رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان: افزایش آمار سقط‌جنین از عوامل تاثیر گذار در کاهش نرخ جمعیت است

دکتر محمدتقی آشوبی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت خانواده اظهار داشت: خانواده مستحکم، خانواده ای سالم و بانشاطی است که والدین در آن برای ایجاد احساس امنیت در اعضای خانواده تلاش می‌کنند. در چنین خانواده‌ای کودکان احساس می‌کنند فارغ از عملکردشان، ارزشمند هستند و پذیرش بی‌قیدوشرط آنان توسط والدین باعث احساس امنیت در آنان می‌شود. احساس امنیتی که زمینه‌ساز و لازمه رشد متعادل و موفق فرزندان محسوب می‌شود.

عصر کاسپین/ دکتر آشوبی با بیان اینکه امروزه جنبه‌‌های اقتصادی در فرزندآوری، ارزش و اهمیت چندانی ندارد، تصریح کرد: آنچه در فرزند آوری اهمیت اصلی را دارد، بعد عاطفی داشتن فرزند، رسیدن به تکامل در ابعاد مختلف و از همه مهم‌تر، فرصت دادن به یک انسان دیگر برای درک عظمت این دنیای زیبا و خالق مهربان است و این امر جز با عشق بی‌نظیر مادر به فرزندش ممکن نیست.

وی با اشاره به روند نزولی باروری در کشور در سال‌های اخیر، خاطرنشان کرد: در صورت ادامه روند معیوب فعلی پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۲۰ (در یک دوره بیست‌ساله)، یک‌سوم جمعیت کشور سالمند خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور در برهه پنجره جمعیتی قرارگرفته است، تصریح کرد: بهره‌مندی از این فرصت، مستلزم مدیریت صحیح برای استفاده بهینه از امکانات بالقوه جمعیت فعال اقتصادی است و با برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، تربیتی، اقتصادی، کارآفرینی و اشتغال‌زایی برای جمعیت فعال و مولد همراه با اتخاذ سیاست‌های حمایتی و ترغیب فرزندآوری، فرهنگ‌سازی عمومی و بهداشتی انتظار می‌رود مسیر برای سازندگی، شکوفایی و بالندگی کشور فراهم شود.

دکتر آشوبی افزایش آمار سقط‌جنین را از عوامل تاثیر گذار در کاهش نرخ جمعیت عنوان کرد و افزود: این واقعیت تلخ که از آن به‌عنوان قتل خاموش یاد می‌شود علاوه بر آن‌که خلاف قوانین و مصداق جرم است در فتاوی مراجع دینی، حرام الهی به شمار می‌آید. جنین انسان موجودی محترم به‌حساب می‌آید دارای حرمت بوده و از حقوق قانونی حیات برخوردار است. از مهم‌ترین حقوق جنین، حق حیات و نیز برخورداری از سلامت جسمی است و هرگونه ایجاد جرح و نقص عضو، غیراخلاقی و غیرشرعی محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، سقط‌جنین ناایمن را یکی از علل اصلی( اما قابل‌پیشگیری) مرگ‌ومیر و عوارض مادر عنوان کرد و افزود: سقط عمدی تنها کشتن یک انسان نیست، بلکه نابودی یک نسل است.

وی با اشاره به عوارض اجتماعی، مالی، اقتصادی و جسمی سقط جنین، یاد آور شد: از عوارض جسمی سقط جنین می توان به ناباروری، از دست دادن رحم ناشی از خونریزی یا عفونت یا پارگی، و عفونت به دلیل باقی ماندن بقایای بارداری، اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص عوارض روحی و روانی سقط جنین گفت: باروری و فرزندآوری و تجربه والد شدن، یکی از اساسی‌ترین محرکهای انسانی است و اگر تلاش برای حاملگی با شکست مواجه شود، ممکن است به یک احساس مخرب و یک واقعه تنش زا تبدیل‌شده و منجر به مختل شدن سلامت روان فرد شود. از عوارض سقط جنین می توان به اٌفت کیفیت زندگی و روابط زناشویی و جنسی، اختلالات عصبی، اختلالات خلقی و افسردگی اشاره کرد. همچنین کاهش عزت‌نفس، اختلالات خواب، رویاهای حاوی مضامین مربوط به زنده‌بودن فرزند، رویاهای تکراری اضطراب زا، هجوم ذهنی خاطرات سقط، احساس ترس، ناراحتی، سردرگمی، اضطراب و خدشه دارشدن رابطه با والدین در دیگر کودکان، احتمال بالاتر سوء مصرف مواد، احساس مشارکت در گناه و شرمساری از انجام این امر به فاصله دوسال از انجام سقط عمدی در بانوانی که سابقه سقط عمدی را دارند، بیشتر است.

دکتر آشوبی، در خصوص عوارض سقط برای کودک حاصل از بارداری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برخی از خانمها دردوران بارداری برای انجام سقط القایی از برخی از داروها استفاده می‌کنند در صورت موفق نبودن اقدام به سقط و تداوم بارداری تا زایمان، احتمال تولد کودک با معلولیت های جسمی و ذهنی را نباید از نظر دور داشت.

وی، در خصوص مقابله با سقط غیرقانونی جنین گفت: در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با هدف پیشگیری و کاهش سقط‌جنین عمدی و سقط جنایی، کارگروه ویژه مقابله با سقط غیرقانونی جنین در استان تشکیل شده است

دانشگاه علوم پزشکی گیلان
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه