دکتر “محمد فصیحی دستجردی” پزشک متخصص عفونی و متخصص طب سنتی درباره تغییر رفتار ویرس کرونا اظهار کرد: طب سنتی علائم رفتارهای بدن را نسبت به عفونتها و بیماریهای مختلف توضیح میدهد.
وی افزود: طب سنتی میگوید بیماری در فصلهای مختلف تغییر حالت میدهد مثلاً آبلهمرغان در بهار که دارای مزاج گرم و تر است و در کودکان که دارای مزاج گرم و تر هستند، بروز میکند اما همین بیماری بهاسم زُونا در بزرگسالان و در فصل پاییز بهوجود میآید که مزاج فصل، سرد و خشک است و افراد مسن نیز دارای مزاج سرد و خشک هستند.
فصیحی دستجردی ادامه داد: کرونا در فصل بهار بهشکل کاوازاکی که نوعی بیماری پوستی بود خودش را نشان داد و ما همان موقع اعلام کردیم که جای نگرانی نیست زیرا که ویروس همان ویروس است و فقط با توجه به تغییر فصل، علائم جدید از خودش نشان داده است.
این متخصص عفونی تصریح کرد: بهعنوان یک پزشک طب کلاسیک میگویم افتخاری که ما باید در طب سنتی از آن یاد کنیم این است که ما همچنان از همان نسخههایی که از روز دوم اسفند ــ زمانی که با نخستین بیماران کرونایی مواجه شدیم ــ تجویز میکردیم، با تغییرات بسیار کوچک استفاده میکنیم؛ فقط چون در این فصل، این ویروس علائم گوارشی میدهد، داروهای گیاهی گوارشی نیز تجویز میکنیم.
وی گفت:زنجبیل، سرخارگل و زوفا، داروهایی هستند که از همان ابتدای ظهور این ویروس در پروسه درمان مورد استفاده قرار گرفتهاند و همچنان نیز با توجه به تغییر فصل با کمی تغییرات جزئی، تجویز میشوند.
فصیحی متذکر شد: ما پروتکلها را به وزارت بهداشت دادیم و مجوز اخلاق این داروها را هم گرفتیم و برای بیمارانمان هم تجویز کردیم همچنین مقالههای زیادی برای مجلات مختلف ارسال کردیم که مورد قبول آنها قرار گرفت اما ممکن است سالها طول بکشد تا در نوبت چاپ قرار بگیرند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا در ایران واکسن کرونا ساخته میشود، گفت: ما به جوانهای خودمان اعتماد داریم یعنی به تمام افرادی که در شرکتهای دانشبنیان کار میکنند اعتماد کامل داریم؛ اگر در طب سنتی هم به واکسن تاخته میشود، منظور واکسنهای وارداتی و مشکوک است؛ مافیای دارو در جهان بسیار عظیم است و این باعث شده است بسیاری از پزشکان به اثربخشی و عوارض آنها بدبین باشند.
فصیحی دستجردی ادامه داد: ما در کرونا ایمنیبخشی نداریم یعنی اگر کسی مبتلا به کرونا شود، ممکن است چند ماه بعد نیز دوباره مبتلا شود مانند کزاز که اگر فردی یک بار کزاز بگیرد، باز هم ممکن است به این بیماری مبتلا شود.
این متخصص عفونی ابراز کرد: برای ساختن واکسن کزاز، آنتیژن کزاز را با یک پروتئین بزرگتر ترکیب کردند که این باعث میشود تا بدن بیشتر تحریک شود و مدتها به این بیماری مبتلا نشود؛ کرونا نیز به همین صورت است و آنتیبادیای که در بدن ایجاد میکند دو تا سه ماه تأثیرگذار است و پس از آن احتمال ابتلا افزایش مییابد.
وی متذکر شد: اما آنفلوآنزا، ویروسی است که ژن آن دائم تغییر میکند؛ این مسئله باعث میشود ساخت واکسن آنفلوآنزا امکانپذیر نباشد اما ژن کرونا تغییر نکرده است و اگر با یک پروتئین بزرگتر ترکیب شود، میتواند بدن را در مقابله با ابتلا به این ویروس مقاوم کند.
آنتیبادی چگونه کرونا را درمان میکند
فصیحی تصریح کرد: وقتی فردی بدنش با ویروس تماس پیدا میکند، آنتیبادی در بدن او بالا میرود؛ با اهدای پلاسما، بخش آنتیبادی را از خون جدا و به فرد مبتلا تزریق میکنند؛ این عمل باعث میشود آنتیبادی با ویروس مقابله کند و آن را از بین ببرد اما همانطور که گفته شده است، این درمان دائمی نیست و احتمال ابتلا همچنان وجود دارد؛ نکته قابل توجه، هزینه بالای این روش درمانی است که بسیار زیاد است در حالی که نسخههای درمانی طب سنتی با هزینهای بسیار پایینتر قادر به درمان این بیماری هستند.
زنجبیل چطور به درمان کرونا کمک میکند؟
وی متذکر شد: از آنجا که مزاج این ویروس سرد است، ما برای درمان بیماران کرونایی از “زنجبیل” استفاده کردیم و تحقیقات علمی بسیار زیادی درباره این گیاه انجام شده است.
فصیحی دستجردی اضافه کرد: خواص زنجبیل در درمان بیماریهای ریوی است؛ به همین دلیل است که از گیاهان دیگری که مزاج گرم دارند استفاده نشده است؛ اثربخشی زنجبیل خارج از اثربخشی مزاجی آن است و اگر بیماری، دچار خارش شود، با عرق شاهتره کمی مزاج او را تعدیل میکنیم.
این متخصص عفونی خاطرنشان کرد: در درمان کرونا مصرف زنجبیل بهصورت حب صورت میگیرد زیرا دمنوش زنجبیل حساسیت ایجاد میکند؛ خصوصاً در تابستان که تشدید هم میشود.