مردمی‌سازی دولت با مشارکت مردم، خیران و نیکوکاران در نظام سلامت لازم است

نشست شورای اجرای وقف و سلامت گیلان با حضور دکتر محمدتقی آشوبی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل تدینی- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان و جمعی از معاونین و مدیران ستادی دو دستگاه اجرایی صبح امروز در سالن اجلاس حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

عصر کاسپین/ دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با اشاره به اهمیت و جایگاه وقف در نظام سلامت، اظهار کرد: اهمیت سلامت و وقف در امور مرتبط با سلامت در اوج بیماری کرونا خود را نشان داد.

وی با اشاره به سیر خدمات وقفی و مردمی در کشور با شیوع بیماری کرونا، افزود: مردم به ویژه گیلانیان در دوران کرونا اوج همبستگی و همراهی خود را با خادمان مردم در نظام سلامت نشان دادند و هر چه داشتند در این مسیر هزینه و وقف کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به سیر شیوع بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، گفت: روزی کرونا، اکنون پشه آئدس و یا نیازمندی مردم به خدمات سلامت در کنگره بین المللی اربعین و یا کمک به جوانی جمعیت و مواردی از این دست نیازمند مشارکت مردم و اقدامات خیرخواهانه آن‌ها است.

دکتر آشوبی بر لزوم مردمی سازی دولت با مشارکت مردم، خیران و نیکوکاران تاکید کرد و افزود: حفظ، ارتقا و تلاش برای واگذاری امور سلامت به مردم نیازمند تلاش همه جانبه و ریل گذاری در این مسیر است.

وی با اشاره به هزینه‌های بالای درمان، تجهیزات و دارو در نظام سلامت، گفت: دولت به تنهایی قادر به ارائه خدمت به مردم نبوده و باید بخشی از خدمات از طریق خود مردم به اقشار نیازمند ارائه شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در بخش بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گیلان، خاطرنشان کرد: گیلان در حال ارائه خدمت به حدود دست کم ۱۰ میلیون نفر جمعیت شناور به علاوه جمعیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفری در استان است و این ظرفیت در شرایط بحرانی به شدت مدیریت را سخت می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل تدینی مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه سهم قابل توجهی از مراکز ارائه خدمت سلامت در کشور، اظهار کرد: بسیاری از مراکز ارائه خدمت در کشور از سده‌های پیش تاکنون در حوزه بهداشت، درمان و آموزش موقوفه بوده و بیانگر اهمیت جایگاه وقف در گذشته را می‌رساند.

وی بر ضرورت مشارکت همگانی در جذب وقف و ساماندهی آن تاکید کرد و افزود: شناسایی، ساماندهی، رصد و پیگیری امور وقفی در حوزه سلامت یک ضرورت غیرقابل کتمان است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با اشاره به تامین نیازهای نظام آموزش و پرورش با حضور خیران مدرسه‌ساز، افزود: تقریبا می‌توان گفت نیاز آموزش و پرورش به فضای آموزشی تقریبا مرتفع شده اما با اینکه نیات خیران به دانشگاه‌ها سوق یافته اما هنوز این نیازها رفع نشده است.

حجت الاسلام تدینی با اشاره به سیر حضور خیران در بخش بهداشت و درمان در دوران کرونا، خاطرنشان کرد: تا پیش از کرونا نظام سلامت از وجود خیران سلامت کمتر برخوردار بود اما امروزه حضور خیران رشد یافته است.

وی با بیان اینکه بزرگترین موقوفه نظام سلامت کشور در لشت نشا است، تصریح کرد: عرصه و عیان کل این شهر وقفی بوده و می‌توان بزرگترین بیمارستان خیریه کشور را در این شهر دایر کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان بر ضرورت توجه بیش از پیش به موقوفات حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: وظیفه نگهداری مسئولان در بخش بهداشت و درمان و اوقاف پس از وقف موقوفات بسیار سنگین است.

حجت الاسلام تدینی یکی از راهبردهای اوقاف و امور خیریه را توجه به نظام سلامت دانست و گفت: توسعه خدمات خیرین و اوقاف مشروط به حسن انجام نیات خیران و رضایت مندی مردم از موقوفات است.

وی از آمادگی کامل اوقاف و امور خیریه گیلان بر توسعه خدمات سلامت در استان خبر داد و افزود: موقوفات بسیار خوب با خیران و واقفانی بسیار ارزشمندی در استان گیلان حضور دارند و آماده سرمایه گذاری با وقف مشارکتی جهتت ساخت بیمارستان‌ها هستند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان اینکه ۲۷ بیمارستان با وقف مشارکتی در کشور در حال ساخت است، گفت: می توان از این خیران که مشارکتی در حال ساخت و توسعه فضاهای سلامت محور هستند، بهره‌مند شد.

حجت الاسلام تدینی از وقف بیمه سلامت در کشور خبر داد و افزود: خیران توان بالایی در اقدامات نیکوکارانه سلامت دارند که وقف در بیمه سلامت یکی از آن‌ها است.

وی از تشویق خیران در نظام سلامت خبر داد و گفت: بسیاری از خیران برای املاک و اموال وقفی خود نیازمند راهنمایی و مشورت هستند که می توان نیت آن‌ها را با اقدامات فرهنگی و تبلیغی به سمت سلامت مردم، سوق و جهت داد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان یانکه ۷۵ درصد موقوفات جامعه برای امام حسینی(ع) است، افزود: امروز نیاز مردم به خدمات تغییر یافته و مقوله بهداشت، درمان و آموزش در اولویت است.

حجت الاسلام تدینی از آمادگی اوقاف در حمایت از دانش بنیان‌ها خبر داد و گفت: اوقاف از دانش بنیان‌هایی که در نظام سلامت آمادگی دارند با جذب و هدایت منابع خیران حمایت می‌کند.

مردمی‌سازی
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه