دکتر محمود عاطف راد در آیین نکوداشت هفته بیمه سلامت ضمن تبریک هفته بیمه سلامت و گرامیداشت تلاش های مدافعان سلامت با اشاره به شعار محوری بیمه سلامت ؛” بیمه سلامت همگانی گامی به سوی تحقق عدالت اجتماعی” اظهار کرد:با تصویب قانون بیمه همگانی خدمات درمانی در سال ۱۳۷۳ مبنی بر اینکه دولت موظف به فراهم آوردن پوشش بیمه درمانی پایه برای آحاد مردم است بیش از ۹۸ درصد مردم از بیمه پایه برخوردار شده اند.
عصر کاسپین/ وی افزود:سازمان بیمه سلامت در راستای تحقق عدالت اجتماعی روش هایی از قبیل توسعه پوشش فراگیر بیمه ، افزایش خدمات و عمق خدمات ، حفاظت مالی از بیمه شدگان را اجرایی کرده است.مدیر کل بیمه سلامت استان خاطرنشان کرد: از جمعیت ۲ میلیون و ۵۰۳ هزار نفری استان گیلان ،یک میلیون و ۳۰۶ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که یک میلیون و یکصد هزار نفر از بیمه سلامت رایگان برخوردار می باشند.
وی با اشاره به ۱۹۱۳ مرکز طرف قرارداد با بیمه سلامت شامل مطب ، داروخانه ، آزمایشگاه ، تصویربرداری ، توانبخشی ، درمانگاه و بیمارستان و … تصریح کرد :بیش از ۴ میلیون بار بیمه شدگان بیمه سلامت به این مراکز مراجعه داشته اند و۱۳۴۸۰ میلیارد ریال به موسسات طرف قرار داد پرداخت شده است.
دکتر عاطف راد با بیان اینکه همه افراد ساکن روستا تحت پوشش رایگان بیمه سلامت می باشند ، اذعان کرد:افراد فاقد بیمه در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه رایگان سلامت هستند همچنین افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیز از بیمه رایگان سلامت برخوردارند.مدیر کل بیمه سلامت استان بیان کرد:طی سال گذشته دولت در مناطق کم برخوردار نیز افراد فاقد بیمه را احصا کرده و این افراد از خدمات بیمه سلامت رایگان بهره مند شده اند.
وی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته سه دهک پایین درآمدی تحت پوشش بیمه رایگان سلامت بوده اند ، اذعان داشت:امسال دو دهک دیگر اضافه شده و ۵ دهک پایین درآمدی تحت پوشش بیمه رایگان سلامت هستند .مدیرکل بیمه سلامت گیلان از تاسیس و استقرار صندوق بیماران خاص و صعب العلاج خبر داد و گفت:با تاسیس و استقرار این صندوق از آبان ماه سال گذشته ، تعداد بیماری های خاص و صعب العلاج از ۵ به ۱۰۷ بیماری و تعداد بیماران خاص و صعب العلاج از ۳ هزار به ۴۳۵۳۹ نفر رسیده است.
وی یادآورشد:از آغاز تاسیس این صندوق تاکنون جهت ۱۹۵۷۶۴ بار مراجعه بیماران خاص و صعب العلاج به مراکز درمانی استان ، ۲۱۷ میلیارد تومان توسط اداره کل بیمه سلامت استان پرداخت شده است.مدیرکل بیمه سلامت گیلان خاطر نشان کرد: بیماری دیابت با ۱۳ هزار و ۹۰۰ نفر و سرطان (انواع سرطانها) با هشت هزار و ۸۸۱ نفر بیشترین آمار را در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج استان به خود اختصاص دادهاند.
وی با بیان اینکه این بیماران از پوشش بیمهای رایگان برخوردار می باشند ، اظهار کرد: ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی خدمات مرتبط با بیماری توسط بیمه پرداخت و در مواردی مانند دیالیز در مراکز خصوصی نیز حتی تا ۱۰۰ درصد تعرفه خصوصی خدمات مرتبط با بیماری خاص توسط بیمه سلامت پرداخت میشود.دکتر عاطف راد ؛ نشان دار کردن و تدوین بسته های خدمتی ، پرداخت هزینه های بیمه پایه و تکمیلی ، اعطای تسهیلات قرص الحسنه را از مزایا و خدمات صندوق بیماران خاص و صعب العلاج عنوان کرد.
مدیر کل بیمه سلامت استان یادآور شد: در سال گذشته ۶۰۰ میلیارد ریال بابت سهم سازمان بیمه سلامت و صندوق بیماران خاص و صعب العلاج به موسسات طرف قرارداد و طی ۶ ماهه نخست سال جاری نیز ۱۵۰۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.
وی در تشریح اقدامات اداره کل بیمه سلامت استان در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصریح کرد:انعقاد قرارداد با ۳ مرکز خدمات ناباروری استان شامل بیمارستان الزهرا ، بیمارستان پارس و کلینیک مهر ، پرداخت ۸/۵ میلیارد تومان بابت هزینه های درمان ۱۹۹۵ نفر از زوجین نابارور شناسایی شده ، رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی ، افزایش پوشش داروهای ناباروری از ۱۵ به ۶۳ قلم ، پوشش بیمه حمایتی زوجین نابارور ، برای خانم ها تا سن ۴۹ و آقایان بدون محدودیت سنی از اقدامات اداره کل بیمه سلامت در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.
دکتر عاطف راد خاطرنشان کرد:کاهش خودپرداخت در مراکز طرف قرارداد از ۳۰ به ۱۵ درصد برای خدمات سرپایی و از ۱۰ به ۵ درصد برای خدمات بستری از اقدامات اداره کل بیمه سلامت در راستای حمایت از مددجویان بهزیستی است.
دکتر عاطف راد ، ارایه خدمات در ۱۷۷ مرکز جامع سلامت با همکاری ۳۰۸ پزشک ، ۵۵ دندانپزشک و ۲۴۶ ماما ، همکاری ۱۹۸ پزشک در مناطق شهری با جمعیت بالاتر از ۲۰ هزار نفر در تشکیل پرونده و بیماریابی ۲۰۲ هزار بیمه شده با هدف شناسایی دیابت ، فشار خون و ارتقای سلامت شهروندان را از اقدامات بیمه سلامت استان در راستای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه نسخه نویسی الکترونیکی سرپایی و استقرار سامانه تبادل و رسیدگی الکترونیکی اسناد بستری بصورت صددرصد در استان اجرا شده است ، تصریح کرد:نسخه نویسی الکترونیکی به عنوان پیش نیاز پرونده الکترونیک سلامت و منجر به ارتقای سطح سلامت آحاد شهروندان می شود.
عاطف راد گفت:راهاندازی سامانه غیرحضوری شهروندی برای مشاهده سوابق بیمهای و درمانی، اجرای اصالت سنجی داروها و تجهیزات از طریق ارتباطات سامانهای و اجرای طرح حذف ارز ترجیحی دارو به صورت سامانهای از دیگر اقدامات بیمه سلامت در حوزه خدمات الکترونیک است.
وی استقرار کامل نسخه الکترونیک را پیش نیاز نظام ارجاع الکترونیک ، پیش نیاز برنامه های حمایتی کاهش پرداخت از جیب مانند دارویار ، صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج ، حمایت های مربوط به گروه های ویژه درآمدی شامل کمیته امداد ، توانخواهان بهزیستی و دهک های درآمدی کم توان مالی عنوان کرد و افزود:ماهانه حدود ۲۵۵ هزار نسخه الکترونیک برای بیمه شدگان استان توسط پزشکان نسخه نویسی شده و از سوی موسسات استان نسخه پیچی می شود.
مدیر کل بیمه سلامت استان گفت: پوشش بیمه ای مادران باردار ، شیرده به همراه فرزندان زیر ۵ سال و زوجین نابارور ، برقراری پوشش بیمه ای برای ۹۶۰۳۲ مادر باردار ، شیرده به همراه فرزندان زیر ۵ سال ، ارایه خدمات غیر حضوری بیمه ای با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری به نشانی bimehsalamatiranan.ir از دیگر خدمات بیمه سلامت به جامعه هدف است.وی ، صدور اولیه و تمدید بیمه سلامت همگانی ایرانیان ، مشاهده سوابق بیمه ای ، مشاهده تاریخچه خدمات درمانی دریافت شده از جمله کد رهگیری خدمات ، ثبت درخواست نشان بیماران خاص و صعب العلاج ، ثبت درخواست حمایت دولت ، ثبت شکایات را از قابلیت های سامانه خدمات غیرحضوری bimehsalamatiranan.ir عنوان کرد.
دکتر عاطفراد خاطرنشان کرد:سامانه تلفنی ۱۶۶۶ به صورت شبانه روزی و ۳۳۹۹ در ساعات اداری از جمله راه های ارتباطی با بیمه سلامت گیلان است و علاقمندان با مراجعه به سامانه خدمات شهروندی با شماره گیری # ۱۶۶۶* می توانند از پوشش بیمه ای خود در بیمه سلامت مطلع شوند.مدیرکل بیمه سلامت استان با تاکید بر ترویج و نهادینه کردن فرهنگ پیشگیری در جامعه اذعان کرد:سال ۱۴۰۲ ، نگاه سازمان بیمه سلامت پیشگیری است که در این راستا معاونت پیشگیری در سازمان بیمه سلامت راه اندازی شده است.
وی ، کسب لوح تقدیر و قرار گرفتن جز چهار استان برتر در نظارت الکترونیک ، دریافت لوح تقدیر در اجرای بهره وری ، کسب رتبه اول در جشنواره شهید رجایی بین کلیه دستگاه های اجرایی استان و … را از افتخارات و حاصل تلاش های کارکنان بیمه سلامت استان عنوان کرد.
وی گفت : امید است با تلاش و روحیه جهادی بتوانیم خدمات بیشتری را به مردم شریف و بزرگوار استان گیلان ارایه دهیم.
گفتنی است؛ آیین نکوداشت هفته بیمه سلامت با حضور سردار آقازاده رئیس مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم شهرستان های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی ، بهروزی فر نماینده مردم شهرستان های فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی ، ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، نماینده استاندار و مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان ، معاونین دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، شورای شهر رشت ، مدیران شبکه های بهداشت و درمان و روسای بیمارستان های استان و … در سالن همایش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رشت برگزار شد.