ناترازی انرژی می‌تواند تبدیل تهدید به فرصتی طلایی شود

معاون وزیر نفت در سومین نشست «هم‌اندیشی تخصصی مدیریت مصرف بهینه گاز» تصریح کرد؛

عصرکاسپین/ ناترازی انرژی می‌تواند تبدیل تهدید به فرصتی طلایی شود

امسال شاهد رویدادی مثبت در زمینه ناترازی انرژی بودیم؛ رویدادی که طی آن، موضوع ناترازی گاز می‌تواند از یک تهدید جدی به فرصتی ارزشمند تبدیل شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در سومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی مدیریت مصرف بهینه گاز که بعد از ظهر روز شنبه ۲۹ دی‌ماه و با حضور مدیران و کارشناسان این شرکت برگزار شد، با بیان این مطلب، اظهار داشت: هرچند این مساله در سال‌های گذشته نیز در محافل مختلف مورد بحث قرار گرفته بود، اما امسال برای نخستین بار، توجه تمامی طرف‌های ذی‌نفع را جلب کرد و اهمیت آن به خوبی درک شد.

وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار، شخص رییس‌جمهور با جدیت تمام، موضوع ناترازی انرژی و اهمیت مدیریت مصرف آن را در جلسات متعدد هیأت دولت پیگیری کرد؛ ضمن آن‌که این مهم، با حساسیت ویژه‌ای در جلسات سران قوا نیز مورد بررسی قرار گرفت.

ناترازی گاز؛ دغدغه عمومی و ملی کشور

توکلی با بیان این‌که به جرأت می‌توان گفت که ناترازی گاز اکنون به یک دغدغه عمومی و ملی تبدیل شده، گفت: این تحولات نشان‌دهنده عزم جدی کشور برای حل مشکلات موجود و بهبود وضعیت انرژی است. این در حالی است که این مساله باعث شد تا وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان برنامه نیز برنامه‌های خود را با سرعت بیشتری پیگیری کنند.

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان این‌که با وجود چالش‌های سخت پیش‌آمده و هزینه‌های معنوی زیاد آن برای شرکت ملی گاز ایران در سال جاری، خوشبختانه مدیریت خوبی در زمینه تولید و مدیریت مصرف صورت گرفته، تصریح کرد: این روند نشان‌دهنده یک تغییر مثبت در رویکرد کشور نسبت به مدیریت منابع انرژی است و امید می‌رود که با ادامه این تلاش‌ها، شاهد بهبود وضعیت انرژی در کشور باشیم.

برنامه‌های جدید در حوزه انرژی و افزایش تولید گاز

توکلی از برنامه‌های جدید در حوزه انرژی و افزایش تولید گاز خبر داد و تصریح کرد: امسال شاهد یک برنامه ویژه از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده‌ایم که هدف آن، استفاده از سکوی اطلاعاتی برای بهبود بهره‌برداری کاربران از منابع انرژی است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین به رکوردهای جدید تولید گاز اشاره کرد و گفت: میزان تولید و انتقال گاز در حال حاضر به ۸۷۶ میلیون مترمکعب در روز رسیده و با توجه به پذیرش ریسک مهندسی در تعمیرات اساسی، تلاش‌های صورت گرفته موجب شد تا ظرفیت انتقال گاز به‌طور قابل توجهی افزایش یابد.

به گفته توکلی، اتفاقات مثبت در زمینه انتقال گاز در کشور که با افزایش تولید رخ داد، انتقال گاز را به رکوردهای بی‌سابقه‌ای در روز رساند و به‌رغم بروز پدیده‌ای به نام توده هوای سرد اسکاندیناوی در ابتدای آبان ماه که تأثیر آن بر ۱۱ استان شمالی کشور بود، شرایط به گونه‌ای پیش رفت که مشکلات کمتری ایجاد شد؛ این موفقیت‌ها نشان‌دهنده همکاری و تلاش‌های مستمر در زمینه مدیریت منابع انرژی کشور است.

اقدامات مختلف در زمینه مدیریت مصرف انرژی

وی در ادامه، به انجام اقدامات مختلفی در زمینه مدیریت مصرف انرژی اشاره کرد و توضیح داد: برنامه‌ریزی برای اجرای طرح ملی همیار گاز در کشور، پویش دو درجه کمتر، پویش صرفه‌جویی ۱۰ درصدی به کمک صنایع بزرگ کشور، تولید و پخش برنامه‌های متنوع آموزشی با همکاری صدا و سیما، تبلیغات محیطی، همراهی ائمه جمعه و جماعات، دستورالعمل ایجاد شرکت‌های کارور انرژی، تقویت بورس انرژی و نیز، همراهی مردم عزیز به‌رغم چالش‌های موجود، توانست وضعیت فعلی شبکه گازرسانی را نسبت به سال گذشته پایدارتر سازد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان، ضمن قدردانی از تلاش‌های تمامی همکاران، بر اهمیت همکاری و تبادل نظر در راستای بهبود خدمات و مدیریت انرژی تأکید کرد و خواستار مشارکت فعال تمامی همکاران در ارائه پیشنهادات و نظرات خود شد.

لازم به ذکر است، طی این نشست، پنل تخصصی پرسش و پاسخ با حضور معاون وزیر نفت در امور گاز، مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی و مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران تشکیل و پیشنهادات خبرگان و کارشناسان حاضر در جلسه پیرامون حل چالش ناترازی انرژی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

بر همین اساس، با توجه به پیشنهادات ارایه‌شده مدیریت انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران از سوی مدیرعامل این شرکت، متولی برگزاری فراخوان در زمینه جمع‌آوری پیشنهادات خبرگان و کارشناسان این حوزه درخصوص رفع چالش ناترازی انرژی شد.

نقش اساسی و محوری شرکت ملی گاز ایران در مدیریت مصرف گاز

شرکت ملی گاز ایران در حال حاضر در بحث مدیریت مصرف انرژی به‌ویژه گاز، نقشی اساسی و محوری ایفا می‌کند.

حسین حسین‌زاده، مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، دومین سخنران این پنل تخصصی بود که این چنین آغاز سخن کرد و گفت: از صحبت‌ها، پیشنهادات و نقطه نظرات عزیزان بسیار لذت بردم؛ نظراتی که هم علمی بود و هم به مسایل اجتماعی و امنیت انرژی مرتبط می‌شد.

وی با بیان این‌که با توجه به شرایط، این شرکت ملی گاز ایران است که مظلوم واقع شده، اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم همکاری‌های مؤثر بین‌دستگاهی به‌منظور کاهش ناترازی در زمینه‌های مختلفی همچون صنعت، حمل و نقل، ساختمان و سایر مسایل که به یکدیگر مرتبط هستند، داشته باشیم.

حسین‌زاده با اشاره به این‌که ۸۰ درصد برق تولیدی کشور ما بر پایه گاز است، تصریح کرد: مصرف گاز کشور ما به ۲۷۰ میلیارد مترمکعب در سال است، در حالی که ترکیه که تقریباً از لحاظ جمعیتی با ما برابر است و حتی تولید ناخالص داخلی (GDP) آن دو برابر یا بیشتر از ماست، تنها ۶۰ میلیارد مترمکعب گاز مصرف می‌کند!

وی ادامه داد: در این کشور نیز، این مقدار گاز به گرمایش خانه‌ها و تأمین انرژی صنایع آن‌ها اختصاص دارد. ترکیه نیز در واقع عضوی از همین باشگاه انرژی و کربن است و نظرات خوبی در این زمینه مطرح کرده‌ است.

به باور حسین‌زاده، در اکو ۲۸ و ۲۹، بحث کربن مهم‌تر از ناترازی انرژی و به چالشی جدی برای کشورها تبدیل خواهد شد؛ مثل کشور ما که با تولید گازهای گلخانه‌ای و دستورالعمل‌های بین‌المللی در این زمینه مواجه است.

انرژی
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه