یادداشت / سارا شاد ؛ تکدی گری زخمی بر پیکر جامعه

عصرکاسپین ، یادداشت / سارا شاد ؛ بارها در نقاط مختلف شهر با متکدیان مختلفی مواجه شدیم که به گونه ای باعث رنجش و آزار روانی شهروندان می شوند ، از جمله اصرار به شیشه پاک کردن یا خرید دستمال کاغذی یا اسپند دودکردن پشت چراغ قرمز و یا اصرارهای کنار عابربانک ها و حتی حضورشان در داروخانه ها یا بیمارستان ها برای تاثیرگذاری بیشتر و جلب ترحم و سواستفاده از رافت و اعتقادات مذهبی شهروندان.
تکدی گری یکی از شناخته شده ترین آسیب های اجتماعی است که در همه شهرها با شدت بیشتر یا کمتر وجود دارد.

تکدی گری عموما با پیامدهای اجتماعی بسیاری از جمله فقرفرهنگی، اعتیاد ، گسترش آسیب های اجتماعی و برهم خوردن نظم و امنیت جامعه همراه است.

امروزه تکدی گری در همه شهرها به معضل اجتماعی تبدیل شده است و می توان گفت که افزایش تکدی‌گری بیانگر وضعیت اقتصادی نامناسب است.

دستفروش‌های پشت چراغ قرمز و شیشه پاک کن های خودروها و اسپند دودکن‌ها همگی نوعی تکدی‌گری مدرن در جامعه امروزی به شمار می رود.

متکدیان برای تاثیرگذاری بیشتر بر شهروندان با جلوه های مختلفی از جمله انواع صدمه های جسمی ، در آغوش داشتن نوزاد،  همراه داشتن فرزند های خردسال و فروش کالا و … در سطح جامعه آشکار می شوند .

تکدی گری تاثیرات منفی بسیاری در جامعه دارد از جمله به جا گذاشتن تاثیرات روحی و روانی بسیاری بر شهروندان.

متکدیان به دو دسته تقسیم میشوند که دسته اول افرادی هستند که حقیقا تنگ دست هستند و تحت فشار معیشتی قرار دارند وازنظر جسمی و یا ذهنی معلول هستندوقادر به انجام کاری نمی باشند وحتی بخشی از انان ممکن است طبع تکدی گری نداشته باشند و گداپرور نباشند.

اما دسته دوم کسانی هستند که حقیقا تنگ دست نبوده بلکه با افکار تکدی گری پرورش یافته اند که به آن ها مافیای تکدی گری می گویند که این افراد ساعت کار و محل و موقعیت از پیش تعیین شده ای دارند و به طور دسته جمعی و سازمان یافته زیر نظر مدیریت افراد سودجو تکدی گری می کنند و این افراد سودجو زنان جوانان و کودکان را تربیت کرده و استخدام کرده و به خیابان ها می فرستند و متکدیان از طریق روش هایی مثل چاپلوسی دروغگویی ایجاد ترحم و عابرین به تکدی گری می پردازند.

فرهنگ سازی در جامعه برای چگونگی برخورد با متکدیان را می‌توان یکی از راهکارهای مقابله با رواج تکدی‌گری در جامعه نام برد، چرا که روانشناسان بر این باور هستند که اگر مردم برخورد مناسبی با این افراد داشته باشند هم می‌توان شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی تکدی‌گر شد و هم اینکه آمار متکدیان نیز کاهش خواهد یافت.

آیا تمهیدات لازم برای ساماندهی و کاهش تکدی گری انجام شده است یا خیر؟
چیزی که امروزه مشاهده می کنیم افزایش تعداد متکدیان در نقاط مختلف شهر می باشد و لازم است مسئولان ذیربط و سازمان های مربوطه در راستای ساماندهی و شناسایی متکدیان اقدامات لازم را اجرا کنند.

اگر هریک از دستگاه های متولی به امور مربوطه بر اساس شرح وظایف قانونی و سازمانی به درستی عمل کنند ، بسیاری از زمینه های تکدی گری کاهش پیدا خواهد کرد.

تکدی گریرشتسارا شادمتکدیانیادداشت
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه