معاون بهداشت وزارت بهداشت: نمی توانیم مثل آلمان و فرانسه به مردم بگوییم در خانه بمانند

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سه موضوع اصلی در مدیریت کرونا وجود دارد که شامل مراقبت، حمایت و نظارت است که در این سه حوزه نیازمند همکاری هستیم.

عصر کاسپین/ علیرضا رئیسی، در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین، اظهار داشت: در حوزه حمایت، مراقبت و نظارت مشخص کرده‌ ایم که بر اساس استراتژی‌های وزارت بهداشت چه کمبودهایی داریم.

وی خاطرنشان کرد: کل بضاعت وزارت بهداشت در حوزه نظارت در بخش بهداشت محیط، ۷ هزار نفر است و فقط سه میلیون و ۲۰۰ هزار شغل در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کرده اند و با این ۷ هزار نفر در کل کشور نمی‌توانیم نظارت دقیقی داشته باشیم و گزارش‌هایی هم که در حوزه نظارت می‌دهیم، بر اساس نمونه گیری تصادفی است.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا بیان کرد: اگر در کنار هر نیروی بهداشت محیط وزارت بهداشت ۶ نفر قرار گیرند، حجم نیروهای ناظر از ۷ به ۳۵ هزار نفر افزایش پیدا می‌کند که خیلی می‌تواند به ما در کنترل و ارزیابی رعایت پروتکل‌ها کمک کند.

رئیسی یادآور شد: نظارت بر اجرای دستورالعمل‌ها و پروتکل‌ها جزو مهم‌ترین نکات برای کنترل اپیدمی‌ها و البته از نقاط ضعف ما است و با کمک سازمان بسیج، این نقطه ضعف می‌تواند پوشیده شود.

وی افزود: در حوزه مراقبت یکی از مشکلات اساسی ما این است که فردی که با هزینه بالا و سختی زیاد با آزمایش مثبت کووید ۱۹ شناسایی می‌کنیم را اطمینان نداریم که در منزل در شرایط ایزوله می‌ماند و قرنطینه را ترک نمی‌کند که نیاز به مکانیسم ردیابی بیماران داریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: کشور ما همانند برخی کشورها مانند فرانسه و آلمان نیست که به مردم بگوییم در خانه بمانید و ماهانه ۱۰۰۰ پوند یا دلار به آنها پرداخت می‌کنیم. ممکن است بیماری در یک فروشگاه مواد غذایی فعالیت داشته باشد و به او بگوییم که باید ۱۴ روز کار خود را تعطیل کنی و در منزل بمانی. این فرد ممکن است در تأمین هزینه‌های روزمره خود هم ناتوان باشد که باید از او مراقبت کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا اظهار داشت: ۸۸ درصد از مرگ و میر بیماران کووید ۱۹ مربوط به سالمندان و افراد آسیب پذیر است و اگر بتوانیم این ۸۸ درصد که حدود ۱۱ میلیون از جمعیت هستند را حمایت کنیم، کمک زیادی به کاهش بار بیماری و مرگ و میر کرده‌ایم.

رئیسی گفت: در حال حاضر در کشور حدود ۵۵۰ هزار سالمند وجود دارند که تنها زندگی می‌کنند و هیچ کسی را ندارند که نباید از منزل خارج شوند بنابراین باید ساز و کار انجام خریدهای روزانه برای آنها در نظر گرفته و از آنها مراقبت و یا داروهای مورد نیاز آنها تهیه شود.

وی افزود: تا کنون چندین جلسه برای تقویت همکاری با سازمان بسیج داشتیم و درک و شناخت درستی از توانمندی‌های نظام شبکه بهداشتی و درمانی وجود دارد و خوشبختانه تفاهم نامه‌ای که امروز امضا می‌شود منطبق بر ۷ استراتژی است که در وزارت بهداشت برای مدیریت کرونا طراحی کرده‌ایم.

مدیریت کرونا
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه