در شصتمین جلسه کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت: نصب ایستگاه های سنجش آلودگی هوا در رشت

در شصتمین جلسه کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت موضوع جانمایی ایستگاه های سنجش آلودگی هوا مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با گرامی داشت حماسه سیزده آبان مصادف با روز دانش آموز و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا اظهار کرد: دشمنی دولتمردان آمریکا در تمامی ادوار نسبت به ملت ایران و آرمان های انقلاب اسلامی ثابت شده و دشمنان کوردل یقین بدانند که هیچ گاه به اهداف شوم و خیال باطل خود دست پیدا نمی کنند.

فاطمه شیرزاد با اشاره موضوع انتخاب شهردار رشت افزود: اعضای شورای اسلامی در تلاشند تا بهترین گزینه را برای تصدی جایگاه مدیریت شهری انتخاب کرده و یقینا در شرایط فعلی حاکم بر شهرداری باید فردی جامع الشرایط برای ساماندهی اوضاع برای این جایگاه انتخاب شود.
وی به برنامه های هفته پدافند غیر عامل اشاره کرد و گفت: در برنامه های هفته به علت عدم برنامه ریزی مناسب و عدم اطلاع رسانی حضور مدیران شهری محسوس نبوده است و انتظار داریم پس از این بهتر عمل شود.

شیرزاد با بیان اینکه یکسری از برنامه های حوزه پدافند غیر عامل مرتبط با آتش نشانی و … است افزود: شهرها مهمترین سکونتگاه های مردمی محسوب شده و امید است با بازنگری در در زیر ساخت های پروژه های عمرانی، بهداشتی و … به مساله حفاظت و ایمنی مردم بیش از گذشته توجه شود.
وی به جانمایی ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر رشت اشاره کرد و گفت: هر اندازه بتوانیم شهر را ایمن سازی کنیم یقینا سلامت مردم نیز بیشتر تامین شده و در حال حاضر با توجه به مباحثی که وجود دارد باید نسبت به نصب ایستگاه های سنجش آلودگی هوا با همکاری اداره محیط زیست رشت اقدام کرد.
شیرزاد با تاکید بر اینکه ایستگاه های سنجش آلودگی هوا در چهار راه های پرترافیک رشت نصب شود بیان کرد: پیشنهاد می کنیم نصب این ایستگاه در سه منطقه محوطه سازمان خدمات موتوری واقع در بلوار آیت الله ضیابری، محوطه سازمان سیما و منظر شهرداری واقع در خیابان پرستار و میدان شهید قلی پور بررسی شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با اشاره به فعالیت واحدهای صنعتی در حوزه شهری رشت تصریح کرد: سازمان میادین شهرداری در تلاش به منظور ارائه طرح ساماندهی مشاغل بوده و در تلاشیم تا با همکاری دستگاه های مربوطه با هدایت واحدهای صنعتی به خارج از محدوده شهر ضمن کنترل آلودگی هوا از ادامه سرریز شدن فاضلابهای صنعتی به دو رودخانه جلوگیری شود.
وی با انتقاد از عدم رفع مشکلات پیرامون ساماندهی سگ های بلاصاحب در رشت افزود: با آغاز به کار شورای پنجم رشت تاکیدات فراوانی به سازمان پسماند شهرداری به عنوان متولی این حوزه در جلسه کمیسیون بهداشت شورای شهر انجام شد اما تا کنون این مهم به نتیجه نرسیده و وضعیت حاکم موجب هراس شهروندان شده است.
شیرزاد با انتقاد از طولانی شدن روند ساماندهی سگ های بلاصاحب افزود: این آخرین اخطاری است که در این باره داده و انتظار دارم با توجه به اینکه حضور سگ های بلاصاحب موجب هراس شهروندان شده این مشکل برطرف شود.

رئیس کمیسیون بهداشت شورا با اشاره به آخرین وضعیت خدمات لجستیکی شهرداری رشت اظهار کرد: از سال گذشته اقداماتی به منظور ارتقای خدمات لجستیکی شهرداری انجام شد که البته کافی نبوده و در حال حاضر مناطق و نواحی شهرداری رشت با کمبود فراوانی در این باره مواجه هستند.
شیرزاد افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و بارندگیهای مداوم و با توجه به اعتبار خوبی که برای این مهم در نظر گرفته شده انتظار داریم نسبت به نوسازی و تجهیز ناوگان خودرویی شهرداری رشت اقدام شود.
وی با تاکید بر اینکه برخی از خودروها شهرداری رشت دچار مشکلات متعددی بوده و باید از رده خارج شوند بیان کرد:
خرید چهار دستگاه نمک پاش با اعتبار بالغ بر هشتصد میلیون تومان در دستور کار قرار داشته و یقینا چنین اقداماتی در زمان مقابله با بارش برف های سنگین و بحران های جدی بسیار حائز اهمیت است.
شیرزاد با تاکید بر اینکه خودروهای فرسوده شهرداری رشت باید تعیین تکلیف شوند افزود: در گام نخست باید این خودروها جمع آوری شده و در حال حاضر به واسطه مشکلاتی که این خودروها با آن درگیر هستند نیروهای انسانی شهرداری دائما در تعمیرگاه ها حضور دارند.
وی به تلاش پرسنل آتش نشانی شهرداری رشت به منظور حفظ و حراست از خودروهای آتش نشانی اشاره کرد و گفت: این موضوع بسیار حائز اهمیت و قابل تقدیر بوده و باید شهرداری رشت به تشکیل کمیته نگهداری و تجهیزات خدمات خودرویی و لجستیکی الزام شود.
شیرزاد با اشاره به اجرای پروژه جمع آوری روان آب های سطحی در رشت بیان کرد: نقاطی که در بارندگی اخیر در رشت دچار آبگرفتگی شده اند باید شناسایی و کاملا رفع مشکل شوند.

نائب رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت نیز در این جلسه با ابراز تمایل بابت استقرار ایستگاه سنجش آلودگی هوا در رشت اظهار کرد: باید سازه ای نصب شده که به لحاظ زیبایی نیز خدشه ای به محیط وارد نشود.
بهراد ذاکری با بیان اینکه این موضوع در کمیسیون عمران شورا نیز بررسی شده است افزود: در کمیسیون عمران شورا پیشنهاد داده شد که این ایستگاه در ابتدا به صورت سیار و پس از آن به طور کامل جانمایی شود .
ذاکری با تاکید بر اینکه ملاک های سنجش آلودگی هوا یقینا به نسبت میزان ترافیک و … متغییر است گفت: معتقدم این مهم بر اساس آنالیز علمی انجام شود.
وی به افزایش مهاجر پذیری به استان گیلان و رشت اشاره کرد و گفت: به دلیل برخی از مشکلات از جمله کم آبی و … مهاجرپذیری در گیلان رو به افزایش بوده و یقینا با تداوم این موضوع در آینده نزدیک موضوع آلودگی هوا نیز برای رشت جزو دغدغه های اصلی خواهد بود.
ذاکری با پیشنهاد دعوت از مدیر کل محیط زیست گیلان برای حضور در جلسه کمیسیون بهداشت شورای رشت بیان کرد: با تشکیل کارگروههای مشترک می توانیم نسبت به رفع مشکلاتی از جمله ساماندهی سگ های بلاصاحب و… اقدام کرد.
وی با انتقاد از وضعیت ناوگان خودرویی شهرداری رشت افزود: در دوران یکی از شهرداران رشت با پرداخت وام کم بهره خودروهایی برای نیروهای شهرداری خریداری شد تا توسط آن در شهرداری خدمات دهی کرده و در نهایت نیز افراد با پرداخت اقساط خودرو مالک آن شده و فرد نیز به واسطه اینکه خودرو متعلق به خودش بوده در حفظ و حراست آن تلاش و دقت بیشتری داشته است.
ذاکری با اشاره به اینکه از تحمیل هزینه های بیهوده به شهرداری خودداری شود گفت: به جای تحمیل هزینه تعمیر می توانیم به مرور خودروهای جدیدی برای فعالیت در شهرداری رشت خریداری کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت نیز در جلسه امروز با تبریک حماسه سیزده آبان اظهار کرد: امیدوارم همواره عزت و سرافرازی ملت ایران را بیش از پیش شاهد باشیم.
محمد حسن عاقل منش به مبحث استقرار ایستگاه سنجش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: برخی از مشکلاتی که در محدوده آلودگی هوا در رشت مطرح شده می تواند با پیگیری و جریمه خودروهایی که دارای مشکلات فنی و غیره بوده برطرف شود.
وی با قدردانی از تلاش مداوم نیروهای پسماند و خدمات شهری در بارندگیهای اخیر در رشت بیان کرد: نقاطی که همچنان درگیر این مشکل بوده باید بررسی و رفع مشکل شوند.
رئیس واحد پدافند غیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به برنامه های هفته پدافند اظهار کرد: مباحثی طی این هفته پیرامون تولید انرژی ، سلامت و بیولوژی مطرح شد که از آن جمله می توان به ارائه آموزش های این حوزه در سطح مدارس رشت اشاره کرد.
غلامرضا نوروزی افزود: تا کنون پانصد نفر از دانش آموزان مدارس رشت تحت آموزشهای پدافندی قرار گرفته و همچنین رژه ناوگان خودرویی از دیگر برنامه های این هفته بوده که بیش از ۴۵ خودرو در این رژه در منطقه مسکن مهر حضور پیدا کردند.
وی به برگزاری جشنواره ای در مهدکودکها با عنوان بیولوژی و سلامت اشاره کرد و گفت: این جشنواره با حضور نونهالان و کودکان پنج مهدکودک و تعدادی از مدارس رشت با محوریت برنامه های ایمن سازی به زودی برگزار می شود.
نوروزی با اشاره به ایجاد پارک پدافند غیر عامل در رشت گفت: ایجاد این پارک جزو برنامه ها ی شهرداری رشت بود ه اما تا کنون سازمان پدافند غیر عامل کشور اعتبار مشخصی برای آن در نظر نگرفته است.

معاون خدمات شهری شهرداری رشت در جلسه امروز با اشاره به بحث مطالعات پدافند غیرعامل شهرداری رشت اظهار کرد: روز گذشته انتخاب مشاور برای بحث مطالعات پدافند غیر عامل بررسی شده و به زودی این مهم اجرایی می شود.
علی مقصودی به وضعیت ناوگان خودرویی شهرداری رشت اشاره کرد و گفت: علیرغم تمامی مشکلاتی که پیرامون خودروهای شهرداری وجود دارد اما خللی در روند امور و خدمت به شهروندان ایجاد نشده و برای رفع این مشکل نیازمند دستور ویژه کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا هستیم.
کارشناس شهرداری رشت در امور رودخانه های شهر در این جلسه با اشاره به اینکه بر اساس طرح های پدافند غیر عامل کشور قرار بود پارک الگویی در شهرها ایجاد شود اظهار کرد: این اقدام تا کنون در هیچ یک از شهرهای کشور اجرایی نشده و می توانیم از این مهم به عنوان یک فرصت برای شهر استفاده کنیم.
سجاد حسینی با بیان اینکه مباحثی از جمله رودخانه های رشت ظرفیت بررسی در حوزه پدافند غیر عامل را دارند گفت: در گذشته در رشت پرندگانی از جمله دارکوب و …وجود داشته و کارشناسان معتقد بودند که اگر صدای این پرنده پس از مدتی در شهر شنیده نشود به این معنا است که آن شهر درگیر آلودگی محیطی فراوان شده است و حال این شرایط در رشت مشاهده می شود.
رئیس ستاد توسعه پایدار شهرداری رشت نیز با حضور در جلسه کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با اشاره به نصب ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر اظهار کرد: در حال حاضر یک دستگاه در اختیار اداره محیط زیست رشت قرار داشته و اخیرا طی نشست هایی اعلام کرده اند که قصد نصب این ایستگاه در یکی از مناطق پر ترافیک رشت را به منظور سنجش آلودگی هوا دارند.
طیبه بینا با بیان اینکه فقط یک نمونه از این دستگاه در کل گیلان وجود دارد افزود: پیش از تحریم ها قیمت این دستگاه حدود یک و نیم میلیارد تومان برآورد شده بود و در شرایط فعلی یقینا قیمت خرید آن بسیار افزایش یافته است .
وی با تاکید بر اینکه ۱۰۷ ایستگاه سنجش آلودگی هوا باید در کل استان نصب شود بیان کرد: پس از بررسی های متعدد دو مکان نهایی به منظور استقرار این ایستگاه پیشنهاد داده شده که یکی از آن ها در میدان جانبازان و دیگری در میدان نیروی دریایی است .
رئیس اداره امور آزمایشگاهی اداره کل محیط زیست گیلان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه اداره محیط زیست یک ایستگاه سنجش آلودگی از سال ۸۹ در اختیار داشته است اظهار کرد: بنا به دلایلی این ایستگاه در داخل اداره نصب شده و در حال حاضر به منظور بررسی دقیق تر میزان آلودگی شهر محل نصب نیازمند نصب این ایستگاه در یک محدوده پر ترافیک شهر هستیم.
اعظم السادات میر روشندل افزود: پس از بررسی های انجام شده پیشنهاد می کنیم که این ایستگاه در میدان جانبازان نصب شده و ایستگاه دوم که قرار است به زودی به سازمان تحویل داده شود در میدان یخسازی نصب شود.
وی با تاکید بر اینکه استقرار چنین ایستگاهی در یکی از چهار راه های پر ترافیک شهر به منظور سنجش آلودگی بسیار ضروری است بیان کرد: امید است با همکاری های دو سویه مشکلات برطرف و به زودی شاهد نصب این ایستگاه باشیم.
کارشناس خدمات شهری نیز با بیان اینکه در سال ۹۶ تعداد پانزده تیغه برف روب توسط شهرداری رشت خریداری شد اظهار کرد: این تیغه ها بر روی کامیونهای شهرداری رشت نصب شده است.
صادق اسماعیلی طارمسری با اشاره به اینکه در سال جاری قرار است چهار دستگاه نمک پاش خریداری شود بیان کرد: بالغ بر هشتصد میلیون اعتبار برای این مهم در نظر گرفته شده است.
شهردار منطقه یک رشت با اشاره به اقدامات انجام شده پیرامون نقاط آبگیر اظهار کرد: نقاط آبگیر منطقه شناسایی شده و برخی از آنها نیازمند مطالعه توسط تیم کارشناسی هستند.
ناصر عطایی با بیان اینکه دیوار گذاری حاشیه رودخانه های موجود در محدوده منطقه یک وجود دارد افزود: حدود ۳۳۰ متر از حاشیه رودخانه دیوارگذاری شده است.
شهردار منطقه دو رشت در جلسه امروز کمیسیون بهداشت شورا با اشاره به خودروهای اسقاطی شهرداری اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر این مساله متولی مشخصی ندارد.
اصغر کامران به انحلال سازمان خدمات موتوری شهرداری رشت اشاره کرد و گفت: پیش از انحلال این سازمان چنین مشکلاتی پیرامون خودروهای شهرداری در آن بررسی و برطرف می شد‌.
وی با اشاره به نقاط آبگیر در منطقه دو رشت افزود: خوشبختانه پس از اجرای پروژه جمع اوری روان آبهای سطحی مشکل خاصی پیرامون آبگرفتگی وجود نداشته است.
کامران با تاکید بر اینکه رفع مشکل آبگرفتگی در محدوده حاجی آباد محسوس نیست بیان کرد: رفع این مشکل نیازمند اجرای بیست متر لوله گذاری است.
شهردار منطقه سه رشت نیز با اشاره به اجرای پروژه جمع آوری روان آبهای سطحی در این منطقه اظهار کرد: ۴۶۲ متر لوله گذاری در نقاط مختلف این محدوده انجام شده و در این منطقه به غیر از دو نقطه حساس مابقی رفع مشکل شده است.
رضا کحالی با تاکید بر شناسایی منهول های موجود در سطح شهر افزود: باید پیش از بارندگی منهولهای زیر آب شناسایی شده تا در زمان بارش مشکلی ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه شناسایی منهول ها نقشه راهی برای مقابله با مشکلات و بحران های احتمالی است گفت: معاون خدمات شهری باید پیرامون این مهن دستورات لازم را به مناطق شهری ابلاغ کرده تا مشکلی در زمان بارندگی ایجاد نشود.
کحالی با بیان اینکه اساس پروژه عمرانی حفظ و نگهداری است گفت: با بیل بکو و چنگک نمی توانیم درب منهولها را بازگشایی کنیم و منطقه سه شهرداری رشت طی این مدت موفق شد نقاط حساس و آبگیر را شناسایی کند.
شهردار منطقه پنج نیز در شصتمین جلسه کمیسیون بهداشت شورای شهر اظهار کرد: بودجه بحران برای شهرداریهای مناطق در نظر گرفته شود.
ساسان مهدی زاده با بیان اینکه بودجه بحران متمرکز در مرکز است گفت:
منطقه سه به لحاظ مناطق آبگیر در دوران بارندگی با مشکل خاصی مواجه نبوده و در تلاشیم تا محدود مشکلات باقی مانده نیز برطرف شود.

دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه