مرمت خانه آوانسیان با حمایت شهرداری رشت، راهاندازی کارگروههایی با مشارکت نخبگان برای تدوین چشماندازهای راهبردی، برگزاری فراخوان مرمت ساختمانهای قدیمی و نقش مؤثر شهرداری در بازگشایی تالار مرکزی شهر از جمله موضوعاتی است که در مراسم تجلیل از مفاخر و مشاهیر استان گیلان مورد تاکید قرار گرفت.
عصر کاسپین/ سید امیر حسین علوی شهردار رشت روز گذشته در مراسم تجلیل از مفاخر و مشاهیر استان گیلان ضمن برشمردن ظرفیتهای غنی علمی و فرهنگی گیلان اظهار داشت: تمام تلاشم این است که سرعت اقدامات مدیریت شهری در امور فرهنگی و هنری را افزایش دهم.
شهردار رشت سه ماهه اخیر فعالیت شهرداری رشت را دورانی پرالتهاب و بدون همراهی مناسب با این مجموعه خواند و گفت: سازمانها و معاونتهای شهرداری کارنامه بسیار خوبی داشتند.
سید امیر حسین علوی با بیان اینکه فراخوان مرمت ساختمان ساعت، ساختمان فرهنگ و هنر و عمارت میرزا خلیل رفیع برگزار شده است، افزود: استفاده از این داشتههای ارزشمند شهر رشت همانند شهرهایی مانند یزد و اصفهان از جمله آرزوهایی بزرگی است که قصد داریم به سرعت نسبت به عملیاتی کردن آنها اقدام کنیم.
وی حضور نخبگان و مشارکت آنها در موضوعات شهری را لازم و ضروری و از اهداف مهم شهرداری رشت دانست و اضافه کرد: ما داعیه مدیریت اسلامی داریم اما برخلاف ما بسیاری از کشورهای اسلامی از آموزههای خود به بهترین نحو استفاده میکنند.
شهردار رشت ابراز داشت: نخستین جلسه راهبردی و چشمانداز شهر رشت به زودی برگزار میشود و قصد داریم در ذیل آن کارگروههای مختلفی را برای مشارکت دادن نخبگان، مفاخر، مشاهیر و حوزههای مختلف علمی در طراحی اولویتها و برنامههای راهبردی شهرداری تعریف نماییم.
رضا ثقتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در این مراسم ضمن تجلیل از استاد رضا و فریدون نوزاد و استاد ماچیانی و خمامیزاده به عنوان پایهگذاران انجمن مفاخر گیلان افزود: زمینههای فعالیت مشترک و تعاملات ارشاد اسلامی و شهرداری رشت بسیار گسترده و به هم پیوسته است.
ثقتی شهرداری رشت را تکیهگاهی بزرگ و خوب برای پیشبرد اهداف فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان خواند و ضمن تاکید بر استفاده از وجهه حقیقی و حقوقی این نهاد تصریح کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای شهردار رشت در هر منسب و جایگاهی، توجه به مقوله فرهنگ و هنر است و ایشان به ویژه در خلال چند ماه اخیر همواره از حامیان این حوزه بوده و هستند.
وی نقش شهرداری رشت در بازگشایی تالار مرکزی شهر را بسیار تعیین کننده و مؤثر دانست و گفت: شهری که خیابانهایش مزین به نام شهدا و مفاخر علم و ادب باشد، یک پیام واحد برای همه خواهد داشت و شهری زنده و پویا است. بنابراین ما تحقق کامل این موضوع را به نمایندگی از انجمن مفاخر از شهرداری رشت انتظار داریم.
ثقتی ابراز داشت: انجمن مفاخر و آثار فرهنگی استان پایگاه ثابت و دفتر در خور شأنی ندارد، بنابراین پیشنهاد دادیم تا خانه آوانسیان را با حمایت انجمن مفاخر، ارشاد اسلامی و با حمایتهای شهرداری رشت به شکل آراسته و وزینی برای این هدف آماده و مرمت کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان افزود: در راستای چاپ آثار نویسندگان و هنرمندان هم اگر حمایت و سرمایهگذاری شهرداری رشت رقم بخورد، در حوزه نشر شاهد فضایی بسیار مثبت و رو به جلو خواهیم بود.
ثقتی با بیان اینکه هنوز نماد و تندیس بسیاری از مفاخر شهر رشت و استان گیلان ساخته و در این شهر جانمایی نشده است اضافه کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان میتواند لیستی از این مفاخر و مشاهیر را تهیه کرده و تحویل شهرداری رشت دهد.
وی با تاکید بر اینکه به جهت حضور مؤثر سید امیر حسین علوی در شهرداری رشت شاهد ورود سرمایهگذاران به این شهر هستیم، گفت: از اعضای شورای اسلامی شهر رشت هم تشکر میکنیم و امیدواریم آرامشی که در حوزه فرهنگ و هنر به سبب حضور شهردار رشت ایجاد شده همچنان ادامه یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: برای اولین بار است که میبینیم در شهر رشت و زمانی که هنوز به اسفند ماه وارد نشدهایم، برنامههای فرهنگی و هنری ویژه ایام نوروز شهرداری تدوین و تهیه شده است و بدون شک همه این اتفاقات خوب به سبب حضور سید امیر حسین علوی رخ داده است.
ثقتی اظهار داشت: اقدامات و عملکرد خوب شهرداری رشت در حوزههای مختلف مطمئنا موجبات جلب و حفظ سرمایههای اجتماعی را فراهم میسازد.
امیری رئیس انجمن مفاخر و آثار فرهنگی استان گیلان نیز در این مراسم با بیان اینکه قدمت این انجمن به بیش از نیم قرن برمیگردد، یادآور شد: استفاده از ظرفیت فکری و پژوهشی مفاخر در نشستهای تخصصی فرهنگی شورای شهر و شهرداری و حمایت از برگزاری تجلیلها و بزرگداشت ها از جمله مطالبات مهم این انجمن به شمار میرود.
رئیس انجمن مفاخر و آثار فرهنگی استان گیلان، افزایش المانهای فرهنگی در سطح رشت را خواستار شد و گفت: از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری رشت برای تجلیل از مفاخر و چهرههای برجسته فرهنگی قدردانی می کنم.
دکتر موسوی نیز در این جلسه با بیان اینکه پرداختن به مقوله فرهنگ و هنر آثار ارزشمندی را به همراه دارد، تصریح کرد: امیدوارم بتوانم با بضاعتی که دارم عنصر شایستهای برای این شهر باشم.
وی ایجاد دبیرخانه دائمی رشت پژوهی در محل سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری رشت را خواستار شد و خاطر نشان کرد: از شهرداری رشت تقاضا میکنم که برای تحقق این اتفاق همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند.
دکتر موسوی ادامه داد: با ایجاد دبیرخانه دائمی رشت پژوهی امکان برگزاری برنامههای روز رشت و یا قدردانی از آثار و کتب با مضمون شهر رشت فراهم میشود.
در پایان دیگر مفاخر و مشاهیر استان گیلان به بیان پیشنهادات و دغدغه های خود در زمینه فرهنگ و هنر پرداختند.