عصرکاسپین، سیدکاظم دلخوش در همایش «رسانه و مالیات» که در سالن اجتماعات اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان برگزار شد، با اشاره به آغاز قانون مالیات بر ارزش افزوده در کشور طی سال های ۸۵ و ۸۶، اظهار کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده در ۱۵۰ کشور دنیا پیاده شده است.
وی با بیان اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده خوب نوشته شده اما در اجرا مشکل دارد، تصریح کرد: در ماده ۱۲ این قانون، ۱۷ بند دارای معافیت است که از جمله آنها می توان به بخش های عمرانی شهرداری ها، مطبوعات و محصولات کشاورزی(بند الف) اشاره کرد. تجربه نشان می دهد که بین قانونگذاری و اجرا مشکلاتی وجود دارد و نتوانستیم مجریان را متوجه کنیم.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی، از استخدام ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در کل کشور توسط سازمان امور مالیاتی خبر داد و گفت: مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مصرف است که ۳ درصدی تصویب شده، اما این قانون را حلقه ای کردیم. در واقع حلقه تولید مالیات پرداختی خود را باید از صنف دریافت کند و مصرف کننده باید تامین کننده مالیات صنف باشد.
دلخوش، ساختار اقتصاد کشور را به هم ریخته دانست و عنوان کرد: نیازمند دانشکده مالیاتی هستیم. امروز ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از محل مالیات درآمد داریم که از درآمدهای نفتی نیز بیشتر است لذا باید دانشکده داشته باشیم تا رسیدگی به این درآمدها علمی و آکادمیک صورت بگیرد و اشکالات را پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه مصرف کننده باید مالیات فراوری محصولات را بپردازد، اضافه کرد: برداشت متفاوت مجریان از قانون موجب دریافت مالیات خلاف شده است. براساس اصل ۸۵، اختیارات مجلس به کمیسیون داده می شود لذا جلسات متعددی درخصوص مالیات برگزار کردیم و اصلاحات قانونی لازم را انجام دادیم، اما مجلس اختیار تصویب را نداد تا سال آینده در صحن قانونگذاری صورت گیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجاس مجلس، اصلاحات قانون مالیات را به نفع مردم به ویژه تولیدکنندگان دانست و گفت: در اصلاحیه قانون، مالیات بر ارزش افزوده کالاهای ضروری ۲ درصد و کالاهای غیر ضروری ۵ درصد تعریف شده که در حال حاضر ۹ درصد است و به مردم فشار وارد می کند. بی تردید قانون جدید بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد و اجازه نمی دهیم تصویب آن یک سال طول بکشد.
دلخوش، فرار مالیاتی ۴۰ هزار میلیارد تومانی را ناشی از ضعف زیرساخت ها، عدم وجود بانک اطلاعاتی و اقتصاد زیرزمینی دانست و یادآور شد: اگر بتوانیم فرار مالیاتی را به نصف کاهش دهیم، درآمدهای مالیاتی ما دو برابر می شود و نیازی به افزایش مالیات بر ارزش افزوده نداریم./ایسنا