رونمایی از پوستر بزرگترین رویداد خوراک کشور در رشت

رئیس شورای اسلامی شهر رشت صبح امروز در نشست رونمایی از پوستر بزرگترین رویداد خوراک کشور و تجلیل از فعالین صنعت گردشگری در ساختمان شهرداری رشت واقع در میدان گیل با تسلیت فرا رسیدن ایام دهه اول فاطمیه (س) اظهار کرد: از برگزار کنندگان جلسه امروز از جمله روابط عمومی و اموربین الملل شورا و شهرداری رشت و دیگر مدعوین تقدیر و تشکر می کنم.

عصر کاسپین/ محمد حسین واثق کارگرنیا با بیان اینکه برند رشت شهر خلاق خوراک یونسکو با تلاش مجموعه ای از مدیران شهرداری و علاقمندان به رشت و اعضای شورای چهارم به ثمر رسید افزود: پیشنهاد می کنم در یکی از روزهای مربوط به هفته رشت در سال جدید در راستای ارج نهادن به زحمات تمامی دست اندرکاران که در ثبت برند رشت شهر خلاق خوراک یونسکو در آن سال‌ها تلاش کردند مراسمی در خور برگزار شود.
وی با تاکید به اینکه در اجرای برنامه های هفته رشت از مشارکت آحاد مردم بالاخص افرادی که در این حوزه فعالیت دارند استفاده شود تصریح کرد: باید عایدات این عنوان در سفره های مردم نمایان شود و متاسفانه ظرفیت ها و عناوین فراوانی در اختیار داریم که عایدات آن هنوز محقق نشده است.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه برخی از شهرها برای ایجاد ظرفیت های این چنینی دائما در تلاش هستند افزود: گذرهای تاریخی و کاروانسراهایی که در سطح رشت وجود دارد نیز ظرفیت بسیار خوبی است که در گذشته از جذابیت بسیاری برخوردار بود و متاسفانه طی سال‌های اخیر به واسطه برخی از تغییر و تحولاتی که در آن ها رقم خورده است از حالت تاریخی خارج شده اند و متاسفانه این پتانسیل ها در حال از دست رفتن است.
کارگرنیا به خانه ابریشمی و میرزا خلیل رفیع اشاره کرد و گفت: خانه ابریشمی یک بنای بسیار زیبای تاریخی است که اخیرا نیز تقاضا کردیم این ساختمان تاریخی به شهرداری واگذار شود و این ها جاذبه های تاریخی شهر رشت و نشان دهنده پیشینه غنی شهر است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به مسجد حاج صمد خان افزود: این مسجد فقط در زمان برگزاری نماز درب هایش باز است و این در حالی است که باید از چنین ظرفیت های تاریخی برای جذب و ماندگاری گردشگر و همچنین کسب درآمد و اشتغالزایی استفاده کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه حرم مطهر حضرت فاطمه اخری سلام الله علیها نیز یکی دیگر از این ظرفیت ها است افزود: این حرم مطهر می تواند به قطب گردشگری مذهبی تبدیل شود و امیدواریم این موارد تسریع شود.
کارگرنیا با بیان اینکه پیرامون پروژه گیل لند نیز مباحث دست و پاگیر برایمان مشکل ساز است افزود: کمیسیون ماده پنج پس از گذشت سالها موافقتی را در این باره داشته است و پس از طی زمان پنج سال موافقت های اولیه برای اجرای پروژه گیل لند که می تواند یکی از زیر ساخت های ما در توسعه هر چه بیشتر مقوله گردشگری باشد را شاهد هستیم و ان شاا با رفع موانع اداری شاهد توسعه دیگر زیر ساخت های گردشگری در رشت باشیم‌.

گنجینه خوراک رشت بر جا مانده از نیاکان
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای رشت نیز در این نشست با قدردانی از تلاش های مجموعه شهرداری رشت ، اداره کل میراث فرهنگی گیلان و دیگر دست اندرکاران در مبحث رشت شهر خلاق خوراک یونسکو اظهار کرد: رشت درن تمامی حوزه ها حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما باید به اقدامات خود سرعت ببخشیم.
علیرضا تاج شهرستانی با بیان اینکه گنجینه ای در حوزه خوراک از نیاکان به ما به ارث رسیده است افزود: ما نتوانسته ایم مهارت خودمان را در حوزه غذا به نسل های آینده بالاخص دختران این شهر و دیار انتقال دهیم و تصور می کنم دختران امروزی تمایل چندانی به این حوزه ندارند و باید غذاهای بومی رشت سینه به سینه به نسل های آینده منتقل شود.
وی با تاکید به اینکه باید با برنامه ریزی های صحیح فضای مناسب به منظور آشنایی هر چه بیشتر گردشگران با غذاهای رشت مهیا شود تصریح کرد: باید مجموعه ای مشخص نسبت به ارائه غذاهای بومی به گردشگران ورود کند و بسته ای کامل برای معرفی به گردشگران مهیا باشد.
معرفی برند رشت شهر خلاق خوراک یونسکو به بهترین نحو
شهردار رشت نیز در این نشست با اشاره به عنوان رشت شهر خلاق خوراک یونسکو اظهار کرد: تمام برنامه ریزی های شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی بر این اساس است که بتوانیم از ظرفیت های خوراک این شهر کهن و با پیشینه غنی استفاده کنیم .
رحیم شوقی به برگزاری رویداد بزرگ خوراک رشت در کشور در دی ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: با تلاش های انجام شده قصد داریم در هفته رشت سال جاری این برند به بهترین نحو معرفی شود و ان شاا عایدات اقتصادی آن شامل حال شهر و شهروندان شود.

احیای غذاهای فراموش شده گیلان
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این نشست با قدردانی از تلاش های مجموعه شورا و شهرداری رشت در راستای حفظ برند رشت شهر خلاق خوراک یونسکو اظهار کرد: در کنار پخت غذای بومی محلی در رشت باید به ظروف سنتی نیز توجه شود .
ولی جهانی با بیان اینکه قصد داریم به زودی نمایشگاهی از ظروف مربوط به پخت و پز در شهر رشت و استان گیلان برگزار کنیم افزود: خوراک مربوط به شهرهای دیگر استان گیلان کاملا شناسایی و شناسنامه دار شده اند و برخی از غذاهای فراموش شده را توانستیم احیا کنیم.
وی به برگزاری جشنواره ها و رویدادهای مختلف در استان گیلان با محوریت خوراک اشاره کرد و گفت: در هفته رشت سی خبرنگار داخلی و خارجی در این شهر حاضر و نسبت به پوشش این رویداد بزرگ به منظور معرفی هر چه بهتر این برند در سراسر ایران و جهان اقدام می کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه روز رشت برای ما بسیار حائز اهمیت است افزود: قصد داریم در روز برگزاری جشنواره که ششم و هفتم دی ماه است نسبت به نصب بنر در سراسر شهرهای استان گیلان اقدام کنیم و در کنار پرداختن به عنوان رشت شهر خلاق خوراک به برپایی نمایشگاه صنایع دستی گیلان نیز اقدام می کنیم.
اجرای ده مگاپروژه در سطح استان گیلان
معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان نیز در این نشست با قدردانی از برگزار کنندگان این برنامه اظهار کرد: فضای استان گیلان و شهر رشت به منظور بهره برداری از این برند و دیگر ظرفیت ها آماده است و تکلیف ما در برنامه هفتم در موضوع اقتصادی بحث زنجیره ارزش است و دولت ما را مکلف به معرفی دو زنجیره ارزش کرده بود که این اقدام انجام شد.
حسین محمدیان با بیان اینکه گیلان نیز توانست دو زنجیره ارزش معرفی کند افزود: زنجیره ارزش محصولات کشاورزی یکی از این دو مورد است و در گیلان آن قدر ظرفیت و تنوع وجود دارد که می توانستیم به راحتی بیشتر از دو مورد نیز معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه دولت در مباحث اقتصادی با مشکلاتی مواجه است تصریح کرد: با برنامه ریزی های انجام شده قصد داریم در هر فصل حداقل ده مگا پروژه را از طریق سرمایه گذار در سطح استان اجرایی کنیم .
محمدیان با تاکید به اینکه فضای تعامل بسیار خوبی در شورای اسلامی و شهرداری رشت مشاهده می شود بیان کرد: یک نمونه از مگا پروژه هایی که در دستور کار داریم راه اندازی شرکت های هواپیمایی است تا ان شاا طی دو الی سه ماه آینده شاهد افزایش پروازها از رشت به دیگر شهرهای کشور باشیم .

رویداد خوراک کشور
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه