رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به اینکه در خرداد ماه به تولید ۳ تا ۳.۵ میلیون دوز واکسن در ماه می رسیم، گفت: تا پایان مرداد ماه ۳۰ میلیون دوز واکسن تولید و تقدیم وزارت بهداشت می شود.
عصر کاسپین/ محمد مخبر در مراسم آغاز فاز ۳ مطالعات بالینی اولین واکسن کووایران برکت گفت: تا پایان اردیبهشت ماه یک میلیون دوز واکسن، تا پایان خرداد سه تا ۳.۵ میلیون دوز، تا پایان تیر ماه ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز و تا پایان مرداد ماه ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز واکسن تولید میشود.
وی افزود: تا پایان مرداد ماه ۳۰ میلیون دوز واکسن ایرانی کرونا تولید و تقدیم وزارت بهداشت خواهد شد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تاکید کرد: برنامه ریزی ما این است که در شهریور ماه تولید واکسن را به ۲۰ میلیون دوز در ماه برسانیم.
مخبر با تاکید بر اینکه از طریق واکسن برکت و تولیدات سایر افراد و همچنین از طریق واردات فکر میکنم طی سه تا چهار ماه آینده دغدغه عمومی واکسن برای مردم ایران رفع میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تحریمها مشکلی در تولید واکسن ایجاد کرده، گفت: تاکنون دو فاز را اجرایی کردهایم که در فاز اول سه تا ۳.۵ میلیون دوز در ماه بوده که تجهیزات آن کامل شده و همچنین در اردیبهشت ماه یک میلیون دوز واکسن از همین خط تحویل میدهیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تاکید کرد: خط دوم تولید واکسن تمام تجهیزات آن آماده ودر حال فعالیت است و در مجموع تا پایان خرداد ماه به تولید ۱۵ میلیون دوز واکسن خواهیم رسید.
به گفته مخبر، شرکتهای دانش بنیان نیز کمکهای زیادی به ما کردند و بخش زیادی از مشکلات ما حل شد، تحریمها بی تأثیر نبوده و اگر این تحریمها نبودند میتوانستیم طی چند ماه علاوه بر تولید با واردات مشکل واکسن را حل کنیم که البته تولید واکسن در دنیا مشکل دارد و در هیچ جا میان عرضه و تقاضا ارتباط منطقی وجود ندارد. به هر حال قطعاً تحریمها مؤثر بوده و جلوی برخی از محمولهها گرفته شده اما ستاد اجرایی به هیچ وجه در واردات نقشی نداشته و تمام تمرکز ما بر تولید بوده است.
وی با اشاره به اینکه به هیچ وجه فکر نمیکردیم به این سرعت به تولید واکسن برسیم، تاکید کرد: توقف فاز سه مطالعات بالینی واکسن کرونا به صورت مقطعی کذب محض است و از وقتی شروع کردیم وضع ما هر روز بهتر شده و راندمان مان نسبت به روزهای اول ۱۰ تا ۱۵ برابر شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا کارخانه جدیدی راه اندازی کردهایم، گفت: اگر این ظرفیت در کشور وجود داشت قطعاً این کار را نمیکردیم و با تلاشی که انجام شده امیدواریم بتوانیم مشکل واکسن در منطقه را حل کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که واکسن محدودیت سنی دارد یا خیر گفت: هیچ محدودیت سنی ندارد و بر اساس پروتکلها و اطمینان از نتیجه سنی را مطرح میکردند اما در مجموع محدودیت سنی نداریم.
وی در خصوص سایر مسیرهای تولید واکسن گفت: از شش مسیر تولید واکسن را دنبال میکنیم و همه مسیرها به تست انسانی رسیده و به محض اینکه از خط سه مطمئن شویم تولیدات دیگر را آغاز خواهیم کرد و هر وقت لازم باشد تولید را شروع میکنیم.