فرماندار رشت با اشاره به اینکه با ادامه بازرسیها و نظارت ها، با اصرار بر تکرار مواردی مانند کمفروشی، تعطیلی خودسرانه، عدم رعایت وزن چانه، عدم رعایت نکات بهداشتی و ساعات پخت از سوی واحدهای متخلف نانوایی برخورد خواهد شد، اظهار داشت: در طی یک هفته گذشته سه واحد نانوایی به دلیل اصرار بر تکرار تخلف، پلمپ گردیده اند.
عصر کاسپین/ دکتر امام پناهی در حاشیه بازدید از واحدهای نانوایی سطح شهر رشت که با همراهی دکتر اسحاقی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیرکل جهاد کشاورزی و معاون اداره کل تعزیرات استان صورت پذیرفت؛ با اشاره به این موضوع که پایین بودن کیفیت نان یکی از عوامل مهم در بالا بودن ضایعات آن می باشد، اظهار داشت: بالا بودن کیفیت و دسترسی آسان به نان مورد نیاز به واسطه رعایت ساعات پخت و ایام تعطیلی ماهیانه توسط واحدهای نانوایی، از جمله عوامل موثر در کاهش خرید غیر ضرور و پایین بودن هدر رفتن نان است.
فرماندار رشت با بیان این مطلب که از مجموعه ۹۲۵ واحد نانوایی فعال در سطح شهرستان، ۴۶۵ واحد در شهر رشت مستقر و در حال ارائه خدمات به مشتریان می باشند، گفت: در پی بازدیدهای مستمر و نظارت بر عملکرد واحدهای نانوایی در سطح شهرستان رشت، از ابتدای سال جاری تاکنون برای ۱۸۰ واحد متخلف اخطار مرحله اول صادر و نسبت به اخذ تعهد نامه محضری از آنان اقدام و ۳۰ واحد نیز با دریافت اخطار دوم مشمول کسر ۳۰ درصد از سهمیه آرد گردیده اند.
وی افزود: با هدف جلوگیری از بروز اختلال در امر تهیه نان و ارائه خدمات مطلوب تر به همشهریان، سهمیه کسر شده از نانوایان متخلف در بین واحدهای نانوایی مجاور و مستقر در همان منطقه تقسیم شده است.
امام پناهی ادامه داد: در طی هفته اخیر سه واحد متخلف نانوایی به دلیل عدم رعایت استانداردها و بی توجهی به تذکرات، پلمپ گردیدهاند.
نماینده عالی دولت در مرکز استان با اشاره به اینکه در فرهنگ ایرانی نان به عنوان برکت سفره معرفی و بالا بودن ضایعات آن نوعی بی احترامی تلقی می شده است، بر لزوم تشویق نانوایان متعهد تاکید و خاطرنشان کرد: ۶۰ واحد نانوایی منتخب که با رعایت معیارهای بهداشتی، کیفی و ساعات پخت در ارائه خدمات به همشهریان کوشا بوده اند، با اختصاص سهمیه آرد فوق العاده و افزایش ساعات پخت مورد تقدیر قرار گرفته اند.
فرماندار رشت با بیان اینکه بسیاری از نانوایان به صورت موروثی در زمینه پخت نان اشتغال داشته و اهتمامی در خور تقدیر نسبت به رعایت احترام برکت سفره ایرانی، حفظ کیفیت نان و رعایت ساعات کار و مسائل بهداشتی دارند، اظهار داشت: در نظر است تا با تشدید و تداوم نظارتها، نسبت به این عزیزان سیاستهای تشویقی اتخاذ و با معدود نانوایانی که تلاش و تعهد همکاران خود را زیر سوال می برند، برخورد قاطع صورت گیرد.