مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به عدم توجه برخی دستگاههای اجرایی به قوانین مدیریت بحران گفت: قبل از ایجاد بحرانهایی مانند سیل تالش باید برنامهریزیهای لازم انجام شود.
عصر کاسپین/ امیر مرادی با بیان اینکه حجم بارشهای زیاد در مدت زمان کوتاه همواره خسارتزا است و یکی از عوامل وقوع سیل در شهرستانهایی همچون تالش بوده است اظهار داشت: چرای بیرویه دام، قطع درختان و افزایش قاچاق چوب از دیگر عوامل وقوع سیل است که همچنان آسیبهایی را بههمراه دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان ضعیف بودن اقدامات آبخیزداری در حوزه تالش را از دیگر عوامل تجربه تلخ سیل در آن منطقه برشمرد و گفت: عدم ساماندهی رودخانه در تالش بهگونهای بود که حجم ماسه در وسط رودخانه بالاتر از کنج رودخانه بود و همین موجب شد که آب از مسیر خود منحرف شده و مشکل ایجاد کند.
مرادی با بیان اینکه در صورت ساماندهی بهموقع رودخانه قطعاً خسارتهای ناشی از بارندگیهای شدید بهمیزان قابل توجهی کاهش مییابد خاطرنشان کرد: براساس ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران، اکثر نهادها و دستگاههای اجرایی مربوطه را موظف کردیم که برنامههای خود را برای مدیریت سیل ارائه دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به اعلام آمادگی سپاه قدس گیلان برای اجرای پروژهها و کاهش خسارات در منطقه سیلزده تالش خاطرنشان کرد: به ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز اعلام کردیم که با برنامهریزی لازم نسبت به ساماندهی رودخانهها اقدام کند.
مرادی افزود: بیشتر بر حوزه رودخانههای خطرناک تاکید کردیم و لازم است دستگاههای اجرایی در این حوزه از منابع استانی و ملی بهره گیرند و بخشداران و فرمانداران در سطح شهرستانها نیز موظف شدند که با ساخت و سازهای بیرویه برخورد کنند.
وی با بیان اینکه بارندگیهای شدید در تمام دنیا آسیب و خسارتهایی را بهدنبال دارد خاطرنشان کرد: مهم این است که قبل از وقوع سیل و ایجاد بحران، کارها و اقدامات لازم توسط دستگاههای مختلف اجرایی و مربوطه انجام شود تا حجم و میزان فشار آب در زمان بارندگی کم شود و شاهد خسارتهای سنگین نباشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به راهاندازی سیستمی در جهت کاهش آسیبها زمان وقوع سیل تصریح کرد: این سیستم حجم آب رودخانهها را اعلام میکند و ما نیز براساس آن هشدارهای لازم را به فرمانداران و دهیاران ارائه میدهیم تا قبل از وقوع سیل، جان مردم را نجات دهند.
مرادی با بیان اینکه اقدامات آبخیزداری در مناطقی همچون شفت و ماسوله خوب بوده و بههمین دلیل میزان خسارتهای ناشی از وقوع سیل در آن مناطق کاهش یافته است گفت: در منطقه تالش نیز اقدامات اساسی برای کاهش خسارتها و آسیبهای وارده انجام شد از جمله پل شهر اسالم، ساماندهی رودخانه، بازگشایی ۵۰ راه روستایی و برطرف کردن مشکلات آب، برق و گاز که در مدت زمان کوتاه انجام شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان عدم توجه برخی دستگاههای اجرایی به قانون مدیریت بحران را از دیگر عوامل وقوع سیل و خسارتهای آن در استان دانست و بیان کرد: دستگاههای اجرایی مربوطه در مواقع بحران باید با وظایف خود آشنا باشند و بدانند که کجا وظیفه ورود دارند و از دولت اعتبار بگیرند.