۴۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان گیلان کشف شد

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گیلان گفت: از ابتدای سال جدید تاکنون ۴۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در گیلان کشف و ضبط شد.

عصر کاسپین/ سرهنگ علی احمدپور اظهار داشت: راه‌اندازی سامانه ۱۲۸ پلیس مبارزه با مواد مخدر گیلان در ابتدای امر اطلاع‌رسانی شد اما به نظر می‌رسد مردم گیلان هنوز با این سامانه آشنایی کامل نداشته و اکثراً با سامانه ۱۱۰ در ارتباط هستند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان گفت: با این حال از زمان راه‌اندازی این سامانه تاکنون استقبال عمومی قابل توجه بوده و به واسطه اخباری که از سامانه ۱۲۸ به دست ما رسید به توفیقات خوبی دست یافتیم که نمونه آن انهدام یک باند مواد مخدر ۴۸ ساعت گذشته در رشت بوده است.

احمدپور خاطرنشان کرد: اما اهمیت این موضوع می‌طلبد که این سامانه در فضای مجازی و حقیقی به مردم اطلاع‌رسانی شود تا بتوان اقدامات مهم‌تری را در حوزه جمع‌آوری اخبار مربوط به مواد مخدر انجام داد؛ به غیر از سامانه ۱۲۸ تلفن ۳۳۵۹۳۰۰۷ نیز به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردمی در کل استان گیلان است.

وی از آخرین آمار کشفیات مواد مخدر در گیلان خبر داد و افزود: از ابتدای سال تاکنون حدود ۴۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سطح استان گیلان کشف و ضبط شد همچنین افزایش قابل توجهی را در کشفیات مواد مخدر صنعتی مانند هروئین و مواد توهم‌زا نظیر حشیش شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه نیمی از زندانیان فعلی گیلان به واسطه اقدامات مجرمانه در حوزه مواد مخدر و یا اقدامات مجرمانه در راستای ابتلا به مواد مخدر در زندان‌ها به سر می‌برند گفت: متاسفانه حجم بالایی از زندانیانی که از زندان آزاد می‌شوند به جهت از دست دادن جایگاه اجتماعی خود مجدداً به تهیه و توزیع مواد مخدر گرایش پیدا کرده و از این مسیر امرار معاش می‌کنند.

احمدپور ابراز داشت: در تقسیم‌بندی جرایم مواد مخدر افراد به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یک عنصر فرد قاچاقچی است که اقدام به تهیه توزیع کرده و در قبال اقدامات مجرمانه خود دستگیر می‌شود و عنصر بعدی فرد معتادی است که به دلیل کج روی‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد مانند نزاع، درگیری و قتل در زندان به سر می‌برد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان غفلت فرد و یا خانواده‌ها را عمده‌ترین عامل در گرایش به مواد مخدر تلقی کرد و ابراز داشت: زمانی که خانواده‌ها از فرزندان خود غفلت می‌کنند فرزندشان با حضور در محیط‌های ناسالم و معاشرت با افراد ناباب گرفتار مواد مخدر می‌شوند.

احمدپور گفت: در بسیاری از موارد علت درگیر شدن جوانان با مواد مخدر ناتوانی در «نه» گفتن در محافل دوستانه است و همچنین این تصور غلط که فکر می‌کنند یک بار استعمال مواد مخدر اعتیادی در پی ندارد؛ اکنون بسیاری از انواع مواد مخدر و برخی از قرص‌های روان گردان با یک بار مصرف در فرد اعتیاد ایجاد می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه در علل گرایش افراد به مواد مخدر شخصیت فرد، خانواده و دوستان و همسالان نقش کلیدی دارند افزود: در این راستا فضای مجازی، نهادهای حاکمیتی، آموزش و پرورش و همه دستگاه‌هایی که متولی اقدامات فرهنگی هستند تاثیر بسزایی دارد و اگر همه مشارکت لازم را داشته باشند شاید بسیاری از جوانان به مواد مخدر گرایش پیدا نکنند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان تصریح کرد: حدود بیش از ۲۰ درصد فروشندگان و خرده فروشان مواد مخدر به جهت نداشتن کسب و کار به توزیع مواد مخدر روی می‌‌آورند و از آن‌جایی که توزیع و پخش مواد مخدر سود سرشاری دارد این افراد به سوی این کار ترغیب می‌شوند.

احمدپور گفت: در حال حاضر در استان گیلان ۶۰ درصد مصرف‌کنندگان مواد مخدر تریاک مصرف می‌کنند که این به باور غلطی که تصور می‌کنند تریاک سبب تسکین آلام آن‌ها می‌شود برمی‌گردد؛ بعد از تریاک حشیش، شیشه و گل بیشترین موارد مصرف معتادین در استان گیلان است.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه پلیس در جهت مبارزه با مواد مخدر عنوان داشت: کارشناسان ما در زمینه آگاه‌سازی خانواده‌ها در حوزه مواد مخدر در فضای مجازی حضور مستمر دارند و در فضای مجازی شاد که مورد استفاده دانش‌آموزان است و در بستر مجازی آموزشی دانشجویان حاضر هستند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان اظهار داشت: در اینستاگرام نیز کانالی به نام «پادزهر» راه‌اندازی شده که به شکل روزانه و هفتگی محتواهای مربوط به مبارزه با مواد مخدر را منتشر می‌کند که یادگیری آن‌ها برای هر خانواده‌ای تازگی داشته و جالب است.

احمدپور خاطرنشان کرد: در معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان گیلان نیز به صورت مستمر در بستر فضای مجازی محتواها و انیمیشن‌های آگاه‌سازی مربوط به آسیب‌های اجتماعی را بارگزاری می‌کنند که مشاهده این محتواها به نفع خانواده‌ها است.

وی با بیان اینکه پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان در برنامه‌های زنده رادیویی و تلویزیونی و سایت‌ها حضور مستمر دارد عنوان داشت: سعی کردیم تا با بهره‌گیری حداکثری از فضای مجازی محدود شدن فعالیت‌های حضوری به واسطه شیوع کرونا را جبران کنیم.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان با تأکید بر اینکه خانواده‌ها باید توجه خود را به نوجوانان و محیط پیرامون آن‌ها معطوف کنند بیان کرد: درخواست‌ ما از خانواده‌ها این است که مواظب رفتار فرزندان خود به‌ویژه در محیط خارج از خانه باشند.

احمدپور ابراز داشت: همچنین از همه گیلانیان درخواست داریم که در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مجرمانه تهیه و توزیع مواد مخدر مراتب را به ما اطلاع‌رسانی کرده و با اطلاع‌رسانی به موقع موارد مذکور ما را در برخورد قاطع با باندهای مواد مخدر استان یاری کنند.

مواد مخدر
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه