معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان مشکلات روند دریافت ارز برای صنایع گفت: درحال حاضر بیش از ۷۰۰ واحد صنعتی کشور به دلیل عدم تامین مواد اولیه قادر به تولید نیستند که در صورت تامین نیاز؛ آنها می توانند میزان تولید را ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهند.
عصر کاسپین/ فرشاد مقیمی امروز در نشست با مدیران واحدهای صنعتی و بررسی مسائل آنها در محل سالن اجتماعات شرکت شهرکهای صنعتی گیلان، در خصوص مشکلات برخی از شرکت های صنعتی فاقد سند گفت: در حال حاضر ۸۳ درصد اراضی شهرکهای صنعتی کشور دارای سند است که از این میزان۶۳ درصدشان سند تفکیکی دارند.
وی خواستار برگزاری نشستی مشترک با مسئولان دادگستری استان و استاندار گیلان شد تا مشکلات مربوط به صدور سند مالکیت برای واحدهای صنعتی طرح و برای رفع آن چاره اندیشی شود.
مقیمی تصریح کرد: بخشی از مسائل مطرح شده که در حوزه وظایف شهرهای صنعتی است باید ظرف ۱۰ روز آینده در داخل این مجموعه تعیین تکلیف شود و نتایج آن به سازمان اعلام شود.
بیش از ۷۰۰ واحد صنعتی کشور به دلیل عدم تامین مواد اولیه قادر به تولید نیستند
وی در مورد مشکل ارزی که برخی از فعالان اقتصادی با آن مواجهاند نیز گفت: توسط اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مجموعه اقداماتی برای رفع این مشکل فعالان اقتصادی انجام شده و روند دریافت ارز از ۱۰۰ روز به ۶۰ روز کاهش یافته است و در پی آن هستیم ارز را خود تعیین تکلیف کنیم که این امر نیازمند هماهنگی های لازم و اصلاح قوانین است.
مقیمی تصریح کرد: درحال حاضر بیش از ۷۰۰ واحد صنعتی کشور به دلیل عدم تامین مواد اولیه قادر به تولید نیستند که در صورت تامین نیاز آنها می توانند میزان تولید را ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهند.
ظرفیت تولید برق سال آینده در شهرکهای صنعتی کشور به ۸۱۹ مگاوات برق خواهد رسید
وی با اشاره به رفع مشکل برق شهرکهای صنعتی استان اظهار کرد: در داخل شهرکهای صنعتی اقداماتی در این رابطه انجام شده که منجر به تولید بیش از ۷۹۸ مگاوات برق شده است و در سال ۱۴۰۳ نیز ۲۱ مگاوات بر این ظرفیت اضافه می شود که مجموعاً ظرفیت تولید برق سال آینده در شهرکهای صنعتی کشور به ۸۱۹ مگاوات برق خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲، از محل سرمایه گذاری در این حوزه ۴۱۹ مگاوات برق به ظرفیت اضافه می شود، گفت: وزارت نیرو امکان تولید برق را فراهم کرده و محدودیت ها را با جایگزینی نفت به جای گاز حل کرده است.
مقیمی، بهسازی و بازسازی را یکی از کلیدیترین و راهبردیترین روش های رونق تولید دانست و افزود: در سال ۱۴۰۰ رقمی معادل ۳۷ درصد برق کشور در بخش صنعتی مصرف شد که ۶۷ درصد این میزان در الکتروموتورهای بخش صنعت بوده است و می توان با به روز رسانی الکتروموتورها و افزیش بهره وری آنها علاوه بر بهینه سازی مصرف انرژی از آلایندگی محیط زیست جلوگیری کرد.
فعالان اقتصادی فقط به منابع بانکی متکی نباشند از محل بازار سرمایه منابع مورد نیاز را می توان تامین کرد
وی در ادامه از فعالان اقتصادی هم خواست در خصوص تامین سرمایه در گردش فقط به بانکها متکی نباشند.
x
مقیمی تصریح کرد: می توان از محل بازار سرمایه منابع مورد نیاز را تامین کرد همچنین با امضای تفاهم نامه بخشی از این منابع را از محل صندوق تامین ماشینآلات فراهم و این واحدها را نوسازی کرد.
وی تصریح کرد: هفته آینده نیز تفاهمنامه ای با صندوق محیط زیست امضاء می شود که بخش دیگری از منابع مورد نیاز از این محل تامین می شود.
مقیمی همچنین از ایجاد شهرکهای صنفی خبر داد و افزود: این شهرک ها در حاشیه شهرها ایجاد می شود که در کاهش آلایندگی های محیط زیستی و صرفه جویی انرژی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
وی گفت: در استان به دلیل کمبود زمین باید شرایط ساخت و ساز شهرکهای صنعتی را تغییر داد و به جای توسعه سطحی به سمت ارتفاع سازی حرکت کرد.
پرداخت ۵۷ درصد تسهیلات تکلیفی ظرف سه ماه
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان نیز در این نشست اظهار کرد: ۵۷ درصد تسهیلات تکلیفی را ظرف سه ماه به ۶ هزار نفر پرداخت کردیم.
حسین محمدیان یکی از موضوعات تکلیفی را ایجاد زنجیره ارزش در توسعه و تکمیل واحدهای صنعتی اعلام کرد و افزود: در حوزه اقتصادی بدنبال آنیم که تعداد ۴۰۰ واحد تولیدی را که قابلیت احیای تعدادی ازآنها وجود دارد با تامین منابع مالی احیاء کنیم.
وی گفت: در استان گیلان حدود ۱۵۷ واحد در سه بخش گردشگری، صنعت و کشاورزی احیا شد که ۱۰۵ واحد آن سهم بخش صنعت بوده است.
وی یکی از مشکلات اساسی در استان را مشکل کمبود عرصه دانست و اظهار کرد: به رغم کمبود زمین در شهرکهای صنعتی در استان گیلان تقاضا برای سرمایه گذاری بسیار زیاد است و امید است در بخش توسعه شهرک های صنعتی با استفاده از عرصه های منابع طبیعی و اراضی بخش خصوصی که تمایل به سرمایه گذاری در این بخش دارند، این مشکل را مرتفع کنیم.
پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی در شهرکسازی های صنعتی گیلان
مهدی محبوبی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گیلان نیز با ارائه عملکرد هشت ماهه شهرکهای صنعتی گیلان گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آبانماه در وصولی منابع افزایش ۸۰ درصدی و دربخش شهرک سازی نیز با توجه به مشکلات اقتصادی موجود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم.
به منظور توسعه صادرات به کشورهای اوراسیا باید پهنه و بستر لازم برای سرمایه خارجی فراهم شود
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت گیلان هم گفت: بیش از ۱۲ انجمن تخصصی استانی در مجموعه خانه صنعت تشکیل شده است که ماهانه به طور منظم آخرین مشکلات انجمن را بررسی می کنند.
فرحمند پورعلی افزود: با وجود مشکلات کمبود زمین در استان و وضعیت اقتصادی کشور، داوطلبان سرمایهگذاری در شهر رشت بسیار زیاد هستند لذا یکی از مطالبات در این بخش ایجاد فضا و زمینههای مناسب برای سرمایه گذاری واحدهای صنعتی است.
وی ادامه داد: مواردی در خصوص افزودن بخشهایی از شهرکهای صنعتی گیلان به منطقه آزاد انزلی مطرح شده بود که این امر محقق نشد.
وی عنوان کرد: اگر برنامهریزی برای صادرات تولیدات داخلی با کشورهای اوراسیا هدف گذاری شده است باید پهنه و بستر لازم برای سرمایه خارجی فراهم کرد.
پورعلی تصریح کرد: ایجاد تسهیلات و امکانات نیازمند منابع و نیز ایجاد زیربناها برای شهرکهای موجود است و حضور سرمایه گذار در شهرکهای صنعتی به این بسترسازی نیاز دارد.
وی با قدردانی از تفویض اختیاری که به شهرکهای صنعتی شده خواستار بازنگری و افزایش این اختیارات شد تا تصمیمات در استان با توجه به شرایط موجود اتخاذ شود.
وی یادآوری کرد: در حال حاضر ورود برخی تعرفهها با ارز دولتی دچار مشکل شده که باید مورد بازنگری قرار گیرد؛ سرمایه گذار باید این امکان را داشته باشد که ماشین آلات خود را به روز کند در غیر اینصورت این تجهیزات فرسوده و از رده خارج خواهند شد و تولید می خوابد.
در این مراسم از هفت واحد صنعتی نمونه استانی با اهدا لوح تقدیر شد.