به گزارش عصرکاسپین،ظهر دیروز کنسانتین الکسیف سرکنسول روسیه در رشت به همراه ایوان بابوشکین فرماندار شهر ساراتف روسیه, الکسی پیروزسکی تاجر بنام ساراتف و سید جلیل جلالی فر مشاور روابط اقتصادی ایران با روسیه در اتاق بازرگانی گیلان در راستای توسعه روابط اقتصادی, فرهنگی و گردشگری با دکتر نصرتی شهردار رشت و اعضای شورای شهر رشت دیدار داشتند.
به گزارش اداره اطلاع رسانی مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت ظهر امروز دوشنبه هفدهم مهر ماه نشست صمیمی سرکنسول روسیه به همراه فرماندار شهر ساراتوف روسیه با دکتر مسعود نصرتی شهردار رشت با حضور سید امیرحسین علوی رئیس شورای اسلامی شهر, محمد حسن عاقل منش رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا, احمد رمضانپور ، محمد حسن علیپور و حامد عبدالهی سه تن از اعضاء شورای اسلامی شهر رشت, فاطمه فدیمی حرفه مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت, حق جو رئیس اداره حراست شهرداری رشت برگزار شد.
دکتر مسعود نصرتی ضمن خیر مقدم به مهیمانان روسی اذعان داشت: استان گیلان و شهر رشت از ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی در حوزه گردشگری و سرمایه گذاری برخوردار است.
شهردار رشت با اشاره به ورود سالیانه بیش از ۳۰ میلیون گردشگر در استان تصریح کرد: مجموعه مدیریت شهری رشت سعی دارد تا پروژه های سرمایه گذاری تعریف شده با الویت صنعت گردشگری را در سرلوحه کار خود قرار دهد.
وی با قدردانی مجدد از حضور اعضای شورا گفت: براساس برنامه ریزی هایی شهرداری با شورا سعی خواهیم داشت تا در صورت وجود ظرفیت های مشابه دو شهر رشت و ساراتوف فضای خواهر خواندگی بین این دو شهر را نیز فراهم کنیم.
دکتر نصرتی یادآور شد: امروز شما با قصد احداث سیلو با توجه به نگاه کشاورزی در استان به شهر رشت تشریف آوردید ولی ما ظرفیت های سرمایه گذاری دیگری پیشنهاد خواهیم داشت که در صورت تمایل دو سویه گام های بلندی در زمینه همکاری و تبادل ارتباطات برداشته خواهد شد.
وی با ببان اینکه احداث سیلو در منطقه آزاد با همکاری مدیرعامل آن منطقه انجام خواهد شد, خاطرنشان کرد: شهرداری رشت ضمن نگاه مثبت همکاری دو شهر رشت و ساراتف با امضاء تفاهم نامه در ماه آینده در حوزه لجستیکی راه اندازی سیلو نیز با منطقه آزاد انزلی همکاری خواهد داشت.
امیرحسین علوی نیز با اظهار خرسندی نسبت به حضور کنسولگری روس و فرماندار شهر ساراتف در شهرداری رشت گفت: علاوه بر سعی در احداث سیلو جهت صادرات غلات و میوه به گیلان همچون دیگر مناطق ایران میتوان در حوزه جذب توریست و بحث خواهر خواندگی بین شهر رشت و ساراتف برنامه ریزی هایی داشت.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به وجود مراکز علمی پویا و توانمند در رشت یادآور شد: مجموعه دانشگاهی شهر رشت میتواند تبادلات علمی شایسته ای با کشور روسیه داشته باشد .
وی ارتباط شهرداری رشت با شهر ساراتوف را فصل مشترکی در ارتباطات همه جانبه ای دو شهر دانست وافزود: با توجه به ظرفیت ویژه شهرداری رشت بویژه مدیریت شهری در راستای تبادل تجربیات با کشور روسیه میتوان برنامه ریزی های شایسته ای در حوزه مدیربت شهری و اجرای پروژه های عمرانی داشت.
احمد رمضانپور نرگسی ضمن خوشامدگویی به مهیمانان روسی اذعان داشت حضور شما در هفته اول کاری دکتر نصرتی در مسند شهرداری رشت را به فال نیک گرفته و امید است این جلسه خروجی خوبی در راستای تعاملات فرهنگی و اقتصادی دو کشور داشته باشد.
وی با اشاره به شرایط استراتژیک ساراتوف و انزلی اظهار داشت: اعضای شورای شهر و مجموعه مدیریت شهری از اجرای پروژه های گردشگری مسئولین و هئیت شهر ساراتوف درحوزه شهری به گرمی استقبال خواهد کرد.
رمضانپور که خود را عضو هیئت مدیره یکی از شرکتهای کشتیرانی استان معرفی کرده بود, گفت: این شرکت ساخت طرح سیلوی ۴۵۰۰ تنی را در دست اقدام دارد که در ادامه اجرای این پروژه میتوانیم از ظرفیت شما به نحو احسن استفاده کرد .
محمد حسن عاقل منش نیز با اشاره به ظرفیت های متعدد موجود در شهر رشت و ساراتف گفت: در حوزه صنایع دستی شهرهای رشت و ساراتف بسیار به هم نزدیک هستند , لذا شایسته است تا با برگزاری نمایش و خرید و فروش این صنایع نیز همکاری خوبی داشته باشیم.
وی افزود: در زمینه تبادل گردشگر با توجه به ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی، شورا و شهر داری رشت آمادگی تبادل ارتباط بیشتر را دارد.
حامد عبدالهی دیگر عضو شورای اسلامی شهر نیز امنیت را مهم ترین موضوع ورود سرمایه گذار عنوان کرد و گفت: خوشبختانه گیلان و شهر رشت به لحاظ امنیتی از ظرفیت بسیار خوبی در زمینه ورود سرمایه گذار برخوردار است.
وی با تاکید بر ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو خاطرنشان کرد: هر استان و شهر و کشوری ظرفیتی دارد , با توجه به ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو از ظرفیت های بسیار زیادی در بخش گردشگری و سرمایه گذاری و کارهای عمرانی برخوردار است که میتوان از ظرفیت نیروهای روسی در توسعه حوزه های فوق بهره برد.
حامد عبدالهی از شباهت بسیار نزدیک دو رودخانه گوهر رود و زرجوب با ولگا خبر داد و تصریح کرد: با ورود در حوزه گردشگری در این دو رودخانه به نتایج خوبی در تبادل ارتباطات دو طرفه می توان دست یافت.
فاطمه قدیمی حرفه نیز ضمن خوشامدگویی به مهیمانان روسی اذعان داشت: شهرداری رشت با استفاده از ظرفیتها و پتانسیل های موجود آماده تبادل اطلاعات در پنج حوزه فرهنگی, اقتصادی, دانش و علوم , خوراک و توسعه روابط بین الملل است.
مدیر ارتباطات و اموربین الملل شهرداری رشت و مدیر برنامه یونسکو در شهر خلاق رشت , با اشاره به راه اندازی آکادمی خوراک در رشت در آینده نزدبک تصریح کرد: این آکادمی با همراهی دانشگاه قطب توسعه ای گیلان، آماده ارائه هرگونه کاربست توسعه ای شهر است.
فرماندار ساراتف ضمن تبریک به دکتر نصرتی به عنوان شهردار یکی از شهرهای زیبای ایران اذعان داشت: شهر ساراتوف در حوزه کشاورزی و تولید گندم یکی از شهرهای معروف روسیه است.
بابوشکین احداث و راه اندازی سیلوی انبار گندم در منطقه آزاد انزلی را مهم ترین هدف سفر خود به ایران و رشت عنوان کرد و گفت: راه اندازی و تجهیز امکانات وسیعی چون مسیر حمل و نقل ایران و روسیه از آرزوهای ماست.
وی از ابراز علاقه شهردار ساراتوف در میزبانی از مجموعه مدیریت شهری رشت خبر داد و اذعان داشت: در این سفر مجموعه مدیریت شهری ضمن آشنایی از توانمندیها و قابلیت های این شهر از نزدیک گام های شایسته ای در زمینه ایجاد اشتغال و توسعه دوجانبه شهر برداشته خواهد شد.
فرماندار شهر ساراتف از سفر هیئت اقتصادی شهر ساراتف به ایران طی یک ماه آینده خبر داد و گفت:ما فعلا روی مطلب سیلو تمرکز داریم و برای ایجاد ساختمان و سایرحوزه ها میتوان با استفاده از تجربه و تخصص نیروی کار ایران در آینده برنامه ریزی هایی داشت.
الکسی پیروزسکی تاجر روسی و نماینده اسبق مجلس ساراتوف ضمن اظهار علاقمندی در تداوم ارتباط همکاری با مجموعه مدیریت شهری تصریح کرد: ساراتوف در مسیر رود ولگا با فاصله ۹۰۰ کیلومتری با آستاراخان و ۱۸۰۰ کیلومتر با مسکو قرار دارد.
وی افزود: فعلا صادرات گندم از منطقه ساراتوف به ایران توسط قزاقستان انجام میشود ولی تمایل داریم که بدون واسطه این گندم را وارد ایران کنیمِ.
این تاجر روسی از اجرای طرح های گردشگری در دانشگاه شهر ساراتف به عنوان یکی از بهترین دانشگاه روسیه خبر داد و افزود: این دانشگاه با قدمتی بیش از یکصد سال و با ۳۳ هزار دانشجو و هئیت علمی می تواند نقش زیادی در تبادل همکاری ها رشت و ساراتف داشته باشد.
مشاور روابط اقتصادی ایران با روسیه در اتاق بازرگانی گیلان ضمن قدردانی از دعوت شورای اسلامی شهر اذعان داشت: با شناختی که از دکتر نصرتی در حوزه ارتباط بین الملل دارم مطمئن هستم که خروجی شایسته ای از این نشست ها خواهیم داشت.
جلالی فر عدم جدی گرفتن اصل قراردادهای خواهر خواندگی را یکی از دلایل عدم موفقیت در توسعه شهری عنوان کرد و افزود: با آمدن دکتر نصرتی در راس شهرداری رشت و با همفکری اعضای شورای اسلامی این شهر امید است بستر روابط اقتصادی , کشاورزی و ایجاد اشتغال توسعه یابد.
وی افزود: در سال ۲۰۱۶ حدود ۹۰۵ هزار دلار ماهی به روسیه صادر شد, که سهم کشور قزاقستان با داشتن تنها یک دریاچه کوچک چیزی حدود ۸ میلیون دلار بوده است.
در حاشیه این مراسم فرماندار ساراتف با اهدا تابلوی نماد شهر خود از دکتر نصرتی تقدیر کرد.