مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛ کرونا باعث کاهش ۱۵تا ۳۵ درصدی مصرف اقلام غذایی خانوارها شده است

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: تبعات اقتصادی کرونا، منجر شده بین ۱۵ تا ۳۵ درصد خانوارها در کشور، مصرف اقلام غذایی را حذف کرده یا کاهش دهند.

عصر کاسپین/ زهرا عبداللهی، در اجلاس غیرحضوری رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، اظهار کرد: به دلیل تبعات اقتصادی ناشی از کرونا، بحث ناامنی تغذیه و سوءتغذیه بیشتر خواهد شد.

وی به اقدامات و سیاست‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه فقیر شناسایی شده و به سازمان‌های حمایتی معرفی می‌شوند تا کمک‌های تغذیه‌ای دریافت کنند. تاکنون کمیته امداد، ۵۰ هزار کودک زیر ۵ سال دچار سوءتغذیه فقیر و ۶۷ هزار مادر باردار فقیر را که در بخش بهداشت شناسایی کردیم، تحت پوشش قرار داده است. اما هنوز تعداد زیادی باقی مانده اند که باید با همکاری و همت دانشگاه‌ها و کمک گرفتن از خیرین و سمن‌ها، شناسایی شوند.

عبداللهی تصریح کرد: در کنار تمام اقداماتی که برای پیشگیری از کرونا انجام می‌شود، باید به بحث تشدید ناامنی غذایی، شیوع بیشتر مشکلات تغذیه‌ای و کمبود ریزمغزی ها توجه شود.

وی گفت: در حال حاضر با کمک وزارت رفاه نیز برنامه کمک معیشت را برای چند استان محروم انجام می‌دهیم تا بر اساس آن، کودکان زیر ۵ سال نیازمند را شناسایی کنیم تا ماهانه مبلغی برای آنها ارسال شود. اما این اقدامات کافی نیست و امیدواریم با حمایت دانشگاه‌ها این پوشش افزایش یابد.

وی گفت: برنامه مکمل یاری برای زنان باردار و کودکان زیر دو سال باید حتماً ادامه یابد، چراکه کمبود زیرمغزی ها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و این موضوع شانس ابتلاء به کرونا را افزایش می‌دهد.

عبداللهی بیان کرد: طبق بررسی‌ها، تبعات اقتصادی ناشی از کرونا، منجر شده، بین ۱۵ تا ۳۵ درصد خانوارها در استان‌های کشور، مصرف اقلام غذایی را حذف کرده یا کاهش دهند. این موضوع هشداری است که باید به آن توجه کرد. به دلیل کاهش درآمد خانواده و افزایش مواد غذایی، اقلام غذایی از سفره مردم حذف شده و اگر اقدامات لازم را انجام ندهیم، پروسه مدیریت کرونا کامل نمی‌شود.

دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه