با مصرف این موادغذایی به جنگ کم خونی بروید

با مصرف این موادغذایی به جنگ کم خونی بروید

با مصرف این موادغذایی به جنگ کم خونی بروید

عصرکاسپین / کم خونی بیماری شایعی است که افراد زیادی را درگیر می کند و با مصرف بعضی از موادغذایی می توان جلوی ابتلا به آن را گرفت یا در صورت ابتلا، از پیشرفت آن پیشگیری کرد.

از علل ایجاد کننده کم خونی می توان کمبود های تغذیه ای، خونریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماری های مزمن و یا مسمومیت های دارویی را نام برد. کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع ترین کم خونی های تغذیه ای در کودکان و زنان در سنین باروری است.

مهم ترین علامت کم خونی، احساس ضعف و خستگی زودرس است اما، سایر موارد شامل رنگ پریدگی پوست، ضربان نامنظم یا تند، تنگی نفس، احساس سبکی در سر و یا سرگیجه خفیف، مشکلات عصبی، بی حسی و کرختی یا سردی انتهای اندام ها، سردرد و… است.
مصرف برخی مواد غذایی و مکمل ها می تواند جذب آهن در بدن را افزایش دهد. بهترین ویتامین «ث» جذب آهن را افزایش می دهد و منابع غذایی حاوی ویتامین «ث» عبارتند از پرتقال، گریپ فروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز و لیمو ترش. همچنین باید از نوشیدن چای و یا قهوه یک تا دوساعت پس از مصرف قرص آهن و مصرف قرص آهن با ترکیبات دارای کلسیم مانند لبنیات خودداری کرد. البته مصرف همزمان بعضی دارو ها مانند آنتی اسید ها و ویتامین E باعث کاهش جذب آهن می شوند.

با دریافت غذا های سرشار از آهن معمولا آهن از دست رفته ناشی از اهدای خون پس از یک ماه و نیم جایگزین می شود.
مواد غذایی مانند جگر، قلوه، انواع گوشت قرمز سرشار از آهن هستند. آهن موجود در منابع حیوانی از نوعی است که به آسانی جذب بدن می شود.

مواد غذایی دیگر مانند زرده تخم مرغ، حبوباتی مثل عدس و لوبیا، سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج و جعفری و نیز آجیل و خشکبار هم آهن زیادی دارند.

اخبار سلامتسلامتکم خونیگوجه فرنویمصرفمواد غذایی
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه