مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان :مهم ترین چالش پدافند غیرعامل موضوع فرهنگ سازی در بین دستگاه های اجرایی و جامعه است

عصرکاسپین، مدیر کل پدافند غیرعامل گیلان به مناسبت فرارسیدن هفته پدافند غیرعامل در جمع اصحاب رسانه گفت: پدافند غیرعامل مجموعه تدابیر و اقداماتی است که موجب کاهش آسیب به نیروی انسانی، ساختمان ها، تاسیسات، تجهیزات و شریان های حیاتی یک کشور در مقابل عملیات دشمن و یا حوادث طبیعی یا انسان ساز می شود در عصر امروز نقش رسانه ها ی جمعی در پیشبرد این اهداف بسیار تعیین کننده است.

محمدپور از اجرای یک هزارو ۵۰۰ برنامه برای هفته پدافند غیرعامل که از ۸تا۱۴آبان نامگذاری شده است ،خبرداد. شعار هفته پدافند غیرعامل، «پدافند غیرعامل افزایش بازدارندگی در سایه حماسه حسینی» است.
محمدپور با اشاره به تاریخچه پدافند غیرعامل در کشور بیان کرد:

پدافند غیر عامل کشور به دستور مقام معظم رهبری در آبان ماه ۱۳۸۲ برای تحقق‌ بخشیدن به فرامین مقام معظم رهبری برای ایجاد هماهنگی در بین دستگاهی های اجرایی با هدف کاهش آسیب پذیری، حفظ امنیت و جان و مال مردم تشکیل شد.
کارکردهای پدافند غیر عامل بیشتر در بخش کشوری است زیرا سازمان های نظامی در ساختار خود این موضوعات را پیگیری می کنند.
پدافند غیر عامل از لحاظ ساختار، زیر مجموعه نیروهای مسلح است اما حوزه عملکردش در بخش های کشوری ست و تلاش می کند دستگاه های کشوری را بر اساس اصول پدافند غیر عامل طراحی و مصون سازی کند، اگر از بخش نیروهای مسلح بیرون برویم و به بخش کشوری بپردازیم، تمرکز همه اقدامات در استان روی محور شاخص بودن استاندار و استانداری متمرکز می شود و فرماندهی دفاع غیر نظامی استان می تواند تمام اجزای یک استان را در قالب یک دفاع غیر نظامی و حمایت از غیر نظامی ها، در زمان صلح برنامه ریزی کند.
براساس ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح، استاندار به عنوان فرمانده دفاع غیرنظامی استان انتخاب شد تا در موضع پدافند غیر عامل ادای تکلیف کند.کمیته دائمی پدافند غیرعامل و شورای عالی پدافند غیرعامل کشور به ریاست رئیس ستادکل نیروهای مسلح و مشارکت دو وزیر و معاون رئیس جمهور و سه نفر از ستاد کل و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تشکیل شده و مصوبات و آیین نامه های اجرایی این حوزه بررسی و تصویب و ابلاغ می نمایند.

وی گفت :اداره کل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در سال های گذشته با فعالیت های موثر و همکاری دستگاه های اجرایی استان گیلان در این حوزه به عنوان برترین تشکل پدافند غیر عامل در کشور از سوی وزارت کشور انتخاب شد.

مدیرکل پدافند غیر عامل گیلان خاطرنشان کرد:آموزش ها بر اساس تفاهم نامه اداره کل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در چهار سطح مدارس ، دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فناوری با حضور متخصصان و اساتید و مقامات کشور برگزار می شود.
محمدپور عمده برنامه های پدافند غیر عامل گیلان را چنین برشمرد:تدوین طرح جامع پدافند غیرعامل به منظور شاخت نقاط ضعف و قوت استان، هماهنگی با دستگاه های اجرایی استان به منظور کاهش و رفع تهدیدات، همکاری با پارک علم و فناوری به منظور استفاده از توان شرکت های دانش بنیان استان گیلان در امنیت و توسعه و دستاورد علمی، تکمیل پروژه احداث بزرگترین آزمایشگاه زیستی شمال کشور و آزمایشگاه تست رله برق،برگزاری رزمایش های امنیتی به منظور حفظ و افزایش توان کارکنان و برگزاری مدون کارگاه های آموزشی برای دبیران شورای پدافند غیرعامل استان و شهرستان ها .

مدیرکل پدافند غیرعامل گیلان گفت: در مسئله پدافند غیر عامل دو چرخه پیشگیری و پیشبینی را داریم تا در برخورد با این حوادث دچار چالش نشویم به عبارتی پدافند باید با نگاهی پیشگیرانه و فکر متمرکز به شناخت نقاط ضعف و قوت بپردازد و اگر بتوانیم پیشگیری و پیشبینی لازم از حوادث را داشته باشیم میزان تهدیدات و هزینه‌ها بسیار کاهش می یابد.
ممدپور با اشاره به اینکه امروزه نوع تهدیدات تغییر کرده و تهدیدات فقط به تهدیدات سخت نظامی محدود نمی شود،امروز مدل تهدیدات در حوزه های مختلف تغییر کرده است،افزود: پس با نگاه پدافند غیرعامل می توانیم عاملی برای بازدارندگی در مقابل تهدیدات و مصونیت سازی کشور داشته باشیم و باید تلاش کنیم که به پایداری ملی برسیم.
البته یکی از نکات قابل توجه مدیران، کارشناسان و دستگاه های اجرایی استان از بین بردن بروز خطرات و اقدامات پیشگیرانه است، که با هدف کاهش آسیب‌های احتمالی در حوزه های مختلف انجام می شود.
فرهنگ سازی و آموزش عمومی در زمینه به کاری گیری اصول پدافند غیرعامل در بخش‌های دولتی و غیر دولتی، پیشبینی مواد درسی در سطوح مختلف با موضوع پدافند غیر عامل و توسعه تحقیقات در این زمینه در راس امور شورای پدافند غیرعامل شهرستان های اسنان قرار گرفته است، همچنین صدا و سیما و رسانه های مختلف با انعکاس اخبار مطلوب از گذارشات جلسات پدافند غیرعامل همواره در کنار ما هستند.
محمدپور مهم ترین چالش پدافند غیرعامل را ، موضوع فرهنگ سازی در بین دستگاه های اجرایی و جامعه عنوان کرد و گفت: فعالان حوزه ارتباطات با تسلط بر این موضوع میتوانند ، خدمات ارزنده ای به یادگار بگذارند.

مدیرکل پدافند غیرعامل گیلان با اشاره به روابط ایران و امریکا عنوان کرد:آمریکا بعد از خروج از برجام یک مجموعه تهدیداتی را برای کشورمان پیشبینی کرده و این جنگ را هیبریدی یا جنگ ترکیبی نام گذاری کرده است که این جنگ شامل تهدیدات متفاوتی است که موضوعات مختلف کشور در بر می گیرد.
وی افزود:آمریکا استارتژی خود را دو هدف کوتاه مدت و بلند پیشبینی کرده است که هدف اولیه آمریکایی ها قبول پذیرش ایران در قبال خواسته های آمریکاست و هدف ثانویه و اصلی آن ها ایجاد جنگ داخلی است.
استراتژی آمریکایی ها مقابل ایران در سه سطح می باشد که سطح اول بین المللی است یعنی میزان روابط کشورمان با کشورهای دیگر را بررسی می کند و در سطح دوم از همه ابزارهایی که به عنوان جنگ هیبریدی عمل می کند و در سطح سوم سطح اجرایی است که تهدیدات پیشبینی شده را در عرصه اقتصادی و عملیات روانی اجرا می کند همچنین باید بدانیم که ابزار سناریو آمریکایی ها شبکه های اجتماعی است و این بستر مردم ما هستند.
محمدپور صیانت از معیشت مردم در برابر تیرهای جنگ اقتصادی دشمن را امری ضروری دانست و گفت: یکی از اهداف استراتژیک آمریکا محدود کردن معادلات قدرت ایران است، آمریکایی ها می دانند که برجام مقداری از اهداف آنها را تأمین کرده و چون فکر می کنند ایران می خواهد برجام را حفظ کند، بنابراین می خواهند تلاش کنند آن را پایه ای برای باج خواهی و افزون خواهی های خود قرار دهند و تلاش می کنند قدرت موشکی و نفوذ منطقه ایران را در تعهدات برجام بگنجانند که با ایجاد راه کار می توان با اهداف آمریکا مقابله کرد از جمله راه کارها: در بخش اول سران قوا هستند که با همکاری می توانند هماهنگی های لازم را بین دستگاه ها ایجاد کنند، در بخش دوم ارتباط نزدیک با مردم و در بخش دیگر رسانه ها هستند که می توانند به ایجاد راه کارهای مقابله با اهداف آمریکا کمک کنند.

دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه