به گزارش عصرکاسپین،تفاهم نامه نمایندگان گیلانی با وزیر یک روز قبل از رای گیری
مجمع نمایندگان استان گیلان، روز شنبه ۲۸ مردادماه و یک روز قبل از رأیگیری کابینه دولت دوازدهم و تعیین وزیر نفت با گزینه پیشنهادی دولت برای این وزارتخانه توافقنامهای امضا میکنند که مطالبات مردم استان در آن دیده شده است .
با تحسین نمایندگان گیلانی از این اقدام شایسته که بدون تردید منافع مردم گیلان در آن نهفته است ، به این نکته اشاره می شود که نقش نمایندگان در لابی با وزرا برای دریافت اعتبارات ملی در حوزه انتخابیه نیازمند عزم استانی و همگرایی داشته و اقداماتی مشابه می تواند شرایط را برای رفع ناهمواری های موجود در استان ها فراهم نماید .
شرط رای اعتماد به زنگنه منوط قولها و توافقنامه بود/ نمایندگان دغدغه حوزه انتخابیه خود را دارند
محمدحسن قربانی رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان در گفتگویی در خصوص این توافقنامه با وزیر پیشنهادی یک روز قبل از رأیگیری به کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم، اظهار کرد: با توجه به اجماع نمایندگان استان و مطالبات؛ نشستی با آقای زنگنه برگزار و مطالبات خود به او اعلام کردیم و شرط همراهی نمایندگان استان گیلان هم در موضوع رأی اعتماد به زنگنه منوط به همین موضوع بوده است.
وی با مثبت دانستن برگزاری جلسه روز قبل از رأی اعتماد، افزود: موضوعی که برای نمایندگان استان اهمیت داشت، بحث سایت نفتی خزر بود که در دولت دهم کلنگ آن زده شد و انتظاراتی برای مردم به وجود آمده بود زیرا قول ایجاد ۱۰۰ هزار شغل هم داده بودند اما به هر دلیلی این امر تحقق پیدا نکرد؛ آقای زنگنه با شفافسازی اعلام کرد در خزر توان استخراج نفت از عمق ۲ هزار متری دریا را نداریم و قطعاً در آنجا نفت وجود دارد که استخراج آن بسیار پرهزینه است و تنها راه ورود شرکتهای بزرگ چندملیتی است.
نماینده حوزه آستانهاشرفیه ادامه داد: با توجه به فضایی که اکنون ایجادشده و توتال به ایران آمد و قرارداد پارس جنوبی را امضا کرد؛ درخواست نمایندگان استان گیلان این بود که با توجه قولی که قبلاً داده شد و وضعیت کنونی، تلاش را برای آوردن شرکتهای بزرگ بینالمللی برای استخراج نفت خزر را داشته باشیم.
قربانی موضوع دیگر را احداث پتروشیمی در گیلان عنوان و بیان کرد: سرانه درآمد مردم گیلان از متوسط کشوری کمتری است و کشاورزی این استان فعال است و باید رشد اقتصادی منطقه را مدنظر داشته باشیم و اگر بتوان موضوع پتروشیمی را در گیلان عملیاتی کرد، همین اقدام میتواند معادل کل اقتصاد، حوزه کشاورزی استان، درآمدزایی داشته باشد که آقای زنگنه قول داد احداث پتروشیمی را بهصورت فاینانس پیگیری کند، زیرا در این موضوع سرمایهگذار هم وجود دارد که مدیران استانی باید برای تحقق آن کمک کنند.
به گفته وی؛ موضوع سوم که در توافقنامه آمده است، بحث برقدار کردن چاههای کشاورزی است که با توجه به بند ق بودجه سال ۹۶ وزارت نفت و وزارت جهاد کشاورزی مکلف به اجرای آن هستند و آقای زنگنه تعهد دادند این اقدام انجام دهند و باقیمانده چاههای استان را برقدار کنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان با اشاره به خط لوله انتقال گاز، گفت: موضوع چهارم که موردنظر نمایندگان استان بود، تغییر و تبدیل خط انتقال لوله گاز از رشت، صومعهسرا، تالش و آستارا است که با توجه به توسعه منطقه نیاز تغییر به کلاس ۴۰ را دارد و آقای زنگنه تعهد دادند که تا پایان سال ۹۷ این اقدام را برای استان گیلان انجام دهند.
قربانی در مورد این سؤال که آیا رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی منوط به این توافقنامه بود و این نوعی امتیاز گیری است، پاسخ داد: در پای این سند امضا وزیر وجود دارد و فکر نمیکنم هیچیک از مجمع نمایندگان استانهای کشور به این صراحت و قاطعیت امضا وزیر را در پای تفاهمنامه ای داشته باشند و این پیمان اولین بحثی بوده که ما در این زمینه داشتیم.