رونمایی از ارقام جدید برنج آنام و تیسا در رشت

به مناسبت روز ملی مزرعه برنج و با حضور سرپرست استانداری گیلان صورت گرفت؛
رونمایی از ارقام جدید برنج آنام و تیسا در رشت

عصرکاسپین / به مناسبت روز ملی مزرعه برنج و با حضور سرپرست استانداری گیلان از ارقام جدید برنج با نام‌های آنام و تیسا در رشت رونمایی شد.

دکتر ارسلان زارع ظهر امروز در حاشیه برگزاری مراسم روز ملی مزرعه برنج در موسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه بعد از گندم، برنج بیشترین مصرف در سفره غذایی مردم ایران برنج می‌باشد، گفت: ۹۰ درصد تولید این محصول پرمصرف توسط کشورهای آسیایی از جمله ایران صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه بیشترین تولید محصول برنج ایران در استان‌های گیلان و مازندران صورت می‌گیرد، اظهار داشت: باید از تکنولوژی، علم و فناوری استفاده بیشتری شود تا ضمن افزایش بهره‌وری از چالش‌های سال‌های اخیر تولید این محصول از جمله آب و هزینه تمام شده عبور کرده و اشتغال در این بخش کشاورزی را مقرون به صرفه گرداند.

سرپرست استانداری گیلان افزود: در این مسیر شاهد اقدامات ارزشمندی توسط پژوهشگران و اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در گیلان، پارک علم و فناوری و دانشکده کشاورزی بوده‌ایم که رونمایی از ۲ رقم آنام و تیسا نیز در همین راستاست.

وی کوتاه‌تر شدن زمان کاشت تا برداشت، کاهش میزان مصرف آب و افزایش کمیت و کیفیت در تولید محصول را از مزیت‌های این ارقام برنج عنوان کرد و گفت: میانگین تولید ارقام گذشته در هر هکتار بین ۴ تا ۵ تن بوده است که در تولید ارقام جدید به بیش از ۷ تن در هکتار می‌رسد.

دکتر زارع با اشاره به اینکه طعم مطلوب و کیفیت بالای ارقام جدید منجر به استقبال مردم می‌شود، اظهار داشت: این ارقام نه تنها در چند شهرستان استان گیلان بلکه در بخش‌هایی از مازندران نیز در سال جاری کشت شده و به خوبی جواب داده است.

وی به استفاده از سامانه پایش هوشمند مزرعه و سمپاشی توسط پهپاد تولید شده پارک علم و فناوری گیلان که به صورت پایلوت در برخی از مزارع استان استفاده شده است اشاره کرد و گفت: امیدواریم به مرور شاهد افزایش استفاده از تکنولوژی‌های موجود به ویژه این نوع پهپاد برای بهره‌وری بیشتر توسط کشاورزان باشیم.

لازم به ذکر است رقم جدید برنج آنام دارای خصوصیات ویژه از جمله کیفیت پخت بسیار خوب، معطر، پاکوتاه، مقاوم به ورس، زودرس و عملکرد بالاتر از ارقام محلی است.

میزان آب مصرفی این رقم در مقایسه با ارقام محلی کمتر بوده و با توجه به کیفیت پخت بسیار خوب این رقم انتظار می‌رود جایگزین مناسبی برای ارقام محلی باشد.

رقم جدید برنج تیسا نیز از طریق تلاقی یک رقم محلی و یک لاین پرمحصول است که در فرایند رگه گیری از آن‌ها تلاش شده تا عطر، طعم و کیفیت پخت ارقام کیفی را با خود داشته باشد.

این رقم مقاوم به آفات، کم آب بر، دارای عملکرد حدود ۷ تن در هکتار، پاکوتاه و مقاوم در مقابل کرم ساقه خوار، شیت بلایت و لکه قهوه ای است.

برنج آنامتیسارشترونماییسرپرست استانداری
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه