عصرکاسپین ، رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: در مورد شهردار رشت که خودش برای خودش نامه نوشت و خانهای طلب کرد همان روز بازرسی به موضوع ورود کرد و مشخص شد این آقا خانه دارد و حق گرفتن خانه ندارد.
ناصر سراج در مراسم سی و ششمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی کل کشور ضمن تسلیت ایام محرم و خیر مقدم به حضار و هیات عراقی گفت: سازمان بازرسی حدود ۱۰۰ سال قدمت دارد که از سال ۱۳۰۸ آغاز به کار کرد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در قانون اساسی سازمانی به نام بازرسی کل کشور زیر نظر قوه قضائیه تاسیس و بعدا حدود اختیارات آن تصویب شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: طبق اصل ۱۷۰ قانون اساسی سازمان بازرسی اصلاح امور و نظارت بر اجرای قوانین را برعهده دارد که ۳ نوع وظیفه پیشگیری، ضد فساد و آمبودزمانی را انجام میدهد.
سراج تاکید کرد: سازمان بازرسی کل کشور سازمان پاکدستی است. ما در کشور ۲۱ هزار شعبه بانک داریم و ۱۱ هزار بازرس بانک وجود دارند. کل نیروی بازرس ما حدود هزار نفر است که هر نفر از آنها حدود ۲۲ شعبه را باید بازرسی کنند. حدود ۱ میلیون محیط و موضوع رسیدگی هم داریم.
وی فزود: در این ۳۶ سال من پنجمین رئیس سازمان بازرسی کل کشور هستم. آیتالله محقق اولین رئیس بودند بعد هم آقایان رئیسی و نیازی و پورمحمدی ریاست آن را بعهده داشتند. من درحال حاضر ۵۰ ماه است که ریاست سازمان را بعهده دارم و از زحمات همه روسای قبلی تشکر میکنم.
سراج با اشاره به اقدامات خود در ۵۰ ماه ریاست بر سازمان بازرسی کل کشور گفت: از بدو ورودم شروع به ساخت ۱۴ ساختمان جدید در سازمان بازرسی کل کشور کردیم که با تجهیزات کامل افتتاح شد. همچنین ۷ ساختمان نیمهتمام داریم که تا آخر سال به بهرهبرداری میرسد و تا آخر سال آینده کل ساختمانهای ما تکمیل میشود.
وی با اشاره به اینکه آیت الله لاریجانی تاکید به تخصصی شدن و داشتن نیروی ثابت در سازمان بازرسی کل کشور داشتند، گفت: در این مدت ۸۰۰ نفر که خارج از سازمان با همکاری میکردند، مرخص شدند و افراد متخصص جایگزین آنها شدند. در فراخوانی ۱۶ هزار نفر ثبت نام کردند که بعد از گذاراندن مراحل و آزمون از این تعداد حدود ۲۰۰ نفر درحال جذب هستند که اکثر اینها معدل ۱۷ به بالا در تخصصهای مختلف دارند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه آموزش ما فعال شد و سعی داریم از اساتید نخبه استفاده کنیم و آموزش لازم را بدهیم، گفت: در زمینه آمبودزمانی با حدود ۱۰ کشور تفاهمنامه امضا کردیم و سعی میکنیم از تجربیات آنها را استفاده کنیم. اگر آموزش ما فعالتر باشد، سازمانی به روز خواهیم داشت تا هرجا فسادی باشد، سازمان حاضر باشد و پیشگیری کنیم.
وی با اشاره به همکاری سازمان بازرسی کل کشور با شورای شهر و شهرداری گفت: شورای شهر جدید که روی کار هستند. ما کل یافتههای خود را بررسی کردیم؛ چالشها و دام موجود را احصا و به شورا ابلاغ کردیم. همکاران ما با اعضای شورا و شهرداری صحبت کردند و اخیرا شهردار تهران یافتههای ما را مصوب و ابلاغ کردند؛ مثلا هولوگرامها را متوقف کردند. ما معتقدیم اگر کل موضوعات اجرایی شود، مشکلات کم میشود.
سراج با اشاره به اقدام شهرداری رشت گفت: در مورد شهردار رشت که خودش برای خودش نامه نوشت و خانهای طلب کرد همان روز بازرسی به موضوع ورود کرد و مشخص شد این آقا خانه دارد و حق گرفتن خانه ندارد. ما ادارهای داریم که از طریق آن شبانه روز با مردم در ارتباط هستیم. سال قبل ۵۰ هزار گزارش داشتیم و اگر موضوعی کیفری باشد به مراجع قضایی ارسال میکنیم.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم فرامین رهبری را در اقتصاد مقاومتی عمل کنیم باید همدل و یکپارچه عمل کنیم، گفت: باید منسجم باشیم و نگذاریم به بیتالمال دست درازی شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به خصوصیسازی در دولتهای قبل گفت: از بدو خصوصیسازی در همه دولتها آنگونه که مدنظر آقا و قانون بود، اجرایی نشد. مثلا هپکو یک شرکت سودده بود زمانی که خصوصی شد ارزش سهام آن حدود ۳۵۰ تومان بود اما بعدا به ۷۰ تومان رسید و در حدود دهها میلیارد تومان بدهی داشت و با ۱۲۰۰ کارگر با کلی بدهی آن را به شخصی واگذار میکنند.
سراج تشریح کرد: ما در قانون داریم ۵ سال بعد از خصوصی شدن یک شرکت یک مورد تعدیل کارگر نباید باشد اما در همه موارد تعدیل داشتیم و در فولاد خوزستان هم ۲۵۰۰ نیرو تعدیل شد.
وی با اعلام اینکه متاسفانه خصوصیسازی ما اینگونه است، گفت: این نوع خصوصیسازی آینده خوبی برای کشور بوجود نمیآورد. در رابطه با ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی و دانشگاه باید بگویم خیلی از فسادها اینجا است. در یک دانشگاه در یک شهر کوچک حدود ۷۰۰ میلیون تومان اختلاس کردند. متاسفانه در رابطه رانت، قانون نداریم باید یک قانون در این خصوص تصویب شود. مشکل دیگر ما امضای طلایی است. شورای رقابت در امر انحصارگرایی بسیار خوب عمل کرد اما چون ضمانت اجرایی نداشت زیاد موفق نبود. البته مشکل دیگر ما عدم شفافیت بود.