محققان در مطالعه ای جدید نقش میکروبیوم های روده را در بیماری کووید ۱۹ و همچنین فواید پروبیوتیک ها را در درمان و پیشگیری از بیماری اثبات کردند.
عصر کاسپین/ شواهد تازه حاکی از وجود رابطه بین عفونت کووید ۱۹ و وضعیت میکروبیوم های روده است. این یکی از چندین فاکتور تأثیرگذار بر شدت بیماری است.
با در نظر گرفتن این حقیقت که روده رابطه شدیدی با سیستم ایمنی، وضعیت التهابی و توانایی به چالش کشیدن پاتوژن ها را دارد، میکروبیوم های روده هم میتوانند در پیامدهای ناشی از ویروس تأثیرگذار باشند. از اینرو، پروبیوتیک ها و پریبیوتیک ها در جهت کاهش عفونتهای تنفسی استفاده میشوند.
میکروبیوم های روده به چندین روش بر انتقال ویروس و روند پیشرفت بیماری تأثیر میگذارند. در همین رابطه، محققان میکروبیوم های مدفوع ۱۵ بیمار کرونایی را با افراد سالم مقایسه کردند.
محققان دریافتند افزایش میزان میکروارگانیزم های مثبت در روده میتواند بر مقابله با کووید ۱۹ تأثیر داشته باشد.
همچنین مصرف پروبیوتیک ها موجب تنظیم و تعدیل مثبت جامعه باکتریایی در رودهها میشود که همین مسئله میتواند ریسک بیماریهای مرتبط با روده را کاهش دهد.
همچنین میکروبیوم های روده اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه ترشح میکنند که تأثیر سیستمیک بر کل بدن دارد.
از اینرو محققان معتقدند هماهنگ سازی میکروبیوم های روده با مصرف پروبیوتیک ها میتواند ابزاری برای کمک به بدن در راستای مقابله با کووید ۱۹ باشد.