رئیس سازمان چای کشور: ۲۳۰ هکتار از باغات چای رها شده به چرخه تولید برگردانده شد

رئیس سازمان چای کشور گفت: در سنوات اخیر حدود ۲۳۰ هکتار از باغات چای رها شده احیاء و به چرخه تولید بازگردانده شدند.
حبیب جهانساز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت از احیاء و بازگردانده شدن چیزی حدود ۲۳۰ هکتار از باغات چای رها شده شمال به چرخه تولید خبر داد و با بیان اینکه دستاوردهای این‌چنینی با حمایت‌های دولت و رویکرد سازمان چای کشور محقق شده است اظهار داشت: تاکنون با احتساب مبالغی که دیروز واریز شده معادل ۸۸ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شده است.

رئیس سازمان چای کشور از افزایش تولید چای خشک نسبت به سال گذشته خبر داد و با بیان اینکه مؤلفه‌های بسیار زیادی برای عملی شدن این موضوع در کنار هم قرار گرفتند عنوان کرد: بدون شک این افزایش تولید هم در بحث برداشت برگ سبز چای و هم در بخش تولید چای خشک باکیفیت در پایان فصل برداشت بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

جهانساز بروز خشکسالی در کشور را مورد توجه قرار داد و با تأکید بر اینکه با وجود این دست از مشکلات و مخاطرات در بخش محصول استراتژیک چای با کاهش عملکرد مواجه نبوده‌ایم تصریح کرد: ورود به باغات چای بیشتر از سال‌های قبل شده است زیرا انگیزه مادی و اقتصادی کشاورزان چایکار مورد توجه دولت قرار گرفت.
وی از افزایش علاقه کشاورزان چایکار برای تولید و برداشت برگ سبز چای سخن گفت و با بیان اینکه افزایش نرخ خرید تضمینی برگ سبز به نسبت سال‌های گذشته یکی از دلایل افزایش تولید است گفت: چیزی در حدود ۲۳۰ هکتار از باغات رها شده چای را در مدت اخیر به چرخه تولید بازگردانده‌ایم که قدمی مثبت در حوزه جهش تولید محسوب می‌شود.
رئیس سازمان چای کشور در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه مقدار از مطالبات چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شده است نیز خاطرنشان کرد: با احتساب مبالغی که روز گذشته به حساب چایکاران گیلان و مازندران واریز شد تاکنون معادل ۸۸ درصد از مطالبات آن‌ها پرداخت شده و واریز مابقی طلب‌ها نیز به شکل تدریجی انجام می‌شود.

جهانساز از تولید ۱۸هزار و ۳۰ تن چای خشک باکیفیت در کارخانه‌های چایسازی گیلان و مازندران خبر داد و ضمن ابراز رضایت از آمارهای اشاره شده بیان داشت: گیلان و مازندران ۵۵ هزار خانوار فعال چایکار و ۲۵ هزار هکتار باغ چای دارند از سوی دیگر معادل ۹۰ درصد چای کشور فقط در استان گیلان تولید می‌شود.

وی ضرورت انتقال دانش فنی به کشاورزان چایکار را جهت بهره‌وری بیشتر در تولید و برداشت کیفی برگ سبز چای ضروری خواند و تصریح کرد: اجرای طرح بهزراعی باغات چای، روی آوردن به روش‌های نوین آبیاری، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز گیاهی از جمله مؤلفه‌های مهمی است که به‌دنبال تحقق هر چه بیشتر آن هستیم.

رئیس سازمان چای کشور دنبال کردن بحث‌های آموزشی و برگزاری کلاس‌های بازآموزی برای چایکاران گیلانی و مازندرانی را از اهداف سازمان چای اعلام کرد و بیان داشت: در سال‌های گذشته آموزش به چایکاران کمرنگ شده بود اما سازمان چای به‌ویژه در سال‌های اخیر تلاش خوبی برای ارتقاء سطح آگاهی چایکاران انجام داده است.

چای
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه