امروز یکشنبه، ۳۰ شهریور در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان رشت با تاکید بر اینکه نان خط قرمز دولت در سبد حمایتی ملت است، اظهار کرد: ما به عنوان نمایندگان حاکمیت مکلف هستیم این خط قرمز را رعایت کنیم اما به نظر می‌رسد که وضعیت نان، مطلوب نیست؛ وقتی مردم نسبت به کیفیت، کمیت، بهداشت و کلیت نان معترض هستند یعنی، جایی مشکلی وجود دارد.

وی افزود: همه را نمی‌توان پای کیفیت آرد گذاشت، زیرا این آرد در سایر استان‌های مجاور هم توزیع می‌شود، پس تفاوتی ندارد؛ ابتدا باید از اتحادیه پیگیر وضع موجود شد. اتحادیه شهرستان نتوانسته آنطور که باید موفق عمل کند و نیاز است غربالگری در اتحادیه انجام شود و اگر اتحادیه نمی‌تواند چاره‌اندیشی کند، به عنوان نماینده دولت ورود کنیم چون مطالبه جامعه و خانواده شهداست.

فرماندار شهرستان رشت با تاکید بر اینکه نظارت‌ها در موضوع آرد و نان باید پررنگ شود و این یک تکلیف مهم است، گفت: دولت با وجود چالش‌های مختلف آرد را یارانه‌ای تامین و توزیع می‌کند اما این آرد با بدترین کیفیت تبدیل به نان می‌شود؛ میطلبد مجموعه بهداشت هم جدی‌تر در این زمینه ورود کند.

وی با تاکید بر اینکه با مافیای آرد و نان در شهرستان قاطعانه برخورد می‌کنم، ادامه داد: کیفیت، کمیت، نظام و بهداشت نان از موارد مهم و مطالبه مردم است و ما وظیفه داریم در مسیر مطالبه مردم خدمت کنیم؛ اگر همه ما وظیفه خود را به درستی انجام دهیم، چالشی در این زمینه به وجود نمی‌آید. ابتدا از اتحادیه نانوایان آغاز می‌کنم و صمت، جهاد کشاوزی، تعزیرات و غله هر کدام باید پاسخگو باشند.

مقام عالی دولت در مجلس با بیان اینکه ناظر عملکرد ما مردم هستند، افزود: رضایت خدا از مسیر رضایت مردم می‌گذرد، بعد این نان در فرهنگ ما مقدس بوده و قوت غالب جامعه است، کیفیت آن نگران کننده است.
.
میرغضنفری بیان کرد: آرد و نان یکی از تکالیفی است که دولت به عهده کارگزاران گذاشته است، بخشداران هم باید با حساسیت در بخش‌ها پیگیر کیفیت و بهداشت آرد و نان باشند.

فرماندار شهرستان رشت تاکید کرد: در تخصیص آردهای مناسبتی هم باید دقت و نظارت انجام شود، طبق گزارش‌ها و مستندات دریافتی متاسفانه برخی از آردهای مناسبتی به نان تبدیل نمی‌شوند و به شهرها یا فضای دیگری می‌رسند.

وی با بیان اینکه در ۶ ماه گذشته، ۴۸ واحد نانوایی به دلیل تخلفات بهداشتی و استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز توسط اداره بهداشت و درمان شهرستان رشت پلمب شده‌اند، ادامه داد: واحدهایی که پیش‌تر پلمب شده‌اند، در صورت تکرار تخلفات مشابه و تهدید سلامت مردم که خط قرمز محسوب می‌شود از امتیاز فعالیت محروم شده و مجوز آنها به متقاضیان جدید واگذار خواهد شد؛ این اختیار برای تصمیم‌گیری در خصوص واحدهای آزادپز نیز به کارگروه واگذار شده است.

میرغضنفری با اشاره به اینکه در حال حاضر، ۲۵ واحد نانوایی آزادپز در شهر رشت فعالیت دارند و ۳۵ متقاضی جدید درخواست دریافت مجوز کرده‌اند، بیان کرد: بر اساس ظرفیت و محدودیت‌های موجود، واحدهایی که شرایط لازم برای ایجاد نانوایی را دارا هستند، می‌توانند با اخذ مجوز و مصوبه کارگروه آرد و نان فعالیت خود را آغاز کنند؛ واحدهای آزادپز با استقبال شهروندان مواجه شده و مجوزهای لازم در این راستا با توجه به ظرفیت قانونی صادر خواهد شد.

فرماندار شهرستان رشت گفت: نظارت و بازدیدهای بهداشتی به صورت روزانه توسط سازمان‌های بهداشت، اصناف و صنعت و معدن انجام می‌شود و گزارش‌های دریافتی از طریق سامانه‌های مردمی، از جمله سامانه ۱۲۴، جمع‌آوری و پردازش می‌شود، مقرر شده این گزارش‌ها پانزدهم هر ماه، در قالب فهرست به کارگروه آرد شهرستان و فرمانداری ارائه شود.

مقام عالی دولت در مرکز استان، افزود: بازدیدهای مشترک کارگروه آرد و نان با تمامی نهادهای مرتبط هفته‌ای یک بار انجام می‌شود و واحدهایی که کیفیت نان آنها طبق لیست اعلامی مورد اعتراض شهروندان باشد، مورد بازرسی ویژه قرار می‌گیرند.

فرماندار شهرستان تاکید کرد: در صورت تکرار تخلفات، اقدامات محدود به کاهش سهمیه آرد نبوده و نانوایی‌های متخلف پلمپ شده و سهمیه آرد آنها به نانوایی‌های مجاور منتقل خواهد شد.

خبرهای تازه
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.