مدیرکل بهزیستی استان گیلان گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۶ هزار کودک ۳ تا ۶ ساله تحت پوشش غربالگری بینایی در استان قرار گرفتند.
عصر کاسپین/ حسین نحوینژاد با اشاره به اجرای طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم در استان گیلان اظهار داشت: این برنامه از سال ۷۴ در سازمان بهزیستی اجرایی شد و همه ساله بهصورت همزمان در سراسر کشور و گیلان اجرا میشود.
مدیرکل بهزیستی گیلان بهترین سن برای درمان تنبلی چشم را زیر ۵ سال عنوان کرد و ابراز داشت: در سال ۹۸ بیش از ۷۲ هزار کودک در سطح استان گیلان تحت غربالگری بینایی قرار گرفتند که هزار و ۷۰۰ کودک دارای اختلالات بینایی بودند.
نحوینژاد با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۶ هزار کودک ۳ تا ۶ ساله تحت پوشش غربالگری بینایی در استان قرار گرفتند افزود: هماکنون کودکان متولد ۹۴، ۹۵ و ۹۶ میتوانند با داشتن شناسنامه به پایگاههای غربالگری تحت نظارت بهزیستی استان مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه شرایط اپیدمی کووید ۱۹ در ابعاد مختلف، برنامههایی مانند برنامه ملی پیشگیری از تنبلی چشم را نیز تحت تاثیر قرار داد گفت: درحال حاضر با توجه به شرایط فعلی و هشدارهای وزارت بهداشت مبنی بر احتمال اوجگیری شیوع کرونا و تداخل آن با آنفلوآنزا، تاریخ اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم از ۱۵ تیرماه اعلام شد.
نحوینژاد برخی علائم مربوط به تنبلی چشم یا سایر مشکلات چشمی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: توجه بیشتر با یک چشم، کجکردن سر، انحراف یا پایین افتادن یک چشم وقتیکه کودک خسته یا بیمار است و مالیدن چشمها، پلک زدن زیاد و نزدیک گرفتن اشیاء به چشم از جمله این علائم هستند.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان با بیان اینکه درمان تنبلی چشم نباید به عقب بیفتد تصریح کرد: در اجرای طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم، غربالگری از طریق دستگاه و غربالگری عیوب انکساری با رعایت دستورالعملهای بهداشتی انجام میشود.
نحوینژاد با اشاره به اجرای طرح مذکور در ۳ سطح خاطرنشان کرد: کودکان در پایگاه توسط دستگاه غربالگری عیوب انکساری غربال میشوند و در صورت نیاز به معاینات تخصصی به چشمپزشک ارجاع داده میشوند.