دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در آیین معارفه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران، با تأکید بر اهمیت توسعه پسکرانه بندر امیرآباد، آن را محور اصلی جهش صادراتی و تحول اقتصادی استان مازندران دانست.
عصرکاسپین به گزارش فرینا، رضا مسرور، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این آیین با اشاره به انتخاب مدیران منطقه آزاد مازندران بر پایه تخصص و بومیبودن، افزود: این منطقه ظرفیتهای منحصر بهفردی در حوزههای گردشگری، کشاورزی و ترانزیت دارد و لازم است با برنامهریزی دقیق، از پسکرانه بندر امیرآباد بهعنوان قطب صادرات شمال کشور بهرهبرداری شود.
مسرور تصریح کرد: در پسکرانههای بندر امیرآباد و نوشهر باید صنایع صادراتمحور مستقر شوند، نه صنایع وارداتی. این ناحیه باید به بستری برای تولید و ارسال کالا به بازارهای جهانی، بهویژه کشورهای حاشیه دریای خزر مثل روسیه، ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان تبدیل شود.
وی افزود: مازندران فاقد شرکت مدیریت صادرات کارآمد است. نخستین شرکت در این زمینه باید در منطقه آزاد و با بهرهگیری از نیروهای بومی راهاندازی شود. همچنین روند صدور مجوزها باید تسهیل شود تا سرمایهگذاران با کمترین موانع فعالیت خود را آغاز کنند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اهمیت اتصال به کریدور شمال ـ جنوب و طرح چینی یک کمربند ـ یک جاده گفت: یکی از مهمترین برنامههایی که منطقه آزاد مازندران باید نسبت به آن اهتمام ویژه داشته باشد بحث استفاده از ظرفیتهای این استان در مسیر کریدور شمال جنوب است. منطقه آزاد مازندران باید به یکی از شاخههای اصلی این مسیر تبدیل شود تا زمینه صادرات از مازندران به شمال اروپا فراهم شود.
مسرور گفت: ماه گذشته نخستین کارگو هوایی استان گیلان بین ماخاچقلعه و رشت فعال شد. نیاز است که فرودگاه ساری نیز به داغستان متصل شود و یکی از موضوعاتی که هیئت مدیره منطقه آزاد مازندران حتما باید به آن توجه داشته باشد همین نکته است.
وی تصریح کرد: اگر منطقه آزاد مازندران میخواهد سهمی در تجارت بینالمللی داشته باشد، نباید فرصتها را از دست دهد. این از موضوعاتی است که هیات مدیره و استاندار باید به آن توجه کنند. میبایست در کوتاهترین زمان گمرک منطقه در مرز مستقر شود و رویههای تجاری و ترانزیتی را اجرایی کند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد همچنین خواستار واگذاری سریع اراضی ملی طبق قانون به منطقه آزاد مازندران شد و گفت: زمین مازندران بسیار ارزشمند است و باید به این فرصت توجه کنیم تا با کاربری مناسب، در خدمت تولید و صادرات قرار گیرد.
مسرور همچنین بر ضرورت پیوستن منطقه آزاد مازندران به سامانه ثبت شرکتهای کشوری ظرف یک ماه آینده تاکید کرد و گفت: در مناطق آزاد، اولین فرآیندی که سرمایهگذار به آن نیاز دارد، ثبت رسمی شرکتهاست.
وی با تأکید بر ضرورت همکاری نمایندگان مجلس، استانداری و نهادهای استانی، گفت: با همدلی، منطقه آزاد مازندران میتواند به الگویی موفق در کشور تبدیل شود و ما نیز در دبیرخانه شورایعالی، حمایت کامل خود را از این منطقه خواهیم داشت.
تدوین برنامه نظاممند برای توسعه همه جانبه منطقه آزاد مازندران
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران، در آیین معارفه اعضای هیئتمدیره این منطقه که با حضور رضا مسرور، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد، از تدوین یک برنامه نظاممند برای توسعه همهجانبه این منطقه خبر داد.
امین افقی در این آیین با اشاره به مطالبه دو دههای مردم مازندران برای راهاندازی منطقه آزاد، گفت: مناطق آزاد با هدف جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی، افزایش صادرات، ایجاد اشتغال مولد و کسب درآمد ارزی تأسیس شدهاند و باید بهعنوان حلقه اتصال اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، با فرماندهی واحد، در نقش پروژههای توسعهای ملی و فراملی ایفای نقش کنند.
افقی با تأکید بر موقعیت ژئوپلتیک منطقه آزاد مازندران و ظرفیتهای اقتصادی، طبیعی و اجتماعی این استان، افزود: وجود دو بندر استراتژیک امیرآباد و نوشهر، که در سال گذشته با عنوان منطقه ویژه اقتصادی مجموعا ۶.۵ میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری داشتند و ۶۸ درصد عملکرد بنادر شمال کشور را به خود اختصاص دادهاند، ظرفیت بینظیری برای توسعه تجارت دریایی و صادرات فراهم کرده است.
وی با اشاره به هدفگذاری این منطقه برای توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حوزه دریای خزر و CIS، افزود: منطقه آزاد مازندران با بهرهگیری از زیرساختهای بندری و لجستیکی، میتواند به هاب مبادله کالا در دریای کاسپین تبدیل شود و با فعالسازی کریدورهای بینالمللی همچون کریدور شمال ـ جنوب (نستراک) و طرح یک کمربند ـ یک جاده، جایگاهی راهبردی در تجارت منطقهای پیدا کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران با تأکید بر ضرورت همافزایی همهجانبه برای تحقق اهداف منطقه، خاطرنشان کرد: هرچند فعالیت این منطقه با تاخیر آغاز شد، اما با عزم جدی مقامات استانی، نمایندگان مجلس و همراهی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، میتوان آیندهای روشن و توسعهای پایدار برای منطقه آزاد مازندران رقم زد.
افقی، به ویژگیهای سازمان منطقه آزاد مازندران اشاره کرد و گفت: سازمان منطقه آزاد ماندران، سازمانی چابک، کوچک، تسهیلگر، شفاف و پاسخگو با بهرهوری بالا است که باید با ریلگذاری دقیق در مسیر راهاندازی، توسعه و تعالی استان مازندران گام بردارد.
وی با اشاره به رویکرد نوین سازمان منطقه آزاد مازندران، افزود: توسعه فعالیتهای دانشبنیان، ایجاد شهرک علمی، تحقیق و توسعه، تقویت فعالیتهای دانشگاهی، انتقال تکنولوژی، توسعه اقتصاد دیجیتال و استقرار شرکتهای فناور و نوآور در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران همچنین از تمرکز ویژه بر صادرات و فرآوری محصولات کشاورزی، توسعه گلخانههای مدرن، شناسایی بازارهای صادراتی، و ارتقاء گردشگری پایدار بهویژه در حوزه گردشگری سلامت خبر داد و گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و توسعه فعالیتهای تجاری در مناطق چپکرود و میرود از دیگر برنامههای راهبردی ما خواهد بود.
افقی در پایان بر اولویتهای سازمان منطقه آزاد مازندران اشاره کرد و افزود: استقرار ساختار اداری، تهیه طرح جامع، تدوین سند راهبردی، پیادهسازی مزیتهای گمرکی و آغاز فرآیند ثبت شرکتها و صدور مجوزها از مهمترین گامهای آغاز فعالیت رسمی این منطقه خواهد بود. هدف ما، تبدیل منطقه آزاد مازندران به الگویی سبز، هوشمند و جهانی است.