باورهای مردم نسبت به سرطان اشتباه است

مدیر مرکز کلینیک فوق‌تخصصی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی با بیان اینکه باورهای مردم نسبت به سرطان اشتباه است، اظهار کرد: رسانه‌ها می‌توانند در زمینه اصلاح این باورها گام بردارند.

عصر کاسپین/ دکتر حمید احمدی در نشست خبری «پنجمین پویش سراسری سرطان معتمد» که امروز، یکشنبه، ۱۶ مهر در پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی برگزار شد، با بیان اینکه بسیاری از مردم نسبت به ابزار آلات تشخیص بیماری‌ها ترس دارند، اظهار کرد: بسیاری نسبت به ماموگرافی واهمه دارند در حالی که اساس غربالگری سرطان مبتنی بر ماموگرافی است.

مدیر مرکز کلینیک فوق‌تخصصی پژوهشکده معتمد سرطان جهاد دانشگاهی ادامه داد: باورهای غلط محدود به ترس از ماموگرافی نمی‌شود. برخی به معاینه شخصی تاکید دارند در حالی که معاینه شخصی به هیچ وجه کامل نیست؛ چرا که توده، زمانی توسط شخص قابل تشخیص می‌شود که حداقل ۲ سانتیمتر شده باشد.

دکتر آسیه الفت، معاون پژوهشی و مدیر پنجمین پویش سراسری سرطان معتمد جهاد دانشگاهی نیز در این نشست خبری اظهار کرد: ما به دنبال پویش آگاهی‌بخشی زنان در ارتباط با موضوع غربال‌گری، علائم ابتلا به سرطان و عوامل موثر بر این بیماری هستیم.

وی با اشاره به اجرای پنجمین پویش سراسری سرطان معتمد در ایران، گفت: این پویش را مانند سایر پویش‌های جهانی با هدف تحت پوشش قرار دادن بخشی از زنان اجرا می‌کنیم و در آن برنامه‌های آموزشی، تشخیصی و درمانی اجرا می‌شود.

معاون پژوهشی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی با بیان اینکه با معاینات جزیره‌ای نمی‌توان میزان ابتلا به سرطان را کاهش داد، افزود: برخی نسبت به اجرای درمان رایگان در این پویش انتقاداتی وارد می‌کنند. ما با اجرای برنامه‌های نمادین در این پویش به دنبال آشنایی زنان با بیماری سرطان پستان هستیم. شاید سیاست‌گذاری‌ها به این نحو است که در این حوزه اطلاع‌رسانی کم باشد و مردم با بیماری‌های دیگر مانند دیابت بیشتر آشنا شوند.

دکتر الفت با بیان اینکه میزان آشنایی مردم با بیماری سرطان پستان کم است، اظهار کرد: ما به صورت تخصصی در زمینه سرطان پستان فعالیت می‌کنیم و در این پویش ضمن ارائه درمان رایگان، به بسیاری از پرسش‌های مراجعه‌کنندگان پاسخ می‌دهیم. ما در این پویش درباره اهمیت ماموگرافی از سن ۴۰ سالگی به بعد، چگونگی معاینه توسط شخص و مراجعه به پزشک در زمان مناسب اطلاع می‌دهیم.

وی گفت: شعبه یک پژوهشکده معتمد به بیماران خدمات ارائه می‌دهد و مرکز خاوران به عنوان شعبه دوم برای ارائه خدمات به بیماران در حال آماده‌سازی است. همچنین برخی از مراکز ما در استان‌های گیلان، ایلام و آذربایجان غربی در حال راه‌اندازی هستند. ما دست یاری به سوی دیگران دراز می‌کنیم چرا که یک پژوهشکده به تنهایی نمی‌تواند در زمینه سرطان گام بردارد.
دکتر راحله انوری در این نشست خبری با اشاره به آغاز معاینه رایگان زنان از ۱۵ مهر در مرکز مستقر در میدان ونک گفت: اگر فرد نیاز به درمان داشته باشد، کارت وی‌آی‌پی دریافت می‌کند و به مراکز درمانی معرفی می‌شود. افراد برای اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۸۸۶۴۱۳۹۸ تماس بگیرند.

وی با بیان اینکه با همکاری هلال احمر توانسته‌ایم چند دستگاه اتوبوس آمبولانس در اختیار بگیریم، گفت: این اتوبوس آمبولانس‌ها در مناطق پرجمعیت و پرتردد شهر تهران حضور دارند. متخصصان ما در این اتوبوس آمبولانس‌ها خدمات معاینه و آموزش رایگان را در اختیار شهروندان تهرانی قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران با همکاری شهرداری در نظر داریم که خدمات معاینه و آموزش رایگان را در اختیار مردم قرار دهیم، گفت: معاونت فرهنگی و اداره سلامت شهرداری در این زمینه با ما همکاری می‌کنند و اولین برنامه در منطقه ۴ اجرا می‌شود.

مدیر روابط عمومی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی گفت: برنامه‌های پنجمین پویش سراسری سرطان معتمد از ۲۹ مهر تا ۵ آبان در سطح پارک‌های شهر تهران از جمله پارک‌های المهدی، خاوران و خیام برگزار می‌شود. همچنین این پویش در پارک لاله در روز ۱۹ مهر ماه برگزار می‌شود. البته برنامه‌های ما محدود به شهر تهران نیست و در استان‌های گیلان، ایلام، سیستان و بلوچستان، کردستان و آذربایجان غربی نیز برگزار می‌شود.

دکتر انوری در پایان گفت: برنامه بهبودیافتگان سرطان نیز در روز ۹ آبان به عنوان حُسن ختام پنجمین پویش سراسری سرطان برگزار می‌شود.

سرطان
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه