عصرکاسپین – شهردار رشت در نشست خبری مطرح کرد: ۷۳۰ میلیارد بدهی داریم و کل درآمد سال قبل ۳۹۲ میلیارد تومان بوده است / ۵۴ مبایعه نامه ادوار گذشته در اولویت ما نیست/ بی آرتی برای سال ۱۴۰۵ و زیرساخت های آن زمان پیش بینی شده است/ در کنار پیاده راه به خیابان های جایگزین هم نیاز داریم
نشست خبری دکتر مسعود نصرتی شهردار رشت در تالار گفتگوی شهرداری رشت با حضور اصحاب رسانه برگزار شد
در این نشست فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت، مجید پورجعفری مدیر حراست، اسماعیل رحمتی مدیر بازرسی، مجید نوروزی معاون معماری و شهرسازی، علی بهارمست معاون خدمات شهری، مرتضی شریفی معاون برنامه ریزی، متین عاشوری مدیر شهرداری منطقه چهار، رضا عاشری مدیر شهرداری منطقه پنج و یاسر صفاکار مدیر حقوقی شهرداری رشت نیز حضور داشتند.
فاطمه قدیمی در ابتدای این جلسه ضمن خیر مقدم به اصحاب رسانه ، نسبت به برداشتن گام هایی موثر در راستای توسعه شهر با همراهی اصحاب رسانه و اقدامات مدیریت شهری ابراز امیدواری کرد.
مدیریت شهری و رسانه ها در کنار یکدیگر هم اندیشی می کنند و پاسخگو خواهند بود
مسعود نصرتی شهردار رشت نیز سخنان خود را با تسلیت به مناسبت ایام سوگواری آغاز کرد و در ادامه گفت: خوشحالم در اولین جلسه مطبوعاتی در جمع خانواده بزرگ رسانه استان گیلان و شهررشت هستم.
وی افزود: مطمئنا مطالب پرشماری از گذشته وجود داشته و نیاز هایی مرتفع شده و نیازهایی همچنان باقی مانده است. جلسات متعددی در همین تالار گفتگو برگزار شده است و اصحاب رسانه انتظاراتی از مدیریت شهری داشته اند؛ انتظارات و آرزوهایی که متعلق به مردم خوب و بافرهنگ رشت است و توسط رسانه ها بارها و بارها انتقال پیدا کرده است.
نصرتی با اشاره به زحمات مدیران قبلی، اضافه کرد: انتظاراتی در مقیاس های مختلف وجود دارد؛ این انتظارات در برنامه های روزانه، که وظیفه به روز حوزه مدیریت شهری است و همچنین در برنامه های کوتاه مدت و روبنایی و همچنین در برنامه های بلند مدت وجود دارد. انتظاراتی که بخش هایی به طور مستقیم به مدیریت شهری برمی گردد و بخش هایی نیاز به همراهی همه حوزه ها و مدیران دارد و کار شهرداری به تنهایی نیست و برای همه این موارد اصحاب رسانه تفکیک قائلند و رسانه ها به طور تخصصی پل ارتباطی مردم و مدیریت شهری هستند.
وی با بیان اینکه حقوق شهروندی یک جانبه نیست تصریح کرد: این جلسه با تمام جلسات گذشته که در سالیان سال توسط حوزه مدیریت شهری برگزار شده متفاوت است. امروز در اولین جلسه مسیری متفاوت طراحی می کنم تا در کنار یکدیگر هم اندیشی کنیم تا دغدغه های شهروندان از این پس با توانایی تخصصی اصحاب رسانه مطرح شود و به مرحله اجرا در آید و هر دو گروه پاسخگو باشیم.
شهردار رشت خاطر نشان کرد: اگر از وظایف روزانه یا کوتاه مدت شهرداری و یا برنامه هایی که نیاز به حمایت تاثیرگذاران حوزه ملی و کلان مقیاس دارد کاری روی زمین ماند اصحاب رسانه هم باید پاسخگو باشند. با هم فکر کنیم و برنامه ریزی کنیم و در کنار هم قرار بگیریم تا کارها در سطح شهر پیش برود؛ دقیقا مثل شرایطی که در شهرها و کشورهای مترقی از نگاه اهداف توسعه پایدار دنبال می شود.
مسعود نصرتی افزود: اگر شهروندان بدون سوال و منفعل و اصحاب رسانه ای که درست و به موقع مطالب را طرح نکنند داشته باشیم حتما مدیریت شهری و حاکمیتی خواهیم داشت که از ابتدایی ترین موضوعات بی نصیب می شوند. رسانه باید لحظه به لحظه، منصفانه و به اندازه تذکر بدهد و سوال کند.
شهردار رشت ادامه داد: گاهی ارسال مطالب پی در پی سبب می شود که موضوعی عادی و بدون دغدغه دیده شود و هیچ حساسیتی ایجاد نشود. اطلاع رسانی باید به موقع، به اندازه و تخصصی باشد.
وی همچنین در ادامه صحبت های خود پیشنهاد داد تا جلسه با هم اندیشی پیگیری شود.
دغدغه های شهررشت از سوی اصحاب رسانه مطرح شد
اصحاب رسانه در این جلسه سوالاتی در خصوص حقوق شهروندی، مشکلات مالی کارمندان شهرداری و معوقات حقوق بیمه و مزایا، عدم توسعه متوازن شهر و آسیب های موجود در محلات کم برخوردار، موضوع بازنگری در پیاده راه، احیای رودخانه ها، میزان بدهی های شهرداری رشت به پیمانکاران، منابع مالی شهرداری، رانش زباله در سراوان، حمل و نقل عمومی، ساختار ادارای، بهره مندی از ظرفیت های شهر خلاق خوراک شناسی دریونسکو، مجمع شهرهای راه ابریشم و شهرهای اسلامی، مطالبات اصحاب رسانه، دیوار جدا کننده ایجاد شده در واحد مالی، تصمیمات مستقل در عزل و نصب ها، حمایت های مالی از دو تیم فوتبال رشت، مدیریت نیروی انسانی، استفاده از متخصصین بومی، تالاب عینک و مسائل محیط زیستی، جذب سرمایه گذار، کمبود فضای سبز، خط ویژه اتوبوس ، کیفیت آسفالت ها و خلا المان های ماندگار مطرح کردند.
برای گذشته وقتی نداریم؛ با هم به آینده فکر می کنیم
در ادامه شهردار رشت ضمن تشکر از اصحاب رسانه ، اظهار داشت: مباحث مطرح شده قابل رویت است و یک روز دور زدن در شهر رشت کافی است تا به این مسائل پی ببریم و مرتفع کردن این مشکلات نیاز به عزم و همت همه شهروندان دارد.
مسعود نصرتی افزود: امروز تلاش می کنم ذهن ها را به اشتراکاتی برسانم تا در آینده بتوانیم کارها را پیش ببریم. طبیعتاً کسی انتظار ندارد من در حضور ۲۰ روزه خود در شهرداری رشت پاسخگوی تمام این مسائل باشم بلکه بیان این مسائل، بیان واقعیت هایی است که باید در آینده مرتفع شود.
وی تصریح کرد: برای گذشته وقتی نداریم. اگر بخواهیم به موفقیت ها و آسیب های گذشته بپردازیم وقت برای آینده کم می آوریم. با هم به آینده فکر می کنیم و با هم کارها را انجام می دهیم. در هیچ جای دنیا شهردار به تنهایی کار ها را پیش نمی برد.
مسعود نصرتی در ادامه گفت: باید حقوق شهروندی تبیین شود و مسئولیت ها و وظایف خود را بدانیم.
شهرداری رشت ۷۳۰ میلیارد تومان بدهی دارد و سال گذشته بودجه محقق شده نقد و غیرنقد ۳۹۲ میلیارد تومان بوده است
وی در خصوص مسائل مالی شهرداری با اشاره به گزارش مدیر مالی شهرداری در شورا گفت: ۷۳۰ میلیارد تومان بدهی داریم و باید در کنار هم حرکت کنیم تا شهر من و شما به جایگاه واقعی خودش برگردد. شهری که سال ۱۳۵۵ از طرف سازمان برنامه در مقام مقایسه با شهرهای آن سازمان به عنوان یکی از ۵ شهر توسعه یافته ایران معرفی می شود و سال ۹۵ با مولفه هایی که قابلیت مقایسه دارد بعد از شهرکرد در جایگاه ۲۶ قرار می گیرد.
شهردار رشت ادامه داد: امروز صاحب شهری هستیم که تالاب عینک و دو رودخانه اش به معضل محیط زیست شهری تبدیل شده است و سال ۹۵ بودجه نقد و غیر نقد ۳۹۲ میلیارد تومان محقق شده است و از این رقم هزینه های اجباری جاری را هم باید پرداخت کنیم. این رقم را با ۷۳۰ میلیارد تومان بدهی مقایسه کنید. اگر با همان تراز و نسبت و شیوه پیش برود چند سال باید هیچ کاری انجام نشود تا این بدهی مرتفع شود؟
اگر حساب شهرداری به خاطر ۳۰ میلیارد تومان بدهی توسط تامین اجتماعی مسدود می شود دقایقی بعد در کانال های خبری منعکس می شود
وی با بیان اینکه رسانه ها در شهر رشت و استان گیلان متنوع و با شرایط خاص ظاهر می شوند تصریح کرد: اصحاب رسانه مطلعند. امروز اگر حساب شهرداری به خاطر ۳۰ میلیارد تومان بدهی توسط تامین اجتماعی مسدود می شود دقایقی بعد در کانال های خبری منعکس می شود. اگر بیمه ها و حقوق ها پرداخت نشده است همه مطلعند که نشانه ورود به موقع و موثر رسانه است.
رشت دارای ظرفیت های یک شهر کاملا جذاب برای حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری است
مسعود نصرتی با تاکید بر اینکه نگاه ما به آینده است گفت: قرار نیست فقط بدهی پرداخت کنیم. باید کار هم انجام شود. رشت دارای ظرفیت های یک شهر کاملا جذاب برای حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری است. اما دستگاه اجرایی مدیران و پرسنل شهرداری است و باید حداقل ها برای این افراد فراهم شود.
باید با فراهم کردن حداقل ها و پرداخت به موقع حقوق و مزایا اعتماد پرسنل را برگردانیم
وی با اشاره به معوقات کارکنان شهرداری گفت: با توجه به معوقه ۳ و نیم ماهه حقوق پرسنل حاضرشدن یکباره ۱۴ میلیارد تومان در روز آخر هر ماه ممکن نیست. باید اواسط ماه حقوق ها را بپردازیم و اواخر ماه اضافه کار ها را پرداخت کنیم. اما این مساله دغدغه ای در بین کارکنان به وجود آورد که اضافه کار ممکن است به موقع پرداخت نشود. یعنی امروز پرسنل به تصمیمات شهرداری اطمینان ندارد. این پرسنل باید طوری حرکت کنند که شهروندان به شهرداری اعتماد کنند و در امور مختلف مشارکت کنند. پس باید در کنار هم با همدلی و اتحاد قرار بگیریم تا اعتماد پرسنل برگردد تا هم خانواده شهرداری و هم تمامی شهروندانی که انتظار حقوق شهروندی دارند کنار هم باشند و این مسائل رفع شود.
شهردار رشت تقاضا کرد: به جای شیوه هایی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت و در این جلسه با نگاه مثبت و منفی به مسائل مختلف گذشته پرداخته شد باید بازنگری و تغییر روش داشته باشیم.
کارنامه فعلی رشت جاذب گردشگر برای تولید اشتغال و سرمایه و پویایی نیست
وی با بیان اینکه کارنامه فعلی رشت جاذب گردشگر برای تولید اشتغال و سرمایه و پویایی نیست اضافه کرد: با حمایت همدیگر نتایجی در شهر به وجود خواهد آمد که این شهر مقصد گردشگری شود. نسبت به برنامه های تدارک دیده شده با علم و آگاهی واکنش نشان دهیم. اتفاق نظر داریم که این شهر باید مقصد گردشگری شود و اگر این اتفاق افتاد مغازه های زیادی راه اندازی می شود. احتیاج به هتل و فضاهای تفریحی خواهیم داشت. مثل کشورهای دیگر خواهیم شد و همانند چین که صنعت گردشگری ۹.۳ درصد را به خود اختصاص داده است ما هم می توانیم این کار را انجام دهیم.
در کنار پیاده راه به خیابان های جایگزین هم نیاز داریم
مسعود نصرتی با اشاره به مشکلات پیاده راه ، بیان کرد: عده ای انتظار دارند نقاط ضعف پیاده راه شناسایی و بازنگری شود. در خصوص پیاده راه زیرساخت ها باید تکمیل شود تا پروژه را بتوان قضاوت کرد. زمانی که تقدم و تاخر رعایت نشده است بازنگری در کدام حوزه باید صورت بگیرد؟ ما نیاز داریم در کنار پیاده راه خیابان های جایگزین داشته باشیم. نباید خیابان های همجوار زیر بار ترافیکی مضاعف قرار بگیرد و ترافیک ۱۰ دقیقه ای به ۵۰ دقیقه تبدیل شود. باید حمل و نقل عمومی و ریلی هم دیده می شد تا در مرکز شهر پیاده راه داشته باشیم.
بی آرتی برای سال ۱۴۰۵ دیده شده بود؛ با ناوگان حمل و نقل عمومی امروز جوابگو نخواهد بود
وی با اشاره به خط ویژه اتوبوس، گفت: در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک بی آر تی سال ۱۴۰۵ در نظر گرفته شده است. وقتی ۱۰ سال جلوتر پروژه ای آغاز می شود و ناوگان حمل و نقل عمومی به شرایط راه اندازی بی آر تی نرسیده است امروز جوابگو نخواهد بود و نیاز به بازنگری دارد.
شهردار رشت افزود: در همه جای دنیا پروژه ها بازنگری می شوند و ارتقا می یابند. قرار است شهر به شهروندان خدمات بدهد و این موارد آرمان های این شهر است.
مسعود نصرتی با اشاره به جلسه روز عصای سفید ادامه داد: در آرمانشهر اشخاص با هرنوع معلولیتی اگر نتوانند از شهر خدمات بگیرند به معنای معلولیت شهر است. شهر باید دائما در حال تغییر و تحول و ارتقا و پیشرفت باشد.
وی تصریح کرد: اگر این جمع در این تالار جمع شده اند که شهردار و تیم مدیریتی در کنار شورای شهر حرف هایی را بزنند که بدون مردم و حضور شهروندان انجام شود نتیجه ای در پی نخواهد داشت. مردم باید در صحنه حضور داشته باشند و کمک کنند تا شرایط مناسبی مهیا شود.
۵٠٠۰ پرونده در مراحل مختلف کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود دارد/ باید مطالبات وصول شود و برای شهروندان هزینه شود
شهردار رشت با اشاره به ۵۰۰۰ پرونده موجود در مراحل مختلف کمیسیون ماده ۱۰۰ ، گفت: باید مطالبات شهرداری دریافت شود تا برای ۷۰۰ هزار نفر شهروند هزینه شود. کسانی که در شهر کاسبی می کنند و حقوق شهروندی پرداخت نکرده اند باید بدانند قرار نیست حقوق تمام شهر نزد ۵ هزار نفر بماند. عوارض کسب و پیشه و پسماندها باید پرداخت شود.
قرارداد یک هتل ۵ ستاره به امضا رسید
مسعود نصرتی با اعلام اینکه امروز قرار داد یک هتل ۵ ستاره امضا شده است گفت: قطعا سرمایه گذار تحقیق می کند و شهر باید بستر ورود و اطمینان سرمایه گذاران را فراهم کند و باید زیرساخت ها را فراهم کنیم تا گردشگر وارد این شهر شود.
با پیگیری های صورت گرفته ۴۰ میلیارد تومان برای زباله سوز ۶۰۰ تنی سراوان تخصیص یافت
وی با اشاره به مصاحبه خود افزود: دو شهر در استان مجاور همزمان با رشت بحث زباله سوز را آغاز کردند. دو شهری که ۶۵۰ تن زباله در روز دارند ۷۵ درصد پیشرفت در کار داشتند و ۱۴۰ میلیارد تومان دریافت کرده اند. شهر ما به ۲۵ درصد پیش پرداخت هم نرسید و ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان دریافتی داشته ایم. اگر پیگیری نمی شد باز هم کار پیشرفتی پیدا نمی کرد.
شهردار رشت با تاکید بر ضرورت رفع معضل محیط زیستی سراوان گفت: در برخی نقاط تا ۱۱۰ متر ارتفاع زبال سراوان است. بیش از سی سال زباله ها به سراوان رفته است . ورودی شهر بوی نامطبوع دارد. احتیاج به عزم استانی دارد. زباله های شهرهای همجوار در آنجا تخلیه می شود اما مسئولیت سراوان تنها با رشت است.
مسعود نصرتی با اعلام اینکه اصحاب رسانه پل ارتباطی پیگیری حقوق شهروندی هستند اظهار داشت: دو کارخانه آسفالت داریم. یکی به طور کامل تعطیل است و دیگری بسیاری ضعیف کار می کند. اکیپ های امانی را هم دیگر نداریم.
وی با اشاره به اصلاح قرار داد زباله سوز تصریح کرد: با معاون وزیر کشور و معاون سازمان برنامه مذاکرات صورت گرفت و ۴۰ میلیارد تومان برای زباله سوز ۶۰۰ تنی تخصیص یافت و استاندار گیلان هم پیگیر موضوع است.
کارخانه آسفالت شهرداری باید علاوه بر تامین آسفالت رشت به فروش به شهرهای اطراف هم برسد
شهردار رشت ادامه داد: تشکیلات شهرداری باید پاسخگوی حداقل ها باشد. کارخانه آسفالت باید در چند ماه آینده فروش آسفالت به شهرهای همجوار هم داشته باشد.
ثبت تالاب عینک جهت پیوستن به شبکه شهرهای تالابی به موقع انجام شد
مسعود نصرتی با اشاره به روند ثبت تالاب عینک در کنوانسیون رامسر در دهم مهر ماه اظهار داشت: اینها وظایف شهرداری نیست. قرار است برنامه ریزی کنیم و به بزرگترین تالاب درون شهری و رودخانه های شهری احترام گذاشته شود. شهرداری مدعی و متولی این موضوع نیست اما در جایگاه مدیریت شهری با اقتدار این موضوعات را شروع می کند و انتظار اتحاد اجتماعی دارد.
بازسازی ۱۰۰ دستگاه اتوبوس از جمله مواردی است که نیاز به حمایت نمایندگان داریم
شهردار رشت به نامه وزارت کشور در خصوص بازسازی ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و بابت هر دستگاه ۱۰۰ میلیون تومان اشاره کرد و گفت: نیاز به پیگری نمایندگان مجلس در این حوزه داریم تا بازسازی اتوبوس ها صورت بگیرد.
وی در ادامه به موضوع مسکن مهر پرداخت و به جلسات برگزار شده در خصوص رفع مشکلات مسکن مهر اشاره کرد.
دکتر نصرتی تاکید کرد: آسفالت، زباله، فضای سبز و رفت و روب برنامه نیست بلکه وظیفه است. باید کارهای اساسی را پیگیری کنیم و زمانی میسر است که از این حداقل ها عبور کرده باشیم و به پرسنل و پیمانکاران بدهکار نباشیم. برنامه ریزی هایی در این حوزه انجام شده است.
۵۴ مبایعه نامه امضا شده در ادوار مختلف در اولویت ما نیست و در حال حاضر به این املاک نیاز نداریم
شهردار رشت به مبایعه نامه های امضا شده در ادوار مختلف با شهرداری رشت پرداخت و گفت: املاک این ۵۴ مبایعه نامه در اختیار و در اولویت ما نیست و به املاک واقع در این طرح ها در حال حاضر نیاز نداریم و ساخت و ساز آنها در چارچوب قانون مشکلی ندارد.
وی ضمن تاکید بر کرامت انسانی مدیران شهرداری ادامه داد: از مدیران شهرداری خواسته شده است برنامه ارائه کنند تا اطمینان مردم جلب شود و این مشکلات را با هم رفع کنیم.
مسعود نصرتی اذعان داشت: انتظار داریم جایگاه مدیریت شهری برای پاسخگویی مستقیم به مردم تقویت شود و رسانه در این حوزه به خوبی می تواند به شهرداری کمک کند.
شایسته سالاری ملاک انتخاب مدیران خواهد بود و شورا به خط قرمز شهرداری ورود نخواهد کرد
شهردار رشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از هیچ ظرفیتی غفلت نخواهیم کرد. دنیایی از کار در تشکیلات شهرداری وجود دارد. با دوستان شورای شهر توافق کردیم که مدیران شهرداری و کسانی که قرار است براساس شایستگی، تخصص و تجربه و پای کار بودن حضور داشته باشند خط قرمز شهردار هستند. جایگاه شورا بسیار محترم است و حوزه مدیریت شهری وظایف شفافی دارد. در حوزه خط قرمزها شورا به کار شهرداری ورود می کند. در کنار هم کار را پیش می بریم. شایسته سالاری و روزی ۱۵ ساعت کار ملاک عمل ما خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهر با شهروند معنا می یابد گفت: امیدوارم در جلسه بعد که باهم کارگروهی برای دوستان رسانه تشکیل می دهیم حرف های دیگری بزنیم.
مسعود نصرتی با اشاره به مشکلات موجود و اهداف توسعه پایدار گفت: در تشکیلات اداری هم نیاز به بازنگری و به روز رسانی داریم. به زمان بیشتری نیاز داریم تا این اقدامات صورت بگیرد.
تنها با کارمند بودن نمی توان شهر را اداره کرد بلکه باید عشق به شهر وجود داشته باشد
شهرداررشت افزود: تنها با کارمند بودن نمی توان شهر را اداره کرد بلکه باید عشق به شهر وجود داشته باشد. اصحاب رسانه باید نقش تخصصی، پل ارتباطی، شهامت و درایت و نقش خواص شهر را داشته باشند.
ارزشمند است برای وصول مطالبات نیاز به ابزار قانونی نداشته باشیم
وی ادامه داد : برای شروع کار جدید و پرداخت بدهی ها نیاز به وصول مطالبات است و ارزشمند خواهد بود به احترام ارتقای شهر رشت و رساندن رشت به مقصد گردشگری نیاز به ابزار قانونی برای وصول مطالباتمان نداشته باشیم و همراهی بیشتری ببینیم.
بازنگری طرح تفصیلی در جهت رونق ساخت و ساز
مسعود نصرتی با اشاره به بازنگری در طرح تفصیلی و ایجاد انگیزه در صنعت گردشگری و ساخت ساز گفت: جلسات مختلف برگزار شده است و بخشنامه هایی ابلاغ شده است و در آینده نزدیک شرایط مهیا تری خواهیم داشت و شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود.
شهردار رشت خاطرنشان کرد : ۱۷ پروژه سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است و امروز قرار داد هتل ۵ ستاره در بوستان ملت امضا شده است. این شهر صاحب ۳۶ میلیون گردشگر سالانه است و جذابیت و آینده خوبی در این شهر وجود دارد.
وی در پایان در خصوص جلسات هم اندیشی با اصحاب رسانه گفت: این جلسه به صورت فصلی برگزار خواهد شد.