تجلیل از ۴ طرح برتر صادرات محور و حمایت از ۱۳ طرح دانش بنیان در منطقه آزاد انزلی

عصرکاسپین /نخستین نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور(exportech) از سوی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و با همکاری این سازمان به مدت دو روز در قالب اجرای پنل های تخصصی چالش های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و معرفی ایده های برتر بهمراه برپایی نمایشگاه محصولات فناورانه در این منطقه برگزار گردید.

این نشست تخصصی دو روزه با حضور دکتر رضا مسرور رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی، دکتر اکبر افتخاری معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، دکتر عباس زارعی هنزکی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و مدیران ارشد سازمان های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مدیران پارک های علم و فناوری کشور و فعالان حوزه های دانش بنیان در مرکز همایش ها و نمایشگاه های بین المللی منطقه آزاد انزلی با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

بنا بر این گزارش در این نشست تخصصی ۲۵ طرح صادرات محور دانش بنیان به هیأت داوران ارائه شد که ۱۳ طرح منتخب ارائه و از میان طرح های مزبور یک طرح به عنوان طرح و ایده ممتاز و سه طرح به عنوان ایده های برتر معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.

علی قربانخانی یکی از جوانان نخبه کشورمان با ارائه طرح “استفاده از کانتینرهای فرسوده حمل بار” از سوی داوران به عنوان طرح ممتاز در میان طرح های ارائه شده به این نشست تخصصی دو روزه معرفی شد. طرحی که از آن می توان در ساخت سازه های اسکان موقت، خانه ها، واحدهای تجاری، اداری، ویلاهای پیش ساخته و قابل حمل و یا فروشگاه های سیار استفاده کرد. نکته جالب توجه اینکه با توجه به افزایش تعداد کانتینرهای فرسوده گمرکی از این طرح در ساخت خانه های ضد زلزله نیز می توان استفاده نمود.

“طرح مدیریت پسماند” که از سوی امیرحسین ابراهیمی ارائه شد به رفع مشکل پسماند کشور کمک می کند و با اجرای این طرح از طریق ایجاد یک سیستم جامع مدیریت پسماند می توان چالش ها و مشکلات پسماند کشور را بررسی و برطرف کرد. از سوی دیگر این طرح با کاهش اثرات مخرب زباله ها و تولید سوخت از قابلیت اشتغالزایی و درآمدزایی برخوردار می باشد، موضوعی که به اقتصاد کشور یاری می رساند.

“کنترل مدیریت انرژی باتری در سیستم خورشیدی” که از سوی اشکان توپ شکن و سید مهدی حسینی ارائه شد دیگر طرحی بود که موفق به کسب مقام برتر شد. ویژگی منحصر به فرد این محصول فراهم کردن استفاده بهینه از سیستم خورشیدی و کنترل متمرکز بدون نیاز به سرمایه گذاری بوده و از جمله دستاوردها و کارکردهای این دستگاه تجهیز سیستم های خورشیدی کوچک واحد کنترل شارژ و دشارژ فرمان پذیر و مدیریت کردن انرژی تولید شده و مصرف بهینه آن با قابلیت مدیریت محلی یا متمرکز با بهره گیری از اینترنت اشیاء است.

سامانه های بازرسی کانتینر و خودروهای سواری به منظور پایش و رصد محموله ها و مبارزه جدی با قاچاق کالا”، سومین طرح برتر از سوی داوران این نشست تخصصی بود که از سوی میلاد توصیفیان در این نشست ارائه شد. در این طرح با کارگیری اسکنرهای خودرویی و کانتینری به همراه سامانه یکپارچه سازی اطلاعات برای حل مشکل استفاده از تجهیزات بازرسی مورد توجه قرار گرفته است. نحوه کارکرد دستگاه به این صورت است که با عبور کانتینر یا خودرو از میان آنها با پرتاب اشعه x تصویری به دست می‌آید که محتویات داخل کانتینر و خود را با وضوح و کیفیت بالا نشان داده می شود.

همچنین طرح های “پنل کنترل هوشمند روشنایی و هشدار علائم جاده”، “ربات انباردار خودکار”، “مکانیزم تبدیل انرژی موج به انرژی الکتریکی”، “صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همجوار مناطق آزاد”، “تولید سیستم اتوماسیون آبیاری قطره ای”،”سیستم خرید هوشمند”،”سامانه جامع مناطق آزاد ایران”،”تجهیزات الکترونیک و اتوماسیون کنترل تردد و ترافیک” و “سامانه تعامل هوشمند مناطق آزاد” از دیگر طرح های ارائه شده در این نشست تخصصی بود که با استقبال سرمایه گذاران مواجه شد.

گفتنی است سازمان منطقه آزاد انزلی به عنوان یکی از مناطق آزاد پیشتاز در حمایت از شرکت‌های فناور، نوآور و دانش بنیان با جذب حدود ۹۰ شرکت، به مقام نخست مناطق آزاد در زمینه حمایت و جذب شرکت های فعال در این زمینه دست یافته و در سالهای اخیر از طریق ارائه بسته های حمایتی و تشویقی متنوع به واحدهای فناور، نوآور و دانش بنیان؛ زمینه رشد و توسعه فعالیت آنها را در زمینه تجاری سازی ایده ها، فروش محصولات و بازاریابی در فضاهای نمایشگاهی منطقه، داخل و خارج کشور را فراهم نموده و در این نشست تخصصی نیز ۱۳ طرح ارائه شده، در راستای تجاری سازی ایده ها از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی مورد حمایت قرار گرفت.

انزلیطرح دانش بنیانمنطقه آزاد انزلی
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه